trepek Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 Aż wstyd się przyznać ale do tej pory nie zgłębiłem odpowiednio tematu logów:grin: Chociaż przy pompach dziarsko sobie poczytam tak logi dynamiczne traktowałem do tej pory nieco po macoszemu. Pacjent - mój samochód. Czasem wydaje mi się, że jedzie odpowiednio a czasem nie. Statyczne: Log (0 - 011) Log (1 - 003) Log (2 - 004,004) Log (3 - 000) Dynamiczne: Log (0 - 004,008) Log (1 - 000,001) Log (2 - 003,010,011) Chyba coś logi statyczne skopałem. Co do samochodu to wtryski AFN. EGR zaślepiony a podciśnienie odpięte od N18 (kruciec się urwał w tym drugim). Z tego co widzę to przepływomierz oszukuje. I zastanawia mnie korekcja w grupie 013. Korekcja jest po to aby wyrównoważyć pracę silnika jeśli na którymś garku byłby spadek ciśnienia, prawda? A u mnie korekcje to zupełna swawola a można wyczuć, że idealnie równo nie pracuje, nie wiem w czym problem.
vauxhall95 Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 przeplywka smiec,termostat smiec.
trepek Opublikowano 13 Października 2012 Autor Opublikowano 13 Października 2012 To prawda, że termostat kwalifikuje się do wymiany bo trzeba przejechać z 8km aby silnik miał 90*C. A po czym poznajesz, że termostat do wymiany? Które logi?
vauxhall95 Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 ej no o takie rzeczy pytasz? Masz problem ze swoim 1.9 TDI na pompie rozdzielaczowej
trepek Opublikowano 13 Października 2012 Autor Opublikowano 13 Października 2012 Ano widzisz, cała moja wiedza na temat pomp zaczęła się od starych pomp na linkę, gdzie cała elektronika w samochodzie mieściła się w zegarku w liczniku:wink: Później było TDI z lat 1991-1994 gdzie logowało się w sumie tylko grupę 000. Teraz, mając Pierburga, nadrabiam zaległości. Lecę po nitro do sklepu i przeczyszczę sobie przepływkę, wleję nieco nitro do niej, zatkam dłońmi i zrobię shakera. I tak nie mam nic do stracenia. Co do termostatu to może tak powiem. Jest w grupie 001 w dynamicznych odczyt temp. Tutaj na forum było napisane, żę jak na budziku jest 90*C to ciecz ma ok 80*C a u mnie ma raz 82.8 a raz 81.9. To jest ta podstawa, na której wiesz, że termostat do wymiany?
vauxhall95 Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 termostat nie trzyma widac w statycznym jak i dynamicznym 001
trepek Opublikowano 13 Października 2012 Autor Opublikowano 13 Października 2012 Właśnie rzuciłem okiem na logi innych użytkowników i oni tam faktycznie mają po 90*C. ---------- Post dopisany at 22:35 ---------- Poprzedni post napisany at 13:24 ---------- Przeczyściłem dzisiaj przepływkę Nitro i wydaje mi się, że działa lepiej bo ładnie się wkręca. Wszystko jednak wyjdzie w logach a te pewnie zrobię dopiero koło piątku przez natłok pracy:kwasny:
Rekomendowane odpowiedzi