Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana oringów na pompowtryskiwaczach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chciałem zakładać nowego wątku ale na starym już nikogo nie widać, za długo zwlekałem :)

Tak teraz dojrzałem do wymiany oringów na pompkach i stąd moje pytanie ile roboty z tym jest

czy tylko warszatat da sobię z tym radę ?!

Ile kosztuje zestaw uszczelniaczy i potrzebna też uszczelką pod osłonę o ile sie nie mylę .?!

Allegro przyjdzie z pomocą ?

Opublikowano

kolego odpisałem Ci w starym wątku. Wszystko masz opisane na forum co i jak z wymianą, ja uszczelki pod dekiel zaworów nie zmieniałem i jest ok nie przepuszcza ważna jest kolejność dokręcania śrub i moment. Co do uszczelek to sprzedawał je ktoś na forum ale na allegro też pewnie są.

Opublikowano

oringi Bosha około 45zł na pompkę, do tego trzeba kupić nowe śruby. Czas wymiany 2-3 h

Opublikowano

Dlaczego je chcesz wymieniać? Są jakieś objawy?

Opublikowano

pewnie korekcje na pompce którejś ma słabą a to pierwsze co się robi żeby postawić diagnoze, zestaw naprawczy boscha w okolicy 30zł dostaniesz.

Opublikowano

I tak jak kilka postow wczesniej kolega pisal nowe sruby te mocujace pompowtrysk jak i te regulacyjne na dzwigienkach.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

w ASO ze 100zł zostawisz za same śruby...;) a lepiej je wymienic.

Opublikowano

Ja placilem po 8zl za mocujace i po14za regulacyjne.

Opublikowano

Zestaw naprawczy pompki to 125zł w ASO albo zamiennik Boscha 40zł, uszczelka dekla 75zł w ASO, 30zł zamiennik,śrubki w ASO po niecałe 9 i 14zł.

Opublikowano
Dlaczego je chcesz wymieniać? Są jakieś objawy?

Objawy jak pisałem wcześniej, odpala na chwilę i od razu gaśnie,

---------- Post dopisany at 15:40 ---------- Poprzedni post napisany at 15:38 ----------

A macie pomysł jak po angielsku się nazywa taki komplet bo szukam na ebay.co.uk

washer set pd bo cos nie mogę znaleźć.

---------- Post dopisany at 15:42 ---------- Poprzedni post napisany at 15:40 ----------

Chyba mam seal kit :)

---------- Post dopisany at 18:15 ---------- Poprzedni post napisany at 15:42 ----------

Czy dobry zestaw znalazłem ? Cos jeszcze potrzeba czy tylko 4 takie zestawy ?

Uszczelka pod pokrywe ?

NEW GENUINE Bosch 1.9 8v TDI PD Injector Seal Kit for PD100 PD115 PD130 PD150 | eBay

Opublikowano

Lepszy byłby zestaw Elringa EL900650 bo jest ze śrubą regulacyjną, która chyba tez powinno się wymienić.

Opublikowano

Nie widzę ani na allegro ani na ebayu ;/

---------- Post dopisany at 18:56 ---------- Poprzedni post napisany at 18:54 ----------

Wygląda tak samo jak boscha

Opublikowano

Zobacz liczbę elementów.

Opublikowano

pytanie ile kosztuje taki zestaw elringa bo jak pytałem w sklepie to po zniżkach 70 zł, a boscha 31 zł i podobno elring teraz będzie produkował tzn. przepakowywał w swoje torebeczki oringi boscha, a ten zaprzestanie sprzedaż pod swoim logo i cena idzie ponad 2 razy w górę. Nie wiem ile w tym prawdy ale info otrzymałem od znajomego sprzedawcy z Foty, który z kolei dokopywał się bo nie mógł zamówić boscha.

Pikuś zestaw Elring 90.650 posiada identyczne dokładnie te same elementy co bosch 1417010997 a element o którym piszesz tzw. grzybek jest również w zestawie boscha, bo mam zdjęcia na tel obu zestawów.

Opublikowano

stefan, zestaw boscha nie posiada śruby regulacyjnej, którą posiada zestaw Elring-a.

Wrzuć w google numer EL900650 i weź zdjęcia, a wrzuć boscha 1 417 010 997 i zobacz różnicę.

Elring jest zdecydowanie droższy od Boscha.

jak coś to mogę załatwić Elringa na pewno taniej niż 70zł

Opublikowano

zarówno zestaw boscha jak i elringa posiada po 7 tych samych elementów.

Przykładowy link ze zdjęciem firmy elring:

Sklep Inter Cars - 2mln części do samochodów | Sklep Online

Jednak co by kolega nie kupił będzie dobre.

Opublikowano

Ja na zdjeciu w podanym linku widze 8 elementow i faktycznie jest sruba regulacyjna. Bosch nie ma tej sruby w zestawie na 1000%

Opublikowano
zarówno zestaw boscha jak i elringa posiada po 7 tych samych elementów.

Przykładowy link ze zdjęciem firmy elring:

Sklep Inter Cars - 2mln części do samochodów | Sklep Online

Jednak co by kolega nie kupił będzie dobre.

Tu masz zdjecie zestawu EL434650, poczytaj też opis po najechaniu na dana pozycje.

Opublikowano

Panowie prośba czy ten zestaw bedzie dobry do mojego silnika z opisu wynika ze tak, bo jak kupie i pojade wymienic i sie okaze ze zly to bedzie d*pa ;/

NEW GENUINE Bosch 1.9 8v TDI PD Injector Seal Kit for PD100 PD115 PD130 PD150 | eBay

czy jest wystarczająca ilosć w zestawie czy nie ?? Bo ten zestaw Elring-a ma dwa elementy wiecej, a na ebayu go nie widze ;/

Widze ze Erlingi EL900650 beda napewno dobre mam nadzieje ze je znajde w UK ;/

---------- Post dopisany at 17:16 ---------- Poprzedni post napisany at 16:35 ----------

Potrzebuje Elringi za ponad tydzien miec w UK , ktoś ma jakis pomysł .Sklep Inter car nie wyslyla poza PL ;/