Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

co może być przyczyną niesprawnego szyberdachu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie Panowie mam pytanko co może być przyczyną niesprawnego szyberka ? myślę aby zrobić ponieważ w niedługim czasie planuję sprzedać furkę a nie lubię komuś cisnąć czegoś czego sam bym nie kupił więc staram się trochę poprawić stan..

myślałem aby wymienić silniczek ale wolę się upewnić czy przyczyną nie może być jakaś pierdoła co radzicie sprawdzić? :wink:

Opublikowano

szyberdach w audi to poje mechanizm linli się wyciągaja prowadnice są oblane plastikiem który pod wpływem braku smarowanie pęka i zopstaje sama blacha plastik skrzeczy szyba stuka zależy co ci nie działa można zawsze kupić drógi za max 100zł kpl i założyć inny a ze swopjego pogonić np silniczek i szybe i wychodzą mniejsze koszty

Opublikowano

problem że mi nie działa nic.. pokrętło mogę kręcić w jedną i drugą str ale bez żadnej reakcji jest.. tak już kupiłem auto i nie przywiązywałem uwagi ale znam życie i swojego farta do upierdliwych kupujących dlatego najpierw metodą prób i błędów spróbuję z tym powalczyć czekam na więcej podpowiedzi :banan:

Opublikowano

A recznie probowales otworzyc? Moze byc tak, ze mechanizmy sie rozsypaly i ktos silnik odlaczyl specjalnie

Opublikowano

W kazdej B5 masz mozliwosc awaryjnego recznego zamykania i otwierania szyberdachu. Pod zaslepka jest gniazdo na klucz imbusowy. Sprobuj pokrecic i patrz co sie dzieje z dachem.

Opublikowano

co do bezpiecznika to zdaje sie jest jeden sprawdzałem go jest ok... ręcznego otwierania chwilowo się boje bo szczecin dość deszczowy ostatnio ale jutro spróbuję go ruszyć mam nadzieje że wrócić na miejsce też będzie chciał :wink: