Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciężkie odpalanie b5 ADR + LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

przepatrzyłem wszystko chyba co możliwe w aucie, robiłem tak jak pisze na forum i nic dalej :/ filtr paliwa zmieniony, pompa paliwa zmieniona na nową, wtryski wszystkie robią mgiełkę, czujnik temp sprawny (bo po odpięciu i tak nie pali) kostka stacyjki zmieniona bo też tak coś wyczytałem na forum, co jeszcze mam sprawdzić bo już ręce mi opadają, a zimno się zaczyna robić i nie będę siedział w aucie i kręcił 10 min. HEEELP

Opublikowano

Jaka masz instalacje gazowa sekwencję? sprawdz czy reduktor lub wtryski nie puszczaja gazu do kolektora, reduktor przeważnie puszcza podciśnieniem.

Opublikowano
  • Autor

tak sekwencyjną instalację mam, w jaki sposób mam to sprawdzić?

Opublikowano

Żeby się upewnic że to instalacja jest problemem przed postojem np. na noc zakręc kurek na butli i wypal gaz do końca i wtedy sprawdz rano jak odpali, jeśli odpali od razu to wiadomo gdzie jest problem.

Opublikowano
  • Autor

a zapomiałem napisać, że problemem jest odpalenie na benzynie, na gazie chodzi ładnie, dopiero jak się zagrzeje silnik to ładnie chodzi i na benzynie i na gazie

Opublikowano

tak kolego ale problem moze byc w tym ze to wina lpg kiedy auto zimne chodzi na benzynie moze piszczac dodatkowo gaz wiec proponuje zakrecic korek od gazu w butli i wypalic gaz rano odpalic na benzynie i zobaczyc czy jest poprawa

Opublikowano

Zdejmij też wężyk od podciśnienia na noc, będziesz wiedział czy to reduktor. Reduktor jak jest zepsuty puszcza gaz podciśnieniem do kolektora. Jeśli nadal będzie problem - to mogą być wtryskiwacze gazowe/ u mnie tak było, wyczyściłem i problem ustąpił/. Sprawdziłem najpierw podciśnienie tak jak Ci napisałem, gdy się nic nie zmieniło-zakręciłem zawór tak jak koledzy pisali i wyszło że to wtryskiwacz lpg puszczał gaz do kolektora.

Opublikowano
  • Autor

ok gaz zakrecony i wypalony bo gaśnie na gazie :) podcisnienie odpięte tuz przy kolektorze :) zobaczymy jutro

---------- Post dopisany 13-09-2012 at 10:20 ---------- Poprzedni post napisany 12-09-2012 at 12:53 ----------

no więc poszedłem rano odpalić i nic :kwasny: dalej to samo, już sam nie wiem co mam robić pozostaje chyba tylko zawiezienie do mechanika

Opublikowano

zanim zacząłeś wymieniać fanty trzeba było podpiąć Vaga, byłoby łatwiej znaleźć przyczyne

Opublikowano
  • Autor

czekam na kabel od vaga, bo go zamówiłem w poniedziałek

Opublikowano

przewody NW i swiece wymienione? rozrzad nie przesunięty? wymieniałes rozrzad?

Opublikowano
  • Autor

tak rozrzad wymieniony ostatnio, a wcześniej był przeskoczony o jeden ząbek teraz jest ustawione tak jak być powinno :) przewody i świece nie zmienione bo są dobre

Opublikowano

A jak kręcisz z rana, to tak jakby próbował zaskoczyć ale nie mógł? Bo może przewód paliwowy jest uszkodzony i po dłuższym postoju zaciąga lewe powietrze?:eusathink:

Opublikowano
  • Autor

tak, jak kręcę z rana to kreci, kreci, kreci, za chwile jakby chciał zaskoczyć ale dalej kreci i potem odpali, chodzi chwilkę na 1200, zgaśnie, a jak znowu odpale (różnie czasem od razu, a czasem pokręce chwilę) to chodzi też na 1200(ale to ssanie) a jak przygazuje to go muli w zakresie 1500-2000, ale przewód jakby był uszkodzony to chyba by ciekło?

Opublikowano

Sorki, ale nie miałem dostępu przez parę dni:kwasny:

Wykminiłeś coś??

I co z tym VAG-iem??

Niekoniecznie od razu cieknie. Może być bardzo mała szczelinka, która nie przepuszcza cieczy tylko powietrze.

Sprawdź jeszcze czujnik temp. zasysanego powietrza. Podobno jak on bzikuje, to ciężko odpalić i nierówno pracuje po odpaleniu

Opublikowano

A czujnik temp silnika sprawdzałeś ? przed odpaleniem po nocy odepnij kostkę i odpal .

Opublikowano
  • Autor

nie mam dalej vaga, goście z allegro wala w ciula :facepalm: ta kostka to taka niebieska? jeśli nie odpali tzn że jest dobra?

Opublikowano

a regulator ciśnienia paliwa sprawdzałeś ?? Zobacz jakie masz ciśnienie paliwa :)

Opublikowano

A masz benzynkę w baku ? ja gdy mialem pół rezerwy to też mi się tak działo - może dlatego że na podwórku mam skos - dolałem paliwa ze 20l i auto jak nowe ;).

Opublikowano
  • Autor

regulator paliwa jest ok bo, wyciągłem listwę wtryskową w celu sprawdzenia czy paliwo tryska, no i robi ładnie mgiełkę więc regulator jest ok, paliwo jest zawsze obecnie akurat mam trochę ponad 1/4