mo2 Opublikowano 2 Października 2012 Opublikowano 2 Października 2012 Wita,. Problem zaczął się po odwodnieniu filtra paliwa- nie zalałem go paliwem i prawdopodobnie se zapowietrzył. Jako, że miałem w planach wymianę filtra , został on wymieniony u miechanika. Do tego mechanik założył zaworek zwrotny między pompą a filtrem. Przez 2 dni było ok a potem problem powrócił. Kręci przez jakieś 4-5 sek. Po przejechaniu kilkuset metrów i postoju ok 30 min pali od razu. Po ok 8h znów problem się pojawia. Auto mam od niedawna. Po zakupie byłem w serwisie i powiedzieli, że kąt wtrysku poza skalą...ale problemów z odpalaniem nie było. Po wymianie rozrządu wystko ok. Po 2 tyg. postoju palił od pyknięcia. Nie wiem, czy w przewodzie paliwowym są pęcherzyki powietrza, ponieważ nie jest przeźroczysty. Co może być tego przyczyną? Niestety nie mam VAGa(jest dopiero w planach ). Proszę o przykładowe sugestie.pozdrawiam
Illuminator Opublikowano 3 Października 2012 Opublikowano 3 Października 2012 Bez vag'a mało zrobisz. Kąt wtrysku był ustawiony ? Warto sprawdzić czy jest właściwy. Możesz jeszcze wywalić ten zaworek może on jest uszkodzony. Filtr paliwa jest założony jakiś tani ?
mo2 Opublikowano 3 Października 2012 Autor Opublikowano 3 Października 2012 Witam. Wczoraj dokręciłem śrubkę odpowietrzającą na filtrze. Ruszyła się może z 0,5mm. Dzisiaj rano odpalił bez problemów, po pracy też było ok. Co do kąta wtrysku, jak auto przed i po wymianie rozrządu odpalało od razu to chyba nie w tym problem. Filtr mam filtrona. Postaram się podpiąć w najbliższym czasie pod vaga. Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam.
dante0018 Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Z tym kątem wtrysku to już chyba wszystkim sie udzieliło. Jak komus ciezko odlala to zaraz kazdy o tym. Żeby ciężko paliło auto to dosc mocno musiałaby byc pompa przestawiona. Już nie wspomnę o logowaniu. Problem pojawił sie po ingerencji w filtr paliwa. Skoro wcześniej było dobrze to tu trzeba szukać przyczyny. Brawa dla kolegi ze znalazł niedokręcona śrubę od filtra. Przestał łapać powietrze i po problemie
tomx Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 pod ta srubeczka jest miedziana podkladka ciekawe czy ja masz:naughty:
mo2 Opublikowano 5 Października 2012 Autor Opublikowano 5 Października 2012 Też czytałem,że powinna być podkładka. Jam mam śrubeczkę z zintegrowaną podkładką, czy jak to się tam nazywa. Mógłby ktoś zerknąć na etkę jak to wygląda?
alest Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Mógłby ktoś zerknąć na etkę jak to wygląda? ....w tym przypadku śmiało można kupić najzwyklejszą podkładkę do układów paliwowych dostępną w cenie 15-25 groszy praktycznie w każdym sklepie motoryzacyjnym - jedyne na co wypadałoby zwrócić uwagę to jej wewnętrzna średnica...
vauxhall95 Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Jak jest auto sprawne to i z katem wtrysku rzedu 20 bedzie palic bez problemu.
dante0018 Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 Patryk dobrze prawi. Kąt ma mało do gadania....
Rekomendowane odpowiedzi