Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

To jest zwykła listwa tylko z ledowymi lampkami... pasuje do A3 A4 A6....

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 825,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:hi: montuje u siebie w b6 moduł MCE z b7 i poszukuje informacji na temat zasady działania świateł długich w b7. Czy jadąc na DRL jak mrugacie długimi to zapala się xenon?

Opublikowano

Xenon pali caly czas, jak zalaczysz dlugie unosi sie przeslona w soczewce i palansie wowczas " dlugie " a zarazem i krotkie swiatla...

Opublikowano

Czyli jadąc na DRL i jak chce komuś mrugnąć długimi to za każdym razem odpala się xenon i opada przesłona? Jak wygląda sprawa żywotności takiego rozwiązania? Bo takie odpalanie i gaszenie chyba nie jest dobre dla żarniów i przetwornic?

Opublikowano

Tak samo masz przeciez w bixie b6.

Opublikowano

Tak to wlasnie jest..

Opublikowano

W bixie z b6 jest trochę inaczej. Jest dodatkowo żarówka h7. Jeżeli mamy wyłączone światła, a chcemy komuś mrugnąć to zapala się tylko h7 i opada przesłona, jednakże xenon nie odpala się. W b7 żarówkę h7 zamieniono na światła DRL stąd moje wątpliwości. Bo np jak będę chciał komuś mrugnąć 5 razy w odstępie np 1 sekundy to w b7 będzie się za każdym razem xenon odpalać?

Opublikowano

Dokładnie

Jak masz odpalone DRL to w momencie mignięcia długimi xenon się włącza i przesłona się otwiera

Nie jest to "zdrowe" dla żarników z racji tego że "migasz" xenonem w odstępie 1s

dlatego jak ja jadę na DRL to 2 razy się zastanowię czy mignąć czy nie :)

Opublikowano

dzięki za odp. A jak się ma sytuacja jak jedziesz bez włączonych świateł? W jednym z wątków ktoś wspomniał, że wtedy mruganie odbywa się żarówkami z DRL a nie xenonem.

Opublikowano

Pociagniecie manetki to wlaczenie swiatel drogowych i za ta definicja zawsze odpalaja sie xenony. ;)

Opublikowano
  • Autor

W bixie z b6 jest trochę inaczej. Jest dodatkowo żarówka h7. Jeżeli mamy wyłączone światła, a chcemy komuś mrugnąć to zapala się tylko h7 i opada przesłona, jednakże xenon nie odpala się. W b7 żarówkę h7 zamieniono na światła DRL stąd moje wątpliwości. Bo np jak będę chciał komuś mrugnąć 5 razy w odstępie np 1 sekundy to w b7 będzie się za każdym razem xenon odpalać?

A po kiego grzyba chcesz wszystkim mrugać, jak ktoś nie myśli że jeździ się na światłach to nich go policjant pouczy.... A jak jedzie znajomy to kiwnij mu ręką.

Opublikowano

Tak jest po co mrugać teraz większość ludków ma CB albo Yanosika i ostrzegać nie trzeba :wink: już nie pamiętam kiedy mrugałem :grin:

Edytowane przez danielo

Opublikowano

Pytanie jakby ktoś chciał co najmniej cały czas jeździć i mrugać.:decayed:

Opublikowano

Tak w ogole to tu sie jeszcze nie witalem, wiec hola amigos.

I jak juz przy xenonach jestesmy... Ma ktos pomysl dlaczego mimo, ze przy tescie na starcie ruszaja sie na boki to w trakcie jazdy skretne juz nie dzialaj? Bledu zadnego nie ma.

Opublikowano

Wiem, wiem... Ale nie dzialaja w ogole. Komunikacja z modulem sterowania?

Opublikowano

Tak, czysto... Nie dziala juz od dluzszego czasu.

Instalacja dokladana, wiec przy okablowaniu grzebane, ale dzialalo jakis czas.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdź bezpiecznik. To może jak ktoś dokładał nie zakodował komunikatów o błędach z bixa na fisie...