Livorno Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Mam pytanie. Podczas hamowania daje się odczuć w moim samochodzie drgania kierownicy. Czym taki stan rzeczy może być spowodowany ? Miał ktoś coś podobnego może ? Opony mam 225/45 R17 jakby co.
letallec Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 1. krzywe tarcze hamulcowe 2. zle wyważone koła 3. zuzyte opony 4. pekniecia opony 5. ....
Mariusz Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Ja miałem coś takiego i okazało się że tarcze były do wymiany wymieniłem i jest OK :th:
.Pablo. Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 jest dokładnie tak jak opisują koledzy tarcze albo pęknięty kord opony albo krzywe felgi
Livorno Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2008 dzięki wielkie sprawdzę wszystko
Cuber Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 powiele odpowiedz poprzedników ale miałem dokąładnie to samo i okazało sie ze tarcze krzywe choć były wymieniane jakies 5 tys km wczesniej ale jednka okazało sie ze sie pokrzywiły..... zmieniłem na nowe Brembo i wszytsko wróciło do normy !! Tak wiec proponuje zacząć od tarcz :th:
zielony04 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Opublikowano 7 Czerwca 2008 a umnie były wybite wachacze górne . Wymieniłem i jest ok . :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
audi.wielun Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Sprawdz dobrze zawieszenie i koła. Ja po zderzeniu z krawężnikiem miałem to samo. Wymiana uszkodzonego jednego wahacza górnego i opon rozwiązała problem.
Wąski Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 a moze gul na oponie GUL :polew: :polew: nie przy hamowaniu
zielony04 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 a umnie były wybite wachacze górne . Wymieniłem i jest ok . Te wachacze wcale nie były w tragicznym stanie ( a ich wymiana pomogła ) :slina: :slina: Drgania pojawiały się tylko przy chamowaniu z większych prędkości. I jeszcze jedno po ostrych chamowaniach tak z 140 do 0 ( prawie z ABS) problem ustępował na jakieś 50 km.
letallec Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 a moze gul na oponie W moim poprzednim wozie "gul" i pęknięta opona, powodowały drgania kierownicy ale w zakresie 80-120km/h. W innym zakresie cisza i spokój, hamowanie również bez drgań.
zielony04 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 tarcze daj to toczenia - musi to być dobry fachowiec nic bardziej błędnego pieniądze wyrzucone w błoto - nikt tego za darmo nie zrobi ( znajomy toczył i wyszło 70% nowych) - tarcze są wichrują z powodu miejscowego przegrzania materiału ( czytaj zmainy struktury materiału) toczenie nic nie daje leczenie chwilowe objawu który nawet tak po chwili wróci. Uważam ze toczyć można ale tylko jeżeli zrobi to znajomy "za darmo" i chcemy się auta "pozbyć- sprzedać". Warto też zwrócić uwagę na zalecane grubości tarcz ( po analizie można dojść do wniosku że tam nie ma z czego toczyć, no chyba ze ktoś zużywa tarcze do końca ?!?!
swiezak84 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Te wachacze wcale nie były w tragicznym stanie ( a ich wymiana pomogła ) :slina: :slina: Drgania pojawiały się tylko przy chamowaniu z większych prędkości. I jeszcze jedno po ostrych chamowaniach tak z 140 do 0 ( prawie z ABS) problem ustępował na jakieś 50 km. waHacze i Hamowanie dobry czlowieku
zielony04 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 waHacze i Hamowanie dobry czlowieku Tak, tylko to wymieniałem i pomogło, już rok spokój Co prawda za nim do tego doszedłem to wymieniłem klocki i tarcze ( i akurat to nie pomogło) Trochę to może dziwne ale takie są fakty.
olga Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 tarcze daj to toczenia - musi to być dobry fachowiec nic bardziej błędnego pieniądze wyrzucone w błoto - nikt tego za darmo nie zrobi ( znajomy toczył i wyszło 70% nowych) - tarcze są wichrują z powodu miejscowego przegrzania materiału ( czytaj zmainy struktury materiału) toczenie nic nie daje leczenie chwilowe objawu który nawet tak po chwili wróci. Uważam ze toczyć można ale tylko jeżeli zrobi to znajomy "za darmo" i chcemy się auta "pozbyć- sprzedać". Warto też zwrócić uwagę na zalecane grubości tarcz ( po analizie można dojść do wniosku że tam nie ma z czego toczyć, no chyba ze ktoś zużywa tarcze do końca ?!?! tarcze to bezpieczeństwo... ja bym nie kombinowała, wkoncu to nie jest jakis zabójczy wydatek.
kepasa Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 toczenie to bzdura... chyba ze jestes taksówkarzem, ale jak jeździsz szybciej to kup tarcze nowe... i kilkaset kilometrów pojeźdź powoli... bez pieca, bo problem powróci natychmiast. Miałem tak kilka razy, może kilkanaście, następstwem jest postepujący fading...
maja Opublikowano 27 Grudnia 2008 Opublikowano 27 Grudnia 2008 u mnie jak wymieniłem tarcze na nowe to też miałem drgania przy hamowaniu,,, reklamowałem wadliwe tarcze,,, i teraz jest oki
Rekomendowane odpowiedzi