Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czym pomalować relingi dachowe w A4 B5 na inny kolor?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ma zdemontowane moje orginalne czarne relingi z b5 po lifcie i teraz tak sa w idealnym stanie czy jak je dobre odtluszcze i psikne u lakiernika na srebny potem bezbarwny to farba bedzie sie trzymac i nie odpadnie???

Opublikowano

To nie lepiej kupić oryginalne srebrne ? Jeżeli chciałby to zrobić profesjonalnie to trzeba dać podkład zeszlifować pomalować dać bezbarwny a i tak będzie wyglądał jak lakier srebrny a nie jak chrom. Moim zdaniem to słaby pomysł bo można bardziej zepsuć niż poprawić.

Opublikowano

poczytaj o plastidip, .. ..

ja planuje sobie prysnac relingi bez sciagania, .. na biało xD :)

Opublikowano

to je amelinum, tego nie pomalujesz, a tak na serio to jak koledzy wyzej sprobuj plastidipem jesli do nich i tak nic nie podczepiasz, ale jesli musi byc srebrny to lepiejkup drugie ori srebrne, moze wyrwiesz za 200zl a swoje sprzedasz tylko ze i tak ci wyjdzie drozej

Opublikowano

Moja rada jest inna:wink:

A może w ogóle ich nie zakładaj..... :eusathink:

Widziałem kilka Avantów bez relingów i całkiem to wyglądało :naughty:

Opublikowano

dla mnie to wogóle nie wygląda, .. bez relingów, .. co innego jak jest niska zawiecha, pakiet S4, to wowczas ok,

Opublikowano

Nisko to podstawa :whistling:

Tak soją drogą, ciekawe który rezacz wykombinuje relingi do sedana :kox:

Opublikowano

Z tymi relingami to może być tak jak już kiedyś na forum wywiązała się rozmowa jak jeden talent chciał do B7 montować relingi z B8 i twierdził że to jest to samo i że widział już takie auta :D twierdził że w końcówce produkcji b7 montowali relingi z b8. Wszystko jest ok jeżeli jest to tylko ozdoba jeżeli chciałby coś na tym przewozić to od razu powinni mu je szlifierką odciąć bo to zdecydowanie niebezpieczne wiedząc że w dachu są specjalne wzmocnienia na relingi bo jednak b7 i b8 mają w innych miejscach śruby montażowe. Trochę oderwałem się od tematu :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mozesz zedrzec farbe z nich i wypolerowac ja tak zrobilem i to na samochodzie zabawy bylo od cholery ale efekt super. jak ori chromy sa. masz zdjete to tak zrob nie pozalujesz. w budowlanym kup specyfik do sciaania starej farby kosztuje okolo 13 zl i jest w butelce takiej jak rozcieczalnik

Opublikowano
  • Autor

ale aluminium sie utlenia ... i co jakis czas czeka polerka...

Opublikowano

Dokładnie tak aluminium się utlenia pod wpływem warunków atmosferycznych, latem słońce, zimą sól drogowa i połysk znika. Przechodziłem ten temat na felgach.

Opublikowano

i co Ci nie przyjdzie do głowy wypolerowanych relingów bezbarwnym przelecieć, bo to nie wygląga!!:wink: