fireman82 Opublikowano 18 Września 2012 Opublikowano 18 Września 2012 Witam Może ktoś tak miał lub się z takim zjawiskiem spotkał, czyli szyba od strony kierowcy schodzi w dół elegancko szybko, ale do góry już powoli i ociężale, silniczek widać że się męczy, no i szyba nie dochodzi do końca ramki, zostaje niedomknięte jakieś 5mm. Ogólnie szyba ma luz jak ją ruszam góra dół. Po ściągnięciu boczka tapicerki z drzwi szyba trzyma się na dwóch uchwytach w dolnej części, które jeżdżą po prowadnicach góra dół, próbowałem je regulować na różne sposoby i nic dalej ciężko się podnoszą. Macie jakieś pomysły co by tu zaradzić ?
Magicbattle Opublikowano 18 Września 2012 Opublikowano 18 Września 2012 silnik moze ci sie konczyc jesli mowisz ze szyba jest luzno osadzona.
fireman82 Opublikowano 19 Września 2012 Autor Opublikowano 19 Września 2012 silnik moze ci sie konczyc jesli mowisz ze szyba jest luzno osadzona. silniczek sprawdziłem działa bez zarzutu, ale szyba chodzi do góry ciężko i dlatego silniczek nie daje rady. Pytanie co zrobić żeby szyba w górę chodziła lekko czy trzeba coś regulować i gdzie?
bigu888 Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Złamana jedna z prowadnic szyby - miałem to samo. Wymieniłem i chodzi pięknie.
pawkid28 Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 Wystarczy wymienić tzw "ślizgi" koszt ok 30 zł i po sprawie. Wymiana jest prosta VW PASSAT Skoda Superb Audi A4 slizg L/P W-WA (2675555349) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bigu888 Opublikowano 3 Października 2012 Opublikowano 3 Października 2012 No właśnie to mam na myśli. Wymiana wcale nie jest aż taka prosta,ale wykonalna.
daarek1969 Opublikowano 3 Października 2012 Opublikowano 3 Października 2012 Wymień cały podnośnik możesz to kupić na allegro to nie jest drogie to powinno pomóc
Rekomendowane odpowiedzi