Jump to content
IGNORED

Renowacja felg S line ( galeria zdjęć ) zapraszam

Recommended Posts

Posted

:wink:Witam

Zakupiłem alu 17 S line w średnim stanie

DSC06444.jpg

DSC06531.jpg

Mając nadmiar wolnego czasu zabrałem się za ich renowacje

Założenia ?

- Polerowany przód

- Srodki na czarno

Zakupiłem pasty polarskie + filc na tz " dużego bosha " dodatkowo papier ścierny od 360 do 120 .

Na początku zabrałem sie za szlifowanie sterego lakieru papierem sciernym (od najgrubszego do drobnego )

DSC06534.jpg

kolejnym krokiem bylo polerowanie przodu pastą polerską ( miałem 3 rodzaje pasty )

DSC06539.jpg

Efekt po 4 h pracy

DSC06542.jpg

Po ukończeniu polerki wszystkich felg zabrałem się za szlifowanie drobnym papierem wesnetrznych części felg które miały być malowane na czarno + oklejanie taśmą wypolerowanego aluminium

DSC06553.jpg

DSC06554.jpg

Felgi zostały odtłuszczone i już lakieruje je na czarno oto efekt

DSC06556.jpg

Teraz pozostało mi tylko starannie odtłuścić część wypolerowaną i polakierować felgi lakierem bezbarwnym

DSC06559.jpg

Teraz został tylko zaufany wulkanizator który nie uszkodzi felg + napełnienie azotem

DSC06564.jpg

Wreszcie montaż felg do auta i efekt końcowy mojej pracy :):wink:

DSC06652.jpg

DSC06647.jpg

DSC06668.jpg

Myślę że jak na pierwszy raz wyszło całkiem nieźle :)) Ja przynajmniej jestem zadowolony :):wink::wink::wink::wink::wink:

ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIAA :wink:

Posted

Świetna robota! Kółka prezentują się zacnie :naughty: Jakich dokładnie lakierów użyłeś do malowania?

Posted

Co dało napełnienie azotem :co: Pompując zwykłym kompresorem lub nawet pompką na nogę mamy 78% azotu i 20% tlenu i prawie 2% pozostałych gazów :decayed:

Poler fajny ale wzór felgi nie dla mnie :decayed:

Posted

chyba po cos ten azot wymyslili na wulkanizacji albo zeby nabijac ludzi w balona i kasowac albo ze to coś daje dałem 10 zł za 4 koła to się skusiłem :wink:

Posted

No ładnie wyszło ;)

Posted

bardzo fajnie Ci to wyszło :wink: wiesz + - ile czasowo Ci to zajęło?

Posted

polerka 2 popołudnia tak po 7 h dziennie + szlifowanie i oklejanie felg 6h + malowanie z odtłuszczczaniem z 4 h ( strasznie ciezko bylo mi odtluscic wypolerowaną część do psikania klarem ) i to by było na tyle .

Resumując ok 24 h ciągłej pracy :wink:

Posted

Jakby się lustro w domu stłukło (czego nie życzę :) ) to spokojnie można ściągnąć felgę i zrobić zamiennik do porannego golenia. kapitalna robota :)

• 2 weeks later...
Posted

No roboty trochę było.... ale efekt końcowy szacun. :naughty:

Ciekawy "naszyjnik" na lusterku :grin:

Posted

Właśnie tego mi brakowało. Dzięki :wink::thumbup1:

Posted

pogratulować samozaparcia, ja poszedłem na łatwiznę i oddałem do malowania na proszkach :)