przem88 Opublikowano 22 Października 2012 Opublikowano 22 Października 2012 szukalem na forum i nie moglem znalezc a nie wiem czy tak powinno by,c a mianowicei chodzi mi o to ze podczas gdy zaciagnam hamulec reczny nie blokuje mi kol, fakt faktem trzyma i hamuje jak zaciagne ale nie blokuje kol i moze to glupie pytanie ale nie wiem czy tak powinno byc... a ze zima sie zbliza i reczny by sie przydal
Dev Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 zaciski do rozbiórki i czyszczenia
przem88 Opublikowano 23 Października 2012 Autor Opublikowano 23 Października 2012 a ja slyszalem ze wlasnie tak powinno byc, zrobione dla bezpieczenstwa, aby hamowac recznym tak jak zwyklym aby przy duzej predkosci nie wpasc w poslizg nawet na nie zasniezonej nawierzchni
przem88 Opublikowano 23 Października 2012 Autor Opublikowano 23 Października 2012 slyszalem od innych osob ktore maja nowsze auta....nie pisze ze pytalem mechaniora. niech sie wypowie ktos kto ma B6 a nie B5.
Dev Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 :polew::polew::polew::polew::polew: brak słów
przem88 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Opublikowano 25 Października 2012 zamiast wyjasnic to pompa ja tylko pisze co inni mowili co NIE jest rownoznaczne z tym ze i ja tak mysle. masz b5 a w b5 jeste normanie. musze sie zapytac kogos kto ma b6 bo widze ze tutaj po niektorzy nie blyszcza wyrozumialoscia i inteligencja
Dev Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 nie ma znaczenia czy B5 B6 B7 czy uj wie co jeszcze reczne to reczny i ma trzymac, to nie jest zabawka i nie słuchaj głupot jakis domorosłych albo zramolałych mechaników
marcin78 Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 nie ma znaczenia czy B5 B6 B7 czy uj wie co jeszczereczne to reczny i ma trzymac, to nie jest zabawka i nie słuchaj głupot jakis domorosłych albo zramolałych mechaników Mam B6 tęczny trzyma!!!!!!!!!!
przem88 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Opublikowano 25 Października 2012 moj tez trzyma i hamuje... ale nie blokuje kol ( nie zatrzymuje ich dla tych ktorzy nie rozumieja) mozna to nazwac i wyglada to tak jakby abs na hamulcu recznym, wiem ze to dziwnie brzmi. tez w to nie wierze ze reczny moze nie blokowac kol.
tomekhxc Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 zaciagasz ma trzymac i amen ---------- Post dopisany at 21:24 ---------- Poprzedni post napisany at 21:21 ---------- moj tez trzyma i hamuje... ale nie blokuje kol ( nie zatrzymuje ich dla tych ktorzy nie rozumieja) mozna to nazwac i wyglada to tak jakby abs na hamulcu recznym, wiem ze to dziwnie brzmi. tez w to nie wierze ze reczny moze nie blokowac kol. no chyba ze sobie sprawdz ten twoj abs zaparkuj na stromej gorce zaciag i wyjdz z auta jak pojedzie do reczny do doopy :D
GreGoriO Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 samochód z zaciągniętym hamulcem ręcznym nie ma prawa ruszyć z miejsca,musi ci zgasnąć. po to są rolki na stacji diagnostycznej...musi wypchnąć! sprawny hamulec ręczny pozwala zostawić auto na wzniesieniu bez podkładania czegokolwiek...nie ma prawa się stoczyć...ale wiadomo, że nikt nie chce kusić losu więc należy skręcić koła do krawężnika. sprawdź najpierw linkę ...ponieważ u nas występuje samoregulacja to zapieczenie linki nie spowoduje kłopotów w hamowaniu. hamuje jedna strona a druga nie...klocków ubywa więc nic nie blokuje. po wymianie linki/klocków należy najpierw kilkakrotnie zahamować/ustawić zaciski dopiero wtedy można zaciągać linkę.... ja tak miałem, że jedna strona była zapieczona...ale linka w pancerzu... wymieniłem linkę...a wszyscy straszyli zaciskami co ciekawe kupiłem zwykłą linkę o średnicy 3mm do tego końcówki, zamiast płacić 50 € za nową,wydałem w całości 5€ i zaoszczędziłem kupę roboty bo wymieniłem tylko linkę, pancerz został!!! pancerz przeczyszczony linka nasmarowana....jak się zapiecze jeszcze raz.... wymiana 15 minut!!!
przem88 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Opublikowano 25 Października 2012 stawalem na gorce dosc stromej i trzymal i nie jechal, zreszta wystarczy delikatnie i juz reczny uniruchamia auto, a co do abs to tylko dalem taki przyklad ;] ale widze ze nie dosc jasno napsialem RECZNY TRZYMA DZIALA! TYLKO NIE BLOKUJE KOŁ. ni ewiem moze jakims nie zrozumialym jezykiem pisze. temat mozna zamknac
Rekomendowane odpowiedzi