gregoor Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Witam, czeka mnie wymiana tłumika, generalnie narazie auto seryjne poza TIPem, DP i k03s Niedługo pewnie pojade na program, zastanawiam sie co wrzucic zamiast sypiącego się tłumika, bo niestety jego czas się konczy... Wrzucać ori czy coś z kwasówki?? Mógłby być minimalnie głośniejszy ale poza autem, wewnątrz dobrze jak pozostałby ten sam poziom dB.
pala Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 ja dziś u siebie zrobiłem pełen 2,5" przelot i w środku o dziwko do 3k rpm nie ma róznicy w stosunku do serii, miedzy 3-4k jest głośno ale nie ma masakry, a powyżej 4k całkiem spoko. 3"DP + 2,5" przelot + końcowy S4
gregoor Opublikowano 5 Października 2012 Autor Opublikowano 5 Października 2012 o.O nie no od serii to roznica delikatna jest a silnik dłubany mocno?
pala Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Chodziło mi,że w środku nie słychać różnicy w stosunku do serii, jest cicho Silnik seria. Wydech zrobiony w końcu więc teraz idziemy w moc ;P
gregoor Opublikowano 5 Października 2012 Autor Opublikowano 5 Października 2012 mhm, nie no troche chyba przygłosny z zewnątrz jak dla mnie, chyba ze mikrofon był tak blisko i robi takie wrażenie
tomekhxc Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 ja powiem tak ;P jezeli chcesz miec w srodku ten sam dzwiek cicho itd to zmien same koncowe wydechy (nie wyrzucaj srodkowego) a jezeli idziesz w moc do zapodaj przelot i kwas decyzja nalezy do ciebie a opinie sa rozne powodzenia
williams Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam !! Jestem nowy na forum . Czy mógłby ktos mi odpowiedzieć dlaczego w tych B6-tkach 1.8 turbo jest taki problem z tymi końcowymi tłumikami? Mam na myśli że praktycznie nie ma zamienników w sprzedaży , tylko same oryginały w wysokiej cenie?? nie sypia się te tłumiki czy jak??
12pawel12 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 ja mam 2 końcowe od 1.8TQ na sprzedaż jak coś
grzes1150 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witam, czeka mnie wymiana tłumika, generalnie narazie auto seryjne poza TIPem, DP i k03s Niedługo pewnie pojade na program, zastanawiam sie co wrzucic zamiast sypiącego się tłumika, bo niestety jego czas się konczy... Wrzucać ori czy coś z kwasówki?? Mógłby być minimalnie głośniejszy ale poza autem, wewnątrz dobrze jak pozostałby ten sam poziom dB. Jak chcesz mieć cicho wewnątrz to zostań przy ori + ładne końcówki a przed strojeniem polecam zmienić wtryski na te z BEXa
williams Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 ja mam 2 końcowe od 1.8TQ na sprzedaż jak coś No tak ale w razie czego po co miałbym wymieniać stare tłumiki na kolejne stare które nie wiadomo jak długo będą żyły wiem że te tłumiki są zrobione z ocynkowanej blachy i nawet jak się spojrzy na te używane co są na Allegro to same puszki nie są zbytnio specjalnie skorodowane ale rury to są brązowe od rdzy Zadałem pytanie w tym temacie bo myślałem że jest w tym braku zamienników jakaś logika (bo przecież do 1.8T B5) są zamienniki całego wydechu
niewek Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Witam, czeka mnie wymiana tłumika, generalnie narazie auto seryjne poza TIPem, DP i k03s Niedługo pewnie pojade na program, zastanawiam sie co wrzucic zamiast sypiącego się tłumika, bo niestety jego czas się konczy... Wrzucać ori czy coś z kwasówki?? Mógłby być minimalnie głośniejszy ale poza autem, wewnątrz dobrze jak pozostałby ten sam poziom dB. Jak chcesz mieć cicho wewnątrz to zostań przy ori + ładne końcówki a przed strojeniem polecam zmienić wtryski na te z BEXa Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale sugerujesz, że wtryski dużo wpływają na charakterystykę dźwięku samochodu? Osobiście dopiero się uczę i staram się pytaniami wychwytywać to co najważniejsze i to co może się przydać
grzes1150 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 chodziło mi o to że to większej suszarki obowiązkowo wydajniejsze wtryskiwacze a do k03s pchał bym nawet 386cc z s3 albo jakieś 440cc z volvo i to była taka rada na marginesie. Co do wydechów to od dawna mam tulne tłumniki zmienione na zgrabne i przelotowe puszeczki z końcówkami 90mm dla mnie troszkę za głośno ale wszyscy mi mówią że jest ze smakiem:decayed:
niewek Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 A masz może jakiegoś linka do tych Twoich puszeczek? Aaa i od turbawki do tylnych wydechów masz przelot czy serię?
niewek Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 No to wyobrażam sobie, że jest już dość głośno
Rekomendowane odpowiedzi