hudi Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Czy wie ktoś co można zrobić żeby dodać mocy takiemu silnikowi?
mroova81 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 niemożliwe!! A tak na serio to duże inwestycje powodują niewielkie wzrosty mocy. Kompletny wydech zaprojektowany pod ten samochód i budę +5-10KM. Filtr stożkowy +3KM, planowanie głowicy może... sam nie wiem ile km... Nowa mapa też parę km. Być może remont kapitalny silnika, który może już jest u Ciebie wymagany, może dać najwięcej, czyli zwróci tyle ile ubyło przez lata.
sokolnh Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 a tak serio to swap, albo sprzedac i kupic cos innego
Piotrek98igo Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Czy wie ktoś co można zrobić żeby dodać mocy takiemu silnikowi? zalezy jakim kosztem chcesz to uczynic...ps mozesz zrobic BiT
Misior Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 W takim silniku moim zdaniem to "najprosciej" bedzie zapodac instalacje z kompresorem. Jedyne rozwiazanie ktore przyniesie jakies wymierne efekty sie mi wydaje.
hudi Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2008 A już myślałem że ktoś mnie pocieszy:) filtr sportowy już jest, dokładnie sam fkład. Wydech końcowy też i rura zamiast kata, ciśnienie na silniku idealne. A sprzedać niunie żal. A gdzie można przeprogramowac mapę jeśli to coś wogóle da?
marcin j Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/dobrzy_chiptunerzy-t9450.0.html;topicseen Poczytaj tutaj
Misior Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Wszystkie takie przeróbki w tym aucie typu filtr sportowy albo tłumik to moze dadza ale satysfakcje, bo przyrostów osiągów raczej niebardzo
hudi Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2008 Już zauważyłem niestety, chyba najprościej będzie rozglądonac się za 2.8...
A3 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Można też zrobić Swapa na 2.7 BiT generalnie dróg jest wiele, może musisz powiedzieć ile masz kapuchy w portfelu wtedy będzie łatwiej doradzić... bo tuning tego silnika jak i 2.7 BiT to napewno nie będzie 1000zł tylko troooche więcej... :gwizdanie:
Flyer Opublikowano 7 Czerwca 2008 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Byly juz takie tematy, wystarczy poszukac. Jedyna sensowna rada to sprzedac i kupic mocniejsze auto.
Rekomendowane odpowiedzi