Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Na zimnym chodzi jak czołg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiscie 1.8t na zimnym chodzi jak czołg, jakby czasem na 3 garach, potrafi po odpaleni zgasnac po paru sekundach. W czasie jazdy ze stałą predkoscią potrafi zacząć przerywać, dodanie bądz ujęcie gazu pomaga. Potrafi tez zgasnać podczas wysprzęglania. Błędów nie ma przeplywka nowa, cewki dwie wymienione. Założony jest zawór upustowy properfect.

Opublikowano

a świece w jakim stanie, wymień jeszcze filtr paliwa i powietrza, na początek to potem możesz jeszcze sprawdzenie ciśnienia paliwa :)

Opublikowano

W sumie mój jak jest mega zimny i postoi 1-2 dni bez odpalania to przez pierwsze 20-50m dziwnie chodzi :kox:

Ale nigdy tak żeby palił na 3 gary albo zgasł.

Opublikowano

Zawór pewnie full atmosferyczny i to jest powodem całego zamieszania

Opublikowano

też mam od kwietnia 12r AVJ ale takiego przypadku jak gaśniecię czy szarpanie furmanki na zimnym nie doświadczyłem, można zacząć od najtańszych elementów typu wymiana filtrów, ja jak zajrzałem pod auto to np. miałem jeszcze filtr paliwa zamontowany na tasmie produkcyjnej audi z 2001r. wymieniłem to wraz filtrem powietrza i autko ożyło. A jak to nie pomoże to faktycznie trzeba iść w świece cewki i zawór

Opublikowano
Zawór pewnie full atmosferyczny i to jest powodem całego zamieszania

a co to za zawór?za co odpowiada i gdzie on jest?

Opublikowano

Zawór upustowy bov, jutro podmienie z kumpla zaworem ma taki sam. Swiece były wkładane w tamtum roku nowe tak samo jak powietrza ( sportowy) i palowa wszyatko jakieś 10 tyś temu. Dziś wymieniłem w sumie nowe świece na nowe i to samo, zobaczymy co bedzie po podmiance zaworu