imbusek Opublikowano 15 Października 2012 Opublikowano 15 Października 2012 Panowie mam pytanie bo wydaje mi się że moje auto ma trochę mało mocy 1,8 ARG powiedzcie mi co to jest: Jak to powinno działać itp bo wydaje mi się że u mnie to nie działa. Bo wczytałem ze przy dodawaniu gazu ta dźwignia co jest w środku powinna się przesuwać i otwierać klapy w środku u nie się nic nie dzieje z nią po dodaniu gazu
MATIUS Opublikowano 15 Października 2012 Opublikowano 15 Października 2012 grucha co streuje dolotem w nowyszych a4 1.8 20v jak się cieszę że tego nie mam
marko367 Opublikowano 15 Października 2012 Opublikowano 15 Października 2012 lepiej rozebrac i sprawdzić co jest grane uszkodzona może być ta gruszka lub dźwigienka tu masz wątek na ten temat http://a4-klub.pl/silniki-benzynowe-30/b5-adr-rozebrac-element-zaznaczony-fotce-167617/ suwak obrotowy jest plastikowy i lepiej będzie jak w kawałkach się nie dostanie do silnika .Pzdr.
imbusek Opublikowano 15 Października 2012 Autor Opublikowano 15 Października 2012 No właśnie i tu jest problem bo gdy dodaje zadu wogóle ta dźwignią nie raduje :/ patrzyłem do środka to lekko przerwana jest ta guma ::/ a gdybym wywalił ta sprężynę w tej gruszce i bym te klapy otworzył ?? co by było ??
marko367 Opublikowano 16 Października 2012 Opublikowano 16 Października 2012 kolego nie ma co gdybać co by było gdyby ... jeżeli masz pewność że guma jest pęknięta jedź na szrota i kup
bawół1 Opublikowano 17 Października 2012 Opublikowano 17 Października 2012 No właśnie i tu jest problem bo gdy dodaje zadu wogóle ta dźwignią nie raduje :/ patrzyłem do środka to lekko przerwana jest ta guma ::/ a gdybym wywalił ta sprężynę w tej gruszce i bym te klapy otworzył ?? co by było ?? silnik stanie sie zauwazalnie mniej elastyczny. Nie kombinuj z otwieraniem na max tych klap tylko sprawdz wezyki a jak w srodku jest uszkodzona guma to poszukaj na szrocie sprawnej.
Rekomendowane odpowiedzi