piotrek83 Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 Akurat jestem w trasie i po tankowaniu pojawiły sie błędy na fis o przepalonych zarowkach, patrzę na tyl rzeczywiście nie dziala wszystko co jest na klapie bagaznika (sedan). Nie dziala rownież otwieranie bagaznika, ani z klucza, ani z wewnątrz ani z przycisku na klapie. Czy może być przepalony któryś bezpiecznik? Koledzy pomocy.
wrclaguna Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 Pewnie kabelki sie przetarły
piotrek83 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2014 Koledzy znowu mam podobny problem jak ten sprzed 2 lat. Ostatnio nie świeciło kompletnie nic, a potrzebowałem samochodu na szybko więc oddałem do magika, który polutował mi poprzerywane kabelki między klapą bagażnika a karoserią. Tym razem nie świeci tylko 1 lampka światła pozycyjnego lewego (wewnętrzna strona klapy) i chciałbym sam to sobie naprawić. Powiedzcie mi gdzie znajde jakiś schemat jak to jest popodłaczane w bagażniku? Jak ściągnąć tą harmonijkę, czy trzeba jakąś kostkę odpinać itd.? Podpowiedzcie proszę jak ktoś już to sam przerabiał, bo problem raczej ogólnoznany, ale szukam od godziny po starych postach czegoś i nic a nic nie znalazłem:/
kqba Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Mam ten sam problem. Nie świeci mi oświetlenie w bagażniku i lampka klapy. Ostatnio rozebrałem plastiki, ale nie wiem jak ściągnąć gumowe peszle bez rozcinania ich?
Slawek Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 kqba Ty masz inny problem, który nie leży po stronie przelotki w której idą kable. Ponieważ nic nie piszesz czy masz podświetlenie rejestracji i czy otwiera Ci się klapa. Skoro nie masz oświetlenia w bagażniku i lampka ostrzegawcza w klapie nie świeci, znaczy że coś jest z mikro stycznikiem w zamku. Jeszcze tylko napisz czy wyświetla na FIS info o otwarciu klapy jeśli nie to mikro stycznik (mikro włącznik jak kto woli). ---------- Post dopisany at 12:02 ---------- Poprzedni post napisany at 11:54 ---------- Temat dokładnie o tym, aktualnie odgrzany (jeden z bardzo wielu): http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/czujnik-otwarcia-tylnej-klapy-avant-253440/
kqba Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Sprawdzę to popołudniu, ale być może masz rację. Nie działają tylko te dwie lampki. Reszta ok. Lampka w bagażniku ogólnie świeci jeżeli ją włączę ręcznie, ale gdy powinna się zapalać po otwarciu klapy, to już nie działa.
piotrek83 Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Opublikowano 1 Lipca 2014 Panowie, a co z moim problemem? Nikt nie posiada jakiegoś schematu czy podpowiedzi jak się zabrać do tej felernej wiązki?
Kylo7650 Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 Akurat jestem w trasie i po tankowaniu pojawiły sie błędy na fis o przepalonych zarowkach, patrzę na tyl rzeczywiście nie dziala wszystko co jest na klapie bagaznika (sedan). Nie dziala rownież otwieranie bagaznika, ani z klucza, ani z wewnątrz ani z przycisku na klapie. Czy może być przepalony któryś bezpiecznik? Koledzy pomocy. mam ten sam problem czy ktos wiec co to moze byc
unknowdude Opublikowano 28 Lipca 2018 Opublikowano 28 Lipca 2018 Od dziś mam ten sam problem. Są tu same samoluby, że naprawią i nie podzielą się jak? także odgrzewam i liczę na pomoc
afroo. Opublikowano 28 Lipca 2018 Opublikowano 28 Lipca 2018 34 minuty temu, unknowdude napisał: Od dziś mam ten sam problem. Są tu same samoluby, że naprawią i nie podzielą się jak? także odgrzewam i liczę na pomoc W pierwszej kolejności musisz otworzyć klapę. Jeśli masz zamek na klucz to otworzysz kluczem, jeśli nie to są jakieś patenty z wywierceniem otworu i odbezpieczeniu zamka ale to już w innym dziale jest opisane. Kiedy otworzysz klapę to sprawdzasz kable w przelotce, na 90% będzie uwalony brązowy kabel masowy. Lutujesz i po zabawie.
unknowdude Opublikowano 31 Lipca 2018 Opublikowano 31 Lipca 2018 Dokładnie było tak jak napisałeś, uwalony brązowy. Widać było, że już ktoś 2x naprawiał. Jakiś wadliwy musi być
Rekomendowane odpowiedzi