Gość SpongeBob Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 hej, ile oleju musze szykowac na dolewki od wymiany do wymiany w brd? i czy mozliwa byla taka konfiguracja auta jak ponizej ze zew s line a srodek zwykly z czarna podsufitka?http://img04-otomoto.sogastatic.pl/C29924254_11.jpg http://img04-otomoto.sogastatic.pl/C29924254_6.jpg co do oleju ja nie dolewam nic miedzy wymiana, a co do podsufitki to nie mam pojecia bo ja np z zenwatrz nie mam s-lina a podsufitke mam czarna a nie byla zmieniana taka wyjechala tylko ja jeszcze mam rns-a
audiaudi Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 wyglądala jakby wyszla z fabryki tak, ale moze ktos cos zmienial, kody: E4J = Akcja specj. audi tt coupe 's line'; wyposażenie składa się z: 8n-2-000001>> pr-cl4,fq1,g97 h3l,g98,ua5 n1u,n3q,plt 8jg,8q2,8x1 6q6 1KP = Hamulce tarczowe czerwony tył 3FA = Bez wkładu dachu (dach pełny) F0A = Kein sonderfahrzeug, standard-ausfuehrung TQ0 = Silnik 4-cylindrowy wysokoprężny turbo 2,0 l litera kodowa 2ZQ = Kierownica wielofunkc. do poduszki bezp. 7Q0 = Bez systemu nawigacyjnego 3L3 = Siedzenia normalne przod 1SA = Bez osłony dolnej zesp. napedowego 7A0 = Bez odtwarzacza cd/instalacji do odtwarzacza płyt cd J1D = Akumulator 380 a (72 ah) 3NZ = Oparcie tylne dzielone CV5 = Obręcz koła ze stopów lekkich 7,5jx17h2 4UE = Lewo/prawo 1LT = Hamulce tarczowe przod 8GU = Alternator 8ED = Reflektor ........ halog. z ....... gazowa ruch prawostr. 8Q3 = Autom. dynamiczna regulacja zasięgu refl. 7K0 = Bez układu kontroli ciŚnienia w oponach 4KC = Szkło atermiczne-dookoła, zielony 7GG = Koncepcja spalin: eu4 6XD = Lusterko wewnetrzne, przyciemniane automatycznie, 5TE = Aluminiowe wkładki ozdobne 0G1 = Przedłużenie okresu przeglĄdu U1A = Obudowa wskaŹników -zegara i prędkoŚciomierza 9Q4 = WyŚwietlacz wielof. z wyŚwietl. przeglĄdów 4X3 = Boczna pod.bezp. z przodu i pod.bezp.głowy 3Y0 = Bez rolety przesiwsłonecznej Q1D = Fot. sport. 5SL = Lusterko na wysięgniku (konvex) 1f52 7X1 = UltradŹwięk. układ pomocy przy parkowaniu 0YK = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 10 X4J = National sales program poland 8Z5 = Chlodnica wody 2K7 = Zderzak wzmocniony 4K4 = Centralny zamek ze zdalnym sterowaniem radiowym, sterowaniem wewnętrznym i oddzielnym sterowaniem zamka pokrywy bagażnika. 5RU = Lusterko wsteczne zew.z wiekszym.zwierc.(konvex) 1BA = Pakiet zawiesz. komfortowe 4R4 = Elektryczne podnoŚniki szyb 0JK = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 10 1N1 = Elektryczno-hydraul. wspomaganie ukladu kierown. D0M = Silnik 4-cylindrowy wysokoprężny turbo 2,0/125kw tdi pd 5D1 = Carrier frequency 433.92 to 434.42 mhz 4GF = Szkło atermiczne (zielone)
Tomeks Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 Interior często występował sam,ale exterior chyba zawsze był w połączeniu z inter:eusathink:,a kiera i galka juz bankowo powinna być sline.
audiaudi Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 hmm ale po kodzie jest ze kiera wielofunkcyjna 2ZQ co by sie zgadzalo,a ta trzyramienna s line nie ma innego kodu?
Tomeks Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 No zgadza sie,bo pewnie jest ori,nie ma kodu s-line i zawiecha jest 1BA,rezany jak dla mnie.
audiaudi Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 to znaczy co rezane? podsufitka? e4j jest, to chyba na ten zewnetrzny pakiet, jest z pl salonu po jednym wlascicielu
Tomeks Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 E4J ja mam,a zewnętrzny musiałem dokładać
audiaudi Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 lakier ma ori na klapie miernikiem sprawdzilem, zderzaki progi wygladaja na ori, Domin jak ja widzial powiedzial ze lamp jeszcze wyciaganych nie miala, ale no nie wiem...
jedrekx Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 jeśli jest z PL salonu to w B7 były takie opcje, że występował S-line Ext. oferowany w pakiecie Audi Exclusive. co ciekawe wówczas montowane również było zawieszenie 1BA, a środek był zwykły.. widziałem już sporo takich konfiguracji właśnie z PL salonu. co do ciemnej podsufitki to można było ją zamówić, do tej pory widnieje w konfiguratorze Audi jako oddzielna pozycja.
MAT1000 Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 Panowie, małe pytanko czy lekkie kopcenie (nie zawsze) i taki dziwny dźwięk turbo po przygazowaniu na luzie może być objawem psującej się gruszki ??? Tak mi powiedział mechanior, który akurat usłyszał ten dźwięk jak wjeżdżałem.
H4mm3R Opublikowano 4 Września 2013 Autor Opublikowano 4 Września 2013 Panowie, małe pytanko czy lekkie kopcenie (nie zawsze) i taki dziwny dźwięk turbo po przygazowaniu na luzie może być objawem psującej się gruszki ??? Tak mi powiedział mechanior, który akurat usłyszał ten dźwięk jak wjeżdżałem. A kata/dpfa masz?
Wąski Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 Panowie prośba zna Ktoś to autko ? wszystkie informacje mile widziane Audi A4 B7 2.0TDI 170 km Quattro S-Line Xenon (3512688429) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
MAT1000 Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 Panowie, małe pytanko czy lekkie kopcenie (nie zawsze) i taki dziwny dźwięk turbo po przygazowaniu na luzie może być objawem psującej się gruszki ??? Tak mi powiedział mechanior, który akurat usłyszał ten dźwięk jak wjeżdżałem. A kata/dpfa masz? Kat siedzi, wcześniej tak nie puszczał dymka, końcówki są nawet okopcone. Da się sprawdzić działanie gruchy logami ?
H4mm3R Opublikowano 4 Września 2013 Autor Opublikowano 4 Września 2013 Panowie, małe pytanko czy lekkie kopcenie (nie zawsze) i taki dziwny dźwięk turbo po przygazowaniu na luzie może być objawem psującej się gruszki ??? Tak mi powiedział mechanior, który akurat usłyszał ten dźwięk jak wjeżdżałem. A kata/dpfa masz? Kat siedzi, wcześniej tak nie puszczał dymka, końcówki są nawet okopcone. Da się sprawdzić działanie gruchy logami ? Ale grucha tu niema nic do tego, grucha steruje łopatkami w turbo, jak grucha byłaby słaba to byś miał przeładowania/niedoładowania. Są dwie opcje, pompki leją albo turbo się kończy.
audiaudi Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 jeśli jest z PL salonu to w B7 były takie opcje, że występował S-line Ext. oferowany w pakiecie Audi Exclusive. co ciekawe wówczas montowane również było zawieszenie 1BA, a środek był zwykły.. widziałem już sporo takich konfiguracji właśnie z PL salonu. co do ciemnej podsufitki to można było ją zamówić, do tej pory widnieje w konfiguratorze Audi jako oddzielna pozycja. dzieki za rozjasnienie tematu, grubo sie nad nia zastanawiam jeszcze z forum Patroxa kusi, ale to juz silnik nie ten i koszty utrzymania
DarkMind Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 Sam mam u siebie, sline na zewnatrz, w środku nie, jasna podsufitka i było 1ba Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalk 4
audiaudi Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 Ok dzieki wszystkim za pomoc jutro jade na serwis
Stano Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 Panowie napiszę tutaj bo nie mogę dać ogłoszenia. Zmieniam swoje pompki. Mam założone BQ. Mają zrobione około 4tys km. Sprzedaje bo zmieniam na BJ. Aktualna moc na tych BQ mam 165KM z hamowania. Cena 1500zł za komplet. Może będzie chętny zanim na allegro wrzuce. Cena myśle że bardzo dobra. Aktualnie siedzą u mnie w aucie i będą zmieniane w drugiej połowie września
H4mm3R Opublikowano 4 Września 2013 Autor Opublikowano 4 Września 2013 Panowie napiszę tutaj bo nie mogę dać ogłoszenia. Zmieniam swoje pompki. Mam założone BQ. Mają zrobione około 4tys km. Sprzedaje bo zmieniam na BJ. Aktualna moc na tych BQ mam 165KM z hamowania. Cena 1500zł za komplet. Może będzie chętny zanim na allegro wrzuce. Cena myśle że bardzo dobra. Aktualnie siedzą u mnie w aucie i będą zmieniane w drugiej połowie września Kod silnika?
Stano Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 Panowie napiszę tutaj bo nie mogę dać ogłoszenia. Zmieniam swoje pompki. Mam założone BQ. Mają zrobione około 4tys km. Sprzedaje bo zmieniam na BJ. Aktualna moc na tych BQ mam 165KM z hamowania. Cena 1500zł za komplet. Może będzie chętny zanim na allegro wrzuce. Cena myśle że bardzo dobra. Aktualnie siedzą u mnie w aucie i będą zmieniane w drugiej połowie września Kod silnika? BPW mam. Z tego co wiem powinienem mieć BJ u siebie. Zmieniałem pompki jakoś w marcu. Mój mechanik miał komplet nowych BQ u siebie więc od niego kupiłem, ale chce zmienić na BJ bo chce jeszcze podciągnąć z mocą. Hammer podaj jeszcze raz nr do siebie bo zapodziałem a chciałbym w sprawie xenonów się odezwać.
Rekomendowane odpowiedzi