Jump to content
IGNORED

Witam mam pytanie o rozrząd

Recommended Posts

Posted

takich części jak rozrząd nie kupuje się na allegro,

po za tym co to za firma maxgear? rolkę i napinacz kupuj INA, a pompa wody HEPU lub SKF

Posted

Tak jest, kupujesz tylko marki Ruville, INA, SKF i Continental.

Posted

ale conti nie produkuje wzmacnianego do starych klekotów...z tego co sie dowiadywałem niedawno o rozrzad do mojej wciaz w posiadania B5 AFN...do PD owszem nie ma problemu...

Posted

A który producent produkuje wzmacniany do AFN/AVG?

Posted

ponoc Dayko - osobiscie jestem do tego zrażony. kiedys po zalozeniu takiego paska i eksploatacji przez 7000km pekł mi obracajac wałem recznie w prywatnym aucie przy wymianie pompy wtryskowej... powiedziałem wtedy nigdy wiecej... wiem wiem Dayko jest montowane na 1 montaż (jak byle szajs wygra przetarg to tez będą montowali i wtedy każdy powie ze to dobra firma) jak ja sie dowiadywałem to conti ma 1 jedyny pasek do tego silnika i tyle.

Posted
ponoc Dayko - osobiscie jestem do tego zrażony. kiedys po zalozeniu takiego paska i eksploatacji przez 7000km pekł mi obracajac wałem recznie w prywatnym aucie przy wymianie pompy wtryskowej... powiedziałem wtedy nigdy wiecej... wiem wiem Dayko jest montowane na 1 montaż (jak byle szajs wygra przetarg to tez będą montowali i wtedy każdy powie ze to dobra firma) jak ja sie dowiadywałem to conti ma 1 jedyny pasek do tego silnika i tyle.

Dzięki. Nigdy nie byłem za Dayco, bo pamiętam, że początkowo był to najtańszy szajs.

Także podzielam Twoje zdanie.

A to prawda, że jest dużo podrób Gates'a na rynku?

Posted

Panowie Maxgear to tani zamiennik! Wystrzegać się tego i broń Boże elementów rozrządu tej firmy! Filtr powietrza kabiny jeszcze w wariancie budżetowym się sprawdzi ale na pewno nie jako elementy rozrządu.

Rozrząd: SKF, SNR, INA, FEBI, GATES

większość tych firm będzie miała te same części w swoich pudełkach ale żadne krafty czy maxgeary do rozrzadu!

Posted
dziwne bo ja mam conti w 1z i jest wzmacniany,dayco takze odradzam chyba ze jakis alternatora klimy itp to tak ale na rozrzad musi byc zawsze najlepjszy jak jest.

a ja dayco nie odradzam. Panowie ta firma aktualnie daje baardzo dużo pasków na 1 zastosowanie, nawet na reklamach Skoda są paski zębate dayco.

Teraz już między conti,gates a dayco raczej nie ma różnicy w jakości żadnej. Warunek, pasek właściwie zamontowany i hula ze hej.

Posted

Bezsensem jest kupowanie zamienników jak ori rozrząd kupowany np w salonie Skody jest stosunkowo tani i niejednokrotnie kosztuje tyle samo co zamienniki w Intercarsie.

Posted

Jesli nic nie cieknie, to po co wymieniac uszczelniacz? Pasek wielorowkowy wg uznania, ale jesli widac, ze ok to, nie ma potrzeby. Koniecznie dorzuc do tego zestawu pompe cieczy i bedziesz mial czyste sumienie.

Posted

Generalnie, jak przed tobą nikt tego nie robił to powinieneś wymienić wszystkie napinacze, paska klinowego i klimy też.

Paski bym wymienił bez pytania, bo to grosze, a i tak będziesz miał przód zwalony.

Pompa wody tylko SKF lub Ruville.

Posted

witam podlacze sie do tematu tez wymiec musze rozrzad wacham sie nad czesciami z aso poniewaz na pasku rozrzadu mam znaczek audi i chcialbym taki pozostawic sam pasek w aso to kosz 370 +napinacz +pompa co myslicie nad zakupem orginalu?

Posted

Pompe wymien, zeby nie bylo niemilej niespodzianki w przyszlosci.