zielony04 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 sprawdź wirnik pompki pewnie się rozsypał prawiłowa diagnoza (z wirnika pozostał tylko miał ) No a w ASO mają ładną cenę 1300 zł ( za pompkę- oczywiście mają tylko całość) Problem "chyba" już rozwiązany ( kupiłem silniczek z pompką - samą mechanikę) jutro montuję.
CoLo Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Dobra a jakaś jednoznaczna odpowiedź. Jak jest cieplej to ciężko furke otworzyć. Próba z pilota skutkuję wyłączeniem alarmu, zero reakcji pompki (najczęściej). Kluczykiem otwierają się tylko te drzwi gdzie włożę kluczyk. Dopiero jak otworzę drzwi to pompka zaczyna działać i otwiera resztę... Jaka prawdopodobna przyczyna, zimne luty ??
k4mil3k Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Mam identyczny problem jak kolega w poscie wyzej. Do tego dochodzi brak oswietlenia w kabinie. Jakies sugestie ? pompke zaraz przelutuje. Z tego co wiem, w zamkach sa jeszcze jakies czujniki, zgadza sie ? Wrazie czego jak je reanimowac ?
CoLo Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Mam identyczny problem jak kolega w poscie wyzej. Do tego dochodzi brak oswietlenia w kabinie. Jakies sugestie ? pompke zaraz przelutuje. Z tego co wiem, w zamkach sa jeszcze jakies czujniki, zgadza sie ? Wrazie czego jak je reanimowac ? Przelutuje przelutuj, mi pomoglo ale nie trzeba wszystkich. Ja sie przyjrzalem i widac ktore mogle nie domagac...teraz dziala za kazdym razem Ale zawsze jak masz czas i chec mozesz przelutowac wszystkie Co do reszty to nie pomoge...
k4mil3k Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Minelo troche czasu, ale odpisze: - przelutowalem plytke w sterowniku centralnego zamka(po tym zabiegu oswietlenie takze zaczelo dzialac ale nie do konca prawidlowo, wiec...patrz nizej) - wymienilem zamek w drzwiach kierowcy(uszkodzony czujnik w zamku) - wlutowalem dodatkowo w instalacje od sterownika centralnego do kabiny sciemniacz 12V Ciesze sie teraz dobrze dzialajacym centralnym zamkiem i plynnie rozjasniajacym sie i gaszacym oswietleniem (ktore nigdy nie dzialalo) :decayed:
damian12759 Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 Witam, wiem że to stary temat ale czytając go zauważyłem że nikt nie może dojść gdzie jest podłączona antena od centralnego zamka. Tak wiec są to piny 1 i 7 w kostce 12 -pinowej przy pompce. http://www.digakom.de/template/downloads/Antenneninstallation.pdf Może to się komuś w przyszłości przyda
Rekomendowane odpowiedzi