Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wosk, teflon itp... jaki, gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie o dobry środek do konserwacji lakieru. Jak kupiłm OOOO ze Szwajcari to jeszcze z pół roku pomomo normalnego myć na karoserii woda zamieniał sie w kropelki. Od tamtej pory nie znalazłem wosku, teflonu, mleczka, który by tak działał.

Opublikowano

są zakłady co montują szyby i oni przeprowadzają taki zabieg że wystarcza na pół roku i więcej to jest coś podobnego do Wycieraczki w spraju.

Położenie coś około 400 zł za cały samochód , w mojej okolicy.

ale na aleedrogo widziałem podobne specyfiki do własnoręcznego nanoszenia

To jest jakaś Nanopowłoka.

Opublikowano

Spróbuj może NXT Tech Wax 2.0 od megsa... Używam go od roku i jak dla mnie rewelka. Chyba ktoś doradzi coś lepszego...

Opublikowano

Najtrwalszy jest Colli 476.

A może masz powłokę kwarcową ;)

Opublikowano
Mam pytanie o dobry środek do konserwacji lakieru. Jak kupiłm OOOO ze Szwajcari to jeszcze z pół roku pomomo normalnego myć na karoserii woda zamieniał sie w kropelki. Od tamtej pory nie znalazłem wosku, teflonu, mleczka, który by tak działał.

Porzelack z teflonem działa bardzo długo i mega efekt sam używam i jestem zadowolony. BEPS chemia dla myjni, kosmetyki samochodowe, chemia samochodowa, środki czystości, środki chemiczne. - Woski - Porzelack - Politura z teflonem (twardy wosk) - Porzelack

Opublikowano

PORLZELACK - właśnie nad nim sie zastanawiałem bo używaja go na myjniach, lecz juz kupiłem Colli 476 i bde testował.

Opublikowano

collinite 476 najlepszy, efekt rewelka

Opublikowano

Zgadzam się, jeśli ktoś chce zaoszczędzić - może kupić FK 1000p - są testery, dłużej trzyma na felgach od Colliego (tak, nadaje się na felgi!) i ładnie nadaje szklistość lakierowi. Colli ma to do siebie że jest odrobinę trwalszy, wyciąga kolor i bardziej dostępny od FK 1000p.

Opublikowano

ja polecam z firmy koch chemie- nano 1k... pracuje właśnie na produktach z tej firmy i jak na razie klienci się nie skarżą a i sam mam nałożony ten wosk, bądź 2 produkt LPS ale zapomnialem jakiej firmy...