Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] A4 Avant 1.9TDI 131KM S line, Recaro (Projekt: "Full Opcja")

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bartek, daj spokój modom :kox: .... przecież zaraz Święta ...... :gwizdanie:

Poważnie to jak zwykle dopięte wszystko na ostatni guźik :notworthy:

Pozdrowionka :hi:

PIXI - widziałem wykres. Ładny sobie zrobiłeś prezent na Święta :decayed::good:

Do samochodu :polew: :polew:

Nieee - dziś salon :decayed: ...i światynia zagłady :polew:

ech... dobrze że Gośka tu nie zagląda... oberwałbyś za tą zagładę :polew:

i nic by nie dało tłumaczenie że to Indiana...

"Indiana Jones and the Temple of Doom".... Grzechu a Ty o czym myślałeś zboku jeden :polew:

• Odpowiedzi 5.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzięki Bartek :kox: ...... gdyby nie Witek to wiesz co by było :thumbdown: , ale wracając do tematu Twojej furki , zapytam :

Co jeszcze brakuje w Twoim aucie ( łatwiej chyba o to zapytać ) :mysli:

Opublikowano

Lista na szczęście robi się coraz krótsza:

- kierownica S-Line MF z łopatkami B7 (przyszły tydzień)

- webasto (jeszcze tej zimy)

- grzana przednia szyba

- solar szyber

- podpiąć przednie głośniki do wzmaka BOSE (+AudioPilot czyli cyfrowa analiza szumów)

- monitory w zagłówki

- zastanawiam się nad Sony PS3, tylko musiałbym się zastanowić gdzie i jak ładnie je upchnąć ;)

Ew. zrezygnować z grzanej przedniej szyby (skoro ma być webasto) i przywalić MCE z B7 razem z czujnikiem deszczu.

Jest jeszcze kilka innych pomysłów ale o tym napiszę bliżej realizacji ich projektu :wink4:

Opublikowano

Ja pitole :blink: .... jak to zrobisz to będzie najlepiej wyposażona fura na forum :naughty:

Wielki szacunek dla Ciebie i życzę wytrwałości co do modów :notworthy: .

Opublikowano

Ja pitole :blink: .... jak to zrobisz to będzie najlepiej wyposażona fura na forum :naughty:

Wielki szacunek dla Ciebie i życzę wytrwałości co do modów :notworthy: .

Chyba już jest... Ciekaw jestem czy ktoś kiedykolwiek kupił w salonie tak wyposażoną furę. A ze mnie się śmieją, że tyle kasy ładuję w auto... :hi:

Opublikowano

Mateo :hi: ....masz rację ( Bartek :notworthy: ) TO JEST NAJBARDZIEJ WYPASIONA FURA NA FORUM :kox:

U mnie jest to samo z pakowaniem kasy w auto i reakcją znajomych :thumbdown: ale ja wiem swoje :naughty: smuce się tylko ,że syn nie ma takiego bakcyla :wallbash:

Opublikowano

Mateo :hi: ....masz rację ( Bartek :notworthy: ) TO JEST NAJBARDZIEJ WYPASIONA FURA NA FORUM :kox:

U mnie jest to samo z pakowaniem kasy w auto i reakcją znajomych :thumbdown: ale ja wiem swoje :naughty: smuce się tylko ,że syn nie ma takiego bakcyla :wallbash:

W porównaniu z wiekszością chłopaków z Klubu ja w swojej ledwo coś dłubnąłem, a moi wszyscy znajomi mówią , że mnie pojebało tyle siana w stare auto wsadzać.

Opowiadam im wtedy o furach Bartka i Grześka, a oni na to, że to klub jakichś pojebańców :decayed:

Opublikowano

Z ludzmi tak to już jest - psioczą na to czego nie rozumieją... Dla jednego hobby to wędkarstwo, dla innego znaczki - ktoś inny skacze na spadochronie a my rezamy autka. Tyle, że w naszym przypadku zapotrzebowanie na budżet jest niestety dużo większe ;) W dobie kryzysu i oszczędności większość patrzy przecież na to aby było jak najbardziej funkcjonalnie i do tego jak najtaniej. Realia są takie, że każdy działa na tyle na ile pozwalają mu finanse - jak widać naprawdę wielu nie potrafi tego zrozumieć. Mnie się powodzi całkiem nieźle, jednak absolutnie nie jest to powód do wywyższania się... a m.in. chyba tak to jest odbierane "na zewnątrz" ("tego to już popier**liło - nie ma co z kasą robić"). Wręcz przeciwnie - zdobytą wiedzę staram się wykorzystać i pomagać kolegom, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z modzeniem. I tak zamiast zyskać szacunek za to, że z pasją realizujesz swoje zainteresowania - dostajesz po głowie... Oczywiście nie mam zamiaru walczyć ze Światem - pewnych rzeczy się po prostu nie zmieni. Dlatego fajnie, że mamy forum i możliwość pogadania z kimś kto myśli podobnie jak my :)

Co do wyposażenia i unikatowości auta. Są lepsze - nie szukać daleko... Wrclaguna i Adamooo z B6, Siemian ze swoją B7. No i fabrycznie najlepiej wyposażone auto jakie do tej pory spotkałem to 3.0TDI Mirona :good: Nie wspomnę o tym co ostatnio wyczynia Fly - ale to nieco inny kierunek modów ;)

Swoją drogą dla mnie magikiem #1 będzie zawsze Alvaro - to jego ogórek zamieniony na S4 look zachęcił mnie do modzenia ;) Po prostu Łukasz przetarł szlak i pokazał, że można :good:

Opublikowano

Bart-S

Swoją drogą dla mnie magikiem #1 będzie zawsze Alvaro - to jego ogórek zamieniony na S4 look zachęcił mnie do modzenia wink Po prostu Łukasz przetarł szlak i pokazał, że można good

Bart-S w takim razie na prawdę lepiej żeby Twoja żona tu nie zaglądała bo będę miał przejebane a w skrajnym przypadku może mnie zmusić finansować Twoje mody z racji uszczuplania domowego budżetu :decayed:

Opublikowano
Opowiadam im wtedy o furach Bartka i Grześka, a oni na to, że to klub jakichś pojebańców decayed

pokazałem fury kuzynowi z servise ASO to tez podobnie komentował :naughty: jeszcze jak sprawdził ceny to sie za głowe złapał

Opublikowano

ja Wam życzę chłopaki tylko jednego... i to wszystkim bez wyjątku... żeby te fury nie zmieniły nieoczekiwanie właściciela... to chyba najważniejsze bo dzwon zawsze można zrobić, a stracić coś takiego i dostać 40tyś z ubezpieczalni to byłaby tragedia... a niestety forum nie pomaga odstraszać ewentualnych wariatów

no a wariat Bartek to może jesteś ale nie dla tych co piszą w Twoim temacie :wink4:

Opublikowano

Autko ja zwyke :kox: :kox: :kox:

Dla tego ja juz nic nie modze.

W poprzedniej grzebalem,grzebalem i na drugi dzien juz jej nie bylo...

Opublikowano

Oczywiście nie mam zamiaru walczyć ze Światem - pewnych rzeczy się po prostu nie zmieni. Dlatego fajnie, że mamy forum i możliwość pogadania z kimś kto myśli podobnie jak my :)

Nie przejmuj się Bartek, buractwo zawsze będzie z zazdrości gadać od rzeczy. Dobrze żeby się na gadaniu kończyło bo wiesz czasem wysiłki mogą być zniweczone przez jakiegoś pacana któremu się nie spodoba że się ma więcej od niego itp...

Opublikowano

Bartek ori audio Bose posiada tą cyfrowa analize szumow ?

Nie wiem jak to dziala do konca.U mnie slychac cichy szum z glosnikow-czasami na chwile glosniej albo ciszej lub tez wcale.(jesli rns-e jest wylaczone).Podczas jazdy,jesli glosno rozmawiam lub jesli jade po kocich lbach, audio sie podglasnia.Na tym to polega ?

Opublikowano

Nie wiem jak to dziala do konca.U mnie slychac cichy szum z glosnikow-czasami na chwile glosniej albo ciszej lub tez wcale.(jesli rns-e jest wylaczone).Podczas jazdy,jesli glosno rozmawiam lub jesli jade po kocich lbach, audio sie podglasnia.Na tym to polega ?

Są dwa rodzaje korekty szumów:

Digital Signal Processing (czyli GALA) - robi się głośniej tylko i wyłącznie w zależności od prędkości auta (nie ma analizy szumów, jedyna korekta to ustawienie poziomu GALI).

Dynamiczna Kompensacja Szumów (BOSE z funckją AudioPilot) - osobny mikrofon montowany w lampce podsufitki służący do analizy szumu i korekty głośności zgodnie z aktualnym odczytem.

BOSE występuje w 2 wariantach - z AudioPilot lub bez.

Opublikowano

Są dwa rodzaje korekty szumów:

Digital Signal Processing (czyli GALA) - robi się głośniej tylko i wyłącznie w zależności od prędkości auta (nie ma analizy szumów, jedyna korekta to ustawienie poziomu GALI).

Dynamiczna Kompensacja Szumów (BOSE z funckją AudioPilot) - osobny mikrofon montowany w lampce podsufitki służący do analizy szumu i korekty głośności zgodnie z aktualnym odczytem.

BOSE występuje w 2 wariantach - z AudioPilot lub bez.

u mnie jest ten drugi wariant ale wcale to nie jest takie dobre..przykladowo rozmawiam z kims glosno przez telefon i zaczyna mi sie podglasniac muzyka,sciszam ale za chwile znowu sie podglasnia.W koncu za ktoryms razem albo wylaczam albo sie nie podglasnia.

Opublikowano

u mnie jest ten drugi wariant ale wcale to nie jest takie dobre..przykladowo rozmawiam z kims glosno przez telefon i zaczyna mi sie podglasniac muzyka,sciszam ale za chwile znowu sie podglasnia.W koncu za ktoryms razem albo wylaczam albo sie nie podglasnia.

Jest na to metoda - odbieraj połączenia przez BT ;)

Bart-S

Swoją drogą dla mnie magikiem #1 będzie zawsze Alvaro - to jego ogórek zamieniony na S4 look zachęcił mnie do modzenia wink Po prostu Łukasz przetarł szlak i pokazał, że można good

Bart-S w takim razie na prawdę lepiej żeby Twoja żona tu nie zaglądała bo będę miał przejebane a w skrajnym przypadku może mnie zmusić finansować Twoje mody z racji uszczuplania domowego budżetu :decayed:

W takim razie na następnym zlocie z uwagi na Twoje bezpieczeństwo - podawaj się za Siemiana (Marek i tak tak nap***doli się tak, że nie będzie w stanie Cię zdekonspirować :polew:),

Opublikowano

Bart-S

W takim razie na następnym zlocie z uwagi na Twoje bezpieczeństwo - podawaj się za Siemiana (Marek i tak tak nap***doli się tak, że nie będzie w stanie Cię zdekonspirować ),

hehe Siemian Poziek 2 bratanki :decayed::polew:

Opublikowano

Jest na to metoda - odbieraj połączenia przez BT ;)

Bart-S

W takim razie na następnym zlocie z uwagi na Twoje bezpieczeństwo - podawaj się za Siemiana (Marek i tak tak nap***doli się tak, że nie będzie w stanie Cię zdekonspirować :polew:),

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

nie róbcie ze mnie takiego alkoholika :decayed: :decayed: Poprostu lubię się napić :naughty:

Co do dynamicznej kompresji szumów to miałem to robić u siebie (mam nawet już do tego mikrofon) ale zrezygnowałem bo z kim nie gadałem to każdy na to narzekał. Pamiętam że ktoś się nawet zastanawiał jak wygłuszyć mikrofon żeby nie działał :wink4:

Opublikowano

Co do dynamicznej kompresji szumów to miałem to robić u siebie (mam nawet już do tego mikrofon) ale zrezygnowałem bo z kim nie gadałem to każdy na to narzekał. Pamiętam że ktoś się nawet zastanawiał jak wygłuszyć mikrofon żeby nie działał :wink4:

Deaktywacja AudioPilota jest bardzo prosta - w kostce wzmaka założyć pin nr 24 i zmostkować go z 6-tym. Oprócz tego kanał 8 w adaptacjach RNS-E ustawić na wartość 3 (jeśli jest radio to kanał 66 ustawiamy na 0).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...