Pabloss Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Panowie mam taki problem otóż nie dokładnie zbiera mi jedna z wycieraczek (oczywiści ta po stronie kierowcy). Odkręcałem, sprawdzałem czy guma nie przetarta, itd. Wszystko OK a nie zbiera jak powinna. Wycieraczki są typu TWIN (taki wygięte) więc nie da się ich podgiąć. Czy można coś z tym zrobić ?? czy trzeba kupić nowe ??
dragon44 Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 Może już być słaba sprężyna w ramieniu wycieraczki i niema takiego docisku, albo po prostu już stare pióra.
GreGoriO Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 WYCIERACZKI są jednakowe. zamień i porównaj czy to wina gumy czy jak pisze dragon sprężyny
Pabloss Opublikowano 10 Września 2012 Autor Opublikowano 10 Września 2012 ok zamienię i sprawdzę, ale dziwne jest to że nie zbiera tylko w jednym miejscu tzn. na ok. 5 cm przy dolnej części wycieraczki.
Kozathe1st Opublikowano 10 Września 2012 Opublikowano 10 Września 2012 Ja stawiam że gumy do wymiany.
marcin78 Opublikowano 10 Września 2012 Opublikowano 10 Września 2012 Psiknij wd 40 w miejscu gdzie są ruchome części, naciąg spręzyny. tzn odchyl ramie wycieraczki ku górze i psiknij
triwet89 Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 ja mam ten sam problem podginałem robilem cuda kupiłem w serwisie audi nowe pióra było lepiej. Jakies 5 dni temu kupiłem całe ramię nowe lepiej ale nie powinno tak być że wycieraczka wracając ściera całą wodę nie wiem co zrobić pomocy p.s a i też w jednym miejscu
done Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 Koledzy macie oryginalne szyby, bo przy moim zamienniku mam właśnie takie objawy nie zbierania wszystkiego jedną wycieraczką nawet przy nowych piórach.
triwet89 Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 zamiennika na 100 % nie mam mam orginał ale czy był wymieniany na orginał raczej nie na 90% nie
adadur Opublikowano 12 Września 2012 Opublikowano 12 Września 2012 Koledzy macie oryginalne szyby, bo przy moim zamienniku mam właśnie takie objawy nie zbierania wszystkiego jedną wycieraczką nawet przy nowych piórach. Słyszałem już coś o zamiennikach B6/B7 że mają nieco inna wypukłość... może to przez to wycieraczka nie zbiera. Niemniej przesmarował bym przegub na którym montuje się pióro do ramienia
Rekomendowane odpowiedzi