Important Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Witam. Szukałem na forum, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedz ( może słabo szukam ) . Mam wyciek oleju z pod pokrywy zaworów od strony turbiny. Cholera kupiłem już dwie uszczelki i wraz cieknie w tych samych miejscach... Jest jakiś poradnik jak to dobrze złożyć żeby się nie sączyło ... codziennie plamy w pracy na kostce zostawiam... Pomocy.
wesz82 Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Zmień dekiel na prosty. Sprecyzuj:) A może zapitala Ci po srubach...zmieniałeś gumki????
Biszczan Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Witam. Szukałem na forum, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedz ( może słabo szukam ) . Mam wyciek oleju z pod pokrywy zaworów od strony turbiny. Cholera kupiłem już dwie uszczelki i wraz cieknie w tych samych miejscach... Jest jakiś poradnik jak to dobrze złożyć żeby się nie sączyło ... codziennie plamy w pracy na kostce zostawiam... Pomocy. Dokręciłeś śruby z odpowiednim momentem, oraz kolejnością ?
pandamix Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 ja miałem podobny problem,najpierw środkową śrubę a później boczne,a pod śrubki od góry dokładnie pod gumki dopasuj sobie oringi,ładnie dociśnij i suchutko,
The a4 Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 kup dobra uszczelke kpl razem z malymi na te 3 sruby wyczysc na lustereczko pokrywe i blok bez silikonow poloz uszczelke ladnie wpasuj i to samo z tymi malymi na sruby i jak kolega pisal kolejno dokrec momentem 8 i gra gitara mialem to samo tanie gumki za 10 zl sie na 10km nadaja a caly pic w dokreceniu to masz misje szukaj klucza w takim zakresie Powodzenia
trepek Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Zmień dekiel na prosty. Sprecyzuj:) A może zapitala Ci po srubach...zmieniałeś gumki???? Dobrze by było, jakby kolega przyjrzał się pokrywie zaworów, czy jest prosta. Fakt, po bokach nie ma żadnych śrubek ale pokrywy nie są nowe i mogły nie jedno widzieć.
pandamix Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 z tym tez muszę się zgodzić wystarczy że ktoś raz źle przykręcił pokrywę,ale podejrzewam że uszczelka i prawidłowe dociągniecie powinny wyeliminować nie szczelność
Important Opublikowano 5 Października 2012 Autor Opublikowano 5 Października 2012 dzięki chłopaki za odpowiedz jutro popróbuje ... uszczelka jest nowa i gumki pod śrubami też . nie cieknie z pod śrub tylko w kącie od rozrządu i na końcu pokrywy też na rogu.
GregorX Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Ja też z tym długo walczyłem, nic nie pomagało, wymiana uszczelek, odpowiednie dokręcenie nakrętek z kluczem dynamometrycznym i tak się pociło.. wk... się,kupiłem pastę uszczelniającą chyba dirko (do wysokich temp), nałożyłem dookoła pokrywy, przyłożyłem do głowicy i dokręciłem po 15 min. Teraz jeżdżę od wymiany do wymiany. Jedyny minus to wystająca czerwona masa spod pokrywy, ale coś za coś.
SotoM Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 niedawno na 4um jeden łepek tez walczył z pokrywa robił to samo co polecacie. problem było krzywa pokrywa. dałem mu druga pokrywe zmienił i problemu juz nie ma. takze to dziwni brzmi ale fakt.
Musashi Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 Przyczyna jest bardzo prosta. wiekszosc mechanikow dokreca pokrywe jak leci, bez zachowania kolejnosci oraz odpowiednich momentow, powodujac jej deformacje. Krzywa pokrywe jest w stanie uszczelnic wylacznie dobry uszczelniacz z tubki ktory wypelni zdeformowane miejsca. nalezy uwazac aby nie zastosowac zbyt duzej ilosci uszczelniacza, ktory moglby sie oberwac do wnetrza silnika.
Important Opublikowano 15 Października 2012 Autor Opublikowano 15 Października 2012 Dzięki za porady uporałem się z problemem sprawę załatwiła masa uszczelniająca DIRKO
Rekomendowane odpowiedzi