barabass Opublikowano 26 Października 2012 Opublikowano 26 Października 2012 Witam mam pytanie czy już ktoś stosował folie zamiast malowania dokładek, tak aby ewentualnie później wrócić do standardowych czarnych dokładek, w moim przypadku srebrny kolor?
radimm Opublikowano 26 Października 2012 Opublikowano 26 Października 2012 ale czy srebrny folii będzie miał odcień identyczny jak lakier? czy będą różne odcienie co da efekt spartolonego malowania
Onkel Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 Raczej nie dostaniesz folii o identycznym kolorze. Wysyłane z mojego HTC Wildfire S za pomocą Tapatalk 2
grabciu Opublikowano 30 Października 2012 Opublikowano 30 Października 2012 ciężko będzie Ci dobrać folię.. wyjmij klapkę od wlewu i porównaj z folią w sklepach
kris_91 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 To sie raczej nie uda. Ciezko bedzie dobrac kolor bo pod kolor nie kupisz. Pozatym pozadna folia tez taka tania niejest. Wiec wyjdzie podobnie jak lakierowanie. W srebrnym aucie mozna by dac czarny polysk folie zawsze bedzie lepiej niz ta zszarzala czern dokladek
Jaross369 Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Nie głupi pomysł też nad tym myślałem tym bardziej że mam czarne autko ale ostatnio chodzi mi po głowie aby siwe spody prysnąć samemu plasti dipem z ty że z tego co się orientuję to kolor czarny występuję tylko w macie co wy na to ???
kris_91 Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Ta plastidip tylko mat ale Foliatec robi takie folie w sprayu z polyskiem...
Kasjan Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Plasti dipem też nie sądze że identyczny kolor będzie. A jak folię nakleisz to od kamyczków może się pozrywać brzydko. A nie lepiej nic nie kombinować i do lakiernika po protu pojsc?
kris-krzysztof Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 plastidip nie będzie identyczny odcień jak lakieru.wiec najlpeij pomaluj standardowa metoda.
Pinczi Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 A nie lepiej nic nie kombinować i do lakiernika po protu pojsc? No własnie
pezex Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 najlepiej to zrobi lakiernik. foli nie dobierzesz, bo nie ma tylu odcieni.
edekxp Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 A ja pomalowałem sprayem czarnym (auto czarne) + bezbarwny lakier na wierzch. Pół roku i trzyma, a było i błoto itp, myte myjką ciśnieniową nic nie odpadło Lakiernik chciał około 1000zł ja to pomalowałem za około 60zł
kris_91 Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 A ma ktos foto tych dokladek w czarnym macie?
audiaudi Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 A ja pomalowałem sprayem czarnym (auto czarne) + bezbarwny lakier na wierzch.Pół roku i trzyma, a było i błoto itp, myte myjką ciśnieniową nic nie odpadło Lakiernik chciał około 1000zł ja to pomalowałem za około 60zł http://i3.photobucket.com/albums/y51/edekxp/Audi%20A4%20B6/DSCF4197a.jpg wrzucisz jakieś foto z bliska
edekxp Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 wrzucisz jakieś foto z bliska Wrzucę tylko teraz auto brudne
edekxp Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 z bliska widać róznice? z odległości powiedzmy 15-20cm troszkę się różni wiadomo auto czarny metalik a spray czarny, ale trzeba się dobrze wpatrywać. Wszystko zależy jeszcze od oświetlenia, jak pada ostre słońce to z dalsza można odcień odróżnić powiedzmy 1metra ja jestem zadowolony w porównaniu z szarymi dokładkami jest o wiele ładniejsze auto Prawde mówiąc nie spodziewałem się takiego efektu.Musiałem pomalować dokładkę przedniego zderzaka bo poprzedni właściciel chyba o krawężnik zaczepił. Pozdzierana była farba (szara) z prawej strony i pęknięcie. Pokleiłem i pomalowałem, ale że takiego szarego nie było w sklepie to spróbowałem czarnego.Dobrze wyszło więc reszta auto do pomalowania np tu widać różnicę - inne oświetlenie ale naturalnie nie jest tak widoczne jak na zdjęciach dla porównania org.dokładki
pezex Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 no faktycznie dobra robota i sporo zaoszczędziłeś $$. nie spodziewałbym się takiego efektu po sprayu, znacznie lepiej wygląda z pomalowanymi pod kolor.
edekxp Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 Trochę z tym roboty było przedni zderzak trzeba było zdjąć potem dokładke,nastepnie progi.Zderzak tylny nie zdejmowany tylko dokładnie oklejony.
admin20 Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 Jak to mówią "Polak Potrafi" Ładnie wyszło:D
Rekomendowane odpowiedzi