Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przepływomierz czyszczenie i prośba o sprawdzenie logów .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak w temacie

czytałem na ten temat i nie jestem pewny czy jak użyje kontakt cleanera do czyszczenie przepływomierza

to uszkodzę jego delikatne części czy nie ?

Opublikowano

Przed czyszczeniem czymkolwiek warto się zastanowić czy jest taka konieczność,mi obroty dochodziły max. do 4000 i to ledwo,po wyczyszczeniu super efekt dochodzą do 6000.Minęło pół roku postanowiłem ponownie wyczyścić przepływomierz i teraz muszę kupić nowy,auto zaczyna iść ładnie dopiero po przekroczeniu 2400 obr/min.Dodam tylko że używałem innego środka do czyszczenia.

Opublikowano
  • Autor

Jakiego użyłeś

Opublikowano

mi dwa lata temu w warsztacie czymś czyścili,działa cały czas

Opublikowano
Witam,

jak w temacie

czytałem na ten temat i nie jestem pewny czy jak użyje kontakt cleanera do czyszczenie przepływomierza

to uszkodzę jego delikatne części czy nie ?

W jakim stanie filtr powietrza ? Robiłeś logi dynamiczne grup odpowiedzialnych za wskazania przepływomierza ?

Opublikowano
  • Autor

Powiem tak,

filtr air wymieniony 2 miesiace temu,

a za przepływomierz chce się wziąć bo kolega mówił ze warto.

Logów nie robiłem jeszcze nigdy ale chyba wiem jak.

A które to grupy odpowiedzialne za przepływomierz jak można >?!

---------- Post dopisany at 22:30 ---------- Poprzedni post napisany at 22:22 ----------

Czy jak zrobie logi jak tutaj

http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/tdi-diagnostyka-aktualizacja-20-viii-2012-a-12031/

logi dynamiczne turbo i przepływomierza są tam opisane to będzie ok ?

---------- Post dopisany at 22:39 ---------- Poprzedni post napisany at 22:30 ----------

blok 3 przepływka

blok 11 turbo :)

tak jak na filmiku zrobie i wrzucę logi

Opublikowano

Zrób komplet logów według instrukcji tylko silnik zagrzej do 90C (w grupie 001 i 007 będziesz mieć rzeczywistą temperaturę): Logi Basic Settings zrób 003 i 011. Statyczne prócz 014. Pamiętaj, że w dynamicznych gaz w podłogę od 1500 do 4000 tyś (maksymalna moc AWX).

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Biszczan tak zrobie i wrzucę dzisiaj logi.

Czyli statyczne

grupy normalnie: 000, 001, 003, 004, 007, 013, 014, 018, 023.

grupy Basic Settings: 000, 003, 011

dynamiczne

grupy normalnie: 000, 001, 003, 004, 008, 010, 011.

grupy BS 003,011

---------- Post dopisany at 14:54 ---------- Poprzedni post napisany at 12:01 ----------

Zrób komplet logów według instrukcji tylko silnik zagrzej do 90C (w grupie 001 i 007 będziesz mieć rzeczywistą temperaturę): Logi Basic Settings zrób 003 i 011. Statyczne prócz 014. Pamiętaj, że w dynamicznych gaz w podłogę od 1500 do 4000 tyś (maksymalna moc AWX).

Zrobiłem logi dynamiczne normalne ale nie mogłem zrobić z basic settings , każda grupy byłą niedostępny jak na zdjęciu poniżej

z czego to wyniki , wersja vag com 3.11 po angielsku.

Jakiś pomysł ?

Póżniej wrzucę logi musze jeszcze zrobić statyczne.

Opublikowano

Ja już kiedyś wyczyściłem przepływomierz - tak skutecznie że musiałem szukać drugiego. Nie polecam zabiegu.

Opublikowano
  • Autor
Ja już kiedyś wyczyściłem przepływomierz - tak skutecznie że musiałem szukać drugiego. Nie polecam zabiegu.

Dlatego właśnie najpierw logi robię by zobaczyć czy wogóle jest potrzeba.

A dlaczego nie mogę logów zrobić w Basic Settings >?????

---------- Post dopisany at 17:10 ---------- Poprzedni post napisany at 17:06 ----------

A możesz napisać czego użyłeś do czyszczenie , jakiegoś kontakt cleanera i powietrza do suszenia czy inaczej ?!

Opublikowano

...osobiscie do czyszczenia używam najpierw w bardzo niewielkiej ilości benzyny ekstrakcyjnej następnie alkoholu izopropylowego (nie pozostawia po sobie żadnych śladów) najważniejsza jednak przy tym zabiegu jest precyzja i bardzo ale to bardzo delikatne obchodzenie się z ustrojem przepływomierza, do tego bardzo cienńki i delikatny pędzelek (jak ktoś czuje się na siłach można też wspomóc się patyczkiem higienicznym z bawełnianymi końcówkami) na koniec delikatnie wydmuc**jemy suszarką....

....takim delikatnym zabiegiem przepływomierza napewno nie uszkodzisz - czyściłem tak z kilkadziesiąt i żadnego nie udało mi się zepsuć, kilku coprawda nie udało się reanimować ale raczej z powodu, że były już fizycznie uszkodzone lub trafiły dopiero co po "czyszczeniu" szmatą z beznyną i "wysuszeniu" sprężarką :facepalm:...

Opublikowano
Zrobiłem logi dynamiczne normalne ale nie mogłem zrobić z basic settings , każda grupy byłą niedostępny jak na zdjęciu poniżej

https://picasaweb.google.com/103358124650564081862/Piatek13Stego#5799533748978169794

z czego to wyniki , wersja vag com 3.11 po angielsku.

Jakiś pomysł ?

Póżniej wrzucę logi musze jeszcze zrobić statyczne.

Bo dynamicznie nie loguje się w trybie BS a jedynie w MB.

Pisał Ci kolega Biszczan, że masz pominąć log statyczny grupy 014 bo Twój silnik ma tylko 4 cylindry a nie więcej a ta grupa jest dla silników o liczbie cylindrów większej od 4.

W trybie BS loguje się tylko statycznie i tylko po jednej grupie i nie wszystkie grupy a tylko te : 000, 003 i 011 (dla silników na pompie wtryskowej dochodzi jeszcze grupa 004 ale w silnikach na pompowtryskiwaczach ona odpada).

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Sztomel,

to juz wiem dlaczego, zrobie statyczne bs i statyczne normlane i będę miał komplet.

Pozdro

---------- Post dopisany at 14:55 ---------- Poprzedni post napisany at 12:39 ----------

Mam już logi przerobione i wrzucone ze serwer.

Proszę o to linki :

Logi Dynamiczne :

Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Logi Statyczne :

--Normalne :

Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 007 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 018 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 023 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Logi Statyczne :

--Grupa Basic Settings :

Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

---------- Post dopisany at 14:56 ---------- Poprzedni post napisany at 14:55 ----------

Mam nadzieję , że wszystko zrobiłem poprawnie. Proszę o Uwagi !!!

Statyczne normalne logowałem po 30 sekund bo nie wiedziałem po ile trzeba ;/

Opublikowano

Turbina zasyfiona, doładowanie jest niestabilne z tendencją do przeładowania, pompuje chwilami 1,9bara. Ja bym czyścił:wink:

Opublikowano
  • Autor

Turbina była robiona 2 lata temu , wymiana wirnika i ogólne czyszczenie, troszkę szybko na kolejne ;/

Opublikowano

Dwa lata to szybko? przez dwa miesiące potrafi się zasyfić np. z powodu złego spalania itd. można wymieniać. Ja twierdzę że z doładowaniem jest źle, na dole niedoładowanie po czym ostre przeładowanie.

Poczekaj na opinie innych jak nie zgadzasz się z moją,

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Nie mówię że sie nie zgadzam tylko dziwię się że już do roboty ./

---------- Post dopisany at 17:50 ---------- Poprzedni post napisany at 16:55 ----------

A cała reszta logów coś mówi Wam jeszcze czy tylko turbina.?!

---------- Post dopisany 07-12-2012 at 15:38 ---------- Poprzedni post napisany 16-10-2012 at 19:50 ----------

Zamykam temat

sprzedalem auto

Opublikowano

mi wariowala to ja wylaczylem vagiem i po problemnie :D