Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż spryskiwaczy mgiełkowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawdopodobnie wtyczka do wpięcia w sprysk jest z drugiej strony jak w ori sprysku, dlatego może brakować kilka cm 

Opublikowano

No to to ja wiem. Pytanie czy da się trochę przesunac kable w masce bo mam wrażenie że się gdzieś zacięły 

Opublikowano

czy posiada ktoś komplet dysz i adapterów i chciałby sprzedać nie za miliony ? 

Opublikowano
14 godzin temu, miro_x napisał:

Ok. Chinole zamontowane. Pryskające jak u wszystkich ale... 

Za cholerę nie podepne wtyczki w prawym sprysku. Jest za krótka. Przewód od płynu też jest krótki ale jakoś go wcisnąłem. 

Mam podejrzenie że gdzieś w masce tą wiązka się przycieła.czy jest jakiś dostęp do tych przewodów ? Żeby je trochę podepchac ?

wiązka idzie w zawiasie maski tym od kierowcy. jak w tym poście( https://a4-klub.pl/topic/212200-monta%C5%BC-spryskiwaczy-mgie%C5%82kowych/?do=findComment&comment=5375237 ). Możesz wyciągnąć ją od tej strony.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy podgrzewane spryski z tej aukcji to są te oryginalne które montujecie u siebie?

https://allegro.pl/oferta/dysze-spryskiwaczy-mglowe-audi-a4-b6-b7-a6-c6-a8-8048893271

A tutaj podobna aukcja ale adaptery są trochę inne:

https://allegro.pl/oferta/spryskiwacze-szyby-mglowe-audi-a4-b6-b7-a6-c6-a8-7844874736

Edytowane przez kowalsky1

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam te od vag247 i sa oryginalne, pryskaja jak należy. Jedyne co mnie zaskoczyło to strasznie miękki "torx" do regulacji położenia dyszy... Od razu się wyrobił na gładko... 

Powiększenie zakresu regulacji zrobiłem rozgrzanym srubokretem i potem podszlifowalem papierem na gładko zamiast piłowac czy wyżynać. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mi się trafiły za darmo i to praktycznie nowe grzane spryskiwacze(adapterki od a6 juz miałem wcześniej kupione więc cały koszt wyszedł jakieś 6 zł za moda),na początku miałem problem z ich wysokością pryskania-waliło płynem po rancie maski a było i tak za nisko na szybie. Kilka kombinacji z ustawieniami adapterów i zamiana miejsc spryskiwaczy i jest teraz idealnie ?

Co do regulacji to używajcie do tego śrubokrętów precyzyjnych z torxem(zegarmistrzowskie) mają inną końcówkę niż zwykłe torxy nasadowe i nie niszczą regulacji.

Edytowane przez pila24

Opublikowano

Szkoda, że nie wiedziałem wcześniej, dobrałem odpowiedni rozmiar torxa, dosłownie jeden ruch i po regulacji :o zrobiło się gładko, strasznie to miękkie... No ale jakoś udało się ustawić, czasem lekko tylko wadzi o rant maski - zależne od prędkości.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy te podejdą?

DYSZE-SPRYSKIWACZA-MGIELKA-AUDI-A6-C6-A4
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 125 zł - DYSZE SPRYSKIWACZA MGIEŁKA AUDI A6 C6 A4 B6 B7 A8 (8213177952). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Oryginalne z ASO, powinno być git. Opis też się zgadza. Jednak kody zgoła inne od tych w tutorialu.

Opublikowano
Godzinę temu, swiety1337 napisał:

Czy te podejdą?

DYSZE-SPRYSKIWACZA-MGIELKA-AUDI-A6-C6-A4
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 125 zł - DYSZE SPRYSKIWACZA MGIEŁKA AUDI A6 C6 A4 B6 B7 A8 (8213177952). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Oryginalne z ASO, powinno być git. Opis też się zgadza. Jednak kody zgoła inne od tych w tutorialu.

3 pierwsze znaki kodu mogą być inne niż podane w pierwszym poście,moje tez mają początek inny i pasują.

Opublikowano

Mam te od Audi_Wroclaw,  pasują idealnie wraz z adapterkami nabyłem je za 129zł. Teraz widzę, że taniej są. I fakt wtyczki od grzania są tak jak opisano w tutorialu. Po drugiej strony względem pierwotnych zwykłych. Zatem trza nieco pokombinować z kablami by je popodpinać. Ale efekt mega względem zwykłych.

Opublikowano
9 godzin temu, Aleq napisał:

Mam te od Audi_Wroclaw,  pasują idealnie wraz z adapterkami nabyłem je za 129zł. Teraz widzę, że taniej są. I fakt wtyczki od grzania są tak jak opisano w tutorialu. Po drugiej strony względem pierwotnych zwykłych. Zatem trza nieco pokombinować z kablami by je popodpinać. Ale efekt mega względem zwykłych.

Nadal trzeba przy nich rezać otwór? 

Opublikowano
33 minuty temu, swiety1337 napisał:

Nadal trzeba przy nich rezać otwór? 

Też jestem ciekaw czy w tych od Audi_wrocław trzeba rezać otwór. Mam zamiar od nich kupić komplet.

Opublikowano

@Mordeliuss, @swiety1337

Ja nie rezałem jeszcze. Jak na postoju pryskam jest ok, coś na dach leci. Używałem ich podczas jazdy może z raz  i wydaje mi się, że za nisko pryskają. Mam jeszcze nieco regulacji może obejdzie się bez rezania.

Edytowane przez Aleq

Opublikowano
13 godzin temu, Aleq napisał:

@Mordeliuss, @swiety1337

Ja nie rezałem jeszcze. Jak na postoju pryskam jest ok, coś na dach leci. Używałem ich podczas jazdy może z raz  i wydaje mi się, że za nisko pryskają. Mam jeszcze nieco regulacji może obejdzie się bez rezania.

Daj znać proszę jak ogarniesz regulacje czy daje rade bez rezania :)

Opublikowano
1 minutę temu, Mordeliuss napisał:

Daj znać proszę jak ogarniesz regulacje czy daje rade bez rezania :)

Ja podejdę do tematu w listopadzie, także dam znać. Wstępnie spróbuję również bez rezania.

Opublikowano
7 minut temu, swiety1337 napisał:

Ja podejdę do tematu w listopadzie, także dam znać. Wstępnie spróbuję również bez rezania.

Czekam zatem na relację Panowie ;) Planuje też z początkiem listopada wziąć się za to.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jakby ktos potrzebowal to posiadam na sprzedaz spryskiwacze mgielkowe 100 zl z wysylka lub pobranie115zl

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mógłby ktoś podrzucić zdjęcia ze schematu podłączenia podgrzewania jeśli nie mam tego w opcji?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę odkop, ale jakoś nie było czasu by przysiąść i nawet sklecić kilka zdań.

A więc, 2 miesiące i niemal 3 tys. km później po montażu sprysków panowie @Mordeliuss i @swiety1337 stwierdzam, że jest git. Nie rezałem nic, mam jeszcze minimalne pole manewru. I na chwilę obecną je tak zostawiam. Jeśli chcecie to mogę porobić foto ile regulacji zostało i jak pryskają.

Pozdrawiam