Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ABC] Zwiększenie mocy w 2.6 V6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niemożliwe!!

A tak na serio to duże inwestycje powodują niewielkie wzrosty mocy. Kompletny wydech zaprojektowany pod ten samochód i budę +5-10KM. Filtr stożkowy +3KM, planowanie głowicy może... sam nie wiem ile km... Nowa mapa też parę km. Być może remont kapitalny silnika, który może już jest u Ciebie wymagany, może dać najwięcej, czyli zwróci tyle ile ubyło przez lata.

Opublikowano

a tak serio to swap, albo sprzedac i kupic cos innego

Opublikowano

Czy wie ktoś co można zrobić żeby dodać mocy takiemu silnikowi?

zalezy jakim kosztem chcesz to uczynic...

ps mozesz zrobic BiT :naughty:

Opublikowano

W takim silniku moim zdaniem to "najprosciej" bedzie zapodac instalacje z kompresorem. Jedyne rozwiazanie ktore przyniesie jakies wymierne efekty sie mi wydaje.

Opublikowano

A już myślałem że ktoś mnie pocieszy:) filtr sportowy już jest, dokładnie sam fkład. Wydech końcowy też i rura zamiast kata, ciśnienie na silniku idealne. A sprzedać niunie żal. A gdzie można przeprogramowac mapę jeśli to coś wogóle da?

Opublikowano

Wszystkie takie przeróbki w tym aucie typu filtr sportowy albo tłumik to moze dadza ale satysfakcje, bo przyrostów osiągów raczej niebardzo :)

Opublikowano

Już zauważyłem niestety, chyba najprościej będzie rozglądonac się za 2.8... :cool1:

Opublikowano

a nie lepiej za 2,7 BIT?? :naughty:

Opublikowano

Można też zrobić Swapa na 2.7 BiT generalnie dróg jest wiele, może musisz powiedzieć ile masz kapuchy w portfelu wtedy będzie łatwiej doradzić... bo tuning tego silnika jak i 2.7 BiT to napewno nie będzie 1000zł tylko troooche więcej... :) :gwizdanie:

Opublikowano

Byly juz takie tematy, wystarczy poszukac.

Jedyna sensowna rada to sprzedac i kupic mocniejsze auto.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...