wasyl291 Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 otuż problem polega na tym,auto normalnie pracuje nie przegrzewa się temp.ok ale nie leci ciepło ani po 1km ani 50km czy to może termostat?a nieraz nawet nie puszcza wody na obieg i hłodnica tez zimna. 1
waskivw Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 Jak masz klimatronik zrób test vag,termostat wygląda na sprawny.
rafal9119 Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 moze cos z silniczkiem klapy cieple/zimne cos jest nie teges
wasyl291 Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Opublikowano 1 Listopada 2012 własnie wszystko dziwne,vag nic nie pokazał,a jeszczę zauwazyłem ze 1-górny wąż od termostatu 2-z boku są gorące a dolny juz nie a jechałem 100km/h no i woda w zbiorniku od płynu chłodzenia zimna
mialo331 Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 Termostat skoro nawet nie podal na maly obieg wody.
Wandej Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 Jak masz klimatronik zrób test vag,termostat wygląda na sprawny. B6 miało tylko climatronic 2 strefowy:wink: Termostat to koszt 360zł Jak chcesz sam wymienić to pisz pw to napisze jak bo nie jest łatwo:kwasny:
wasyl291 Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Opublikowano 4 Listopada 2012 własnie auto wruciło od mechamika po wymianie termostatu 400zł w aso,i dalej niema efektu leci zimno.Na dodatek płyn chłodniczyw zbiorniczku po przejechaniu 10km zimny a było dobrze kiedys.Mechanik powiedział ze to moze nagrzewnica bo węże są zimne ale płyn też tak jakby coś się zapchało.Ręce opadają
satineqq Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Mam tak samo , wymienialme termostat , pompe wody itp. Tylko ze u mnie na doddatek ucieka plyn chlodzacy i tez nie grzeje ; ] Sprawdz czy samochod ci grzeje na obrotach, krec go przez 1-2 minuty na 2.5 - 3 tys. i zobacz. U mnie wtedy leci cieple jak w saunie jak powinno byc natomiast stojac nie gazujac zimne jak lod ; ] Obstawiam u siebie uszczelke pod glowica badz nagrzewnice. Jade dzis zrobic test uszczelki i zobaczymy ;/
wasyl291 Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Opublikowano 5 Listopada 2012 robiłem tak trzymałem na obrotach tak jak kolega pisał i tak samo jk jade gorąco a jk stane lód.Kolega moze napisac co z teg wynikło,moje auto dzis tez u mechanika wieczorem będe wiedział co może byc przyczyną ---------- Post dopisany at 18:35 ---------- Poprzedni post napisany at 14:24 ---------- właśnie się dowiedziałem,mechanik stwierdził ze prawdopodobnie uszczelka pod głowicą do tego czujnik temperatury i jakiś wirnik o pompie wody nie wspominam.trochę potrwa zanim zrobi wiec napiszę jak będzie wszystko ok
satineqq Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 I co wyniklo? Ja nie zdazylem do mechanika dzisiaj podjechac ... Jutro podjade na test uszczelki, juz nerwicy dostaje jak nie grzeje... lubie swoj samochod ale jak pomysle o tym ogrzewaniu to mam ochote roz**** o drzewo je. Mam nadzeije ze to wkoncu zrobie. : )
Rafalski82 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Ja bym obstawiał nagrzewnice, miałem tak w audi 80 b3 , jak trzymałem na 3 tyś to grzał a na postoiu zimno, po wymianie było ok.
satineqq Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 a czy mozliwe zeby plyn chlodzacy uciekal przez wadliwa nagrzewnice? Dzis robie test uszczelki okolo 16 wiec napisze co i jak : ]
waskivw Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Może być tak że nagrzewnica jest nie drożna i potrzeba większego ciśnienia w układzie żeby ją ogrzać, można spróbować płukać , wyciek możesz sprawdzić macając dywan w aucie powinien być mokry od płynu.
wasyl291 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Opublikowano 6 Listopada 2012 moje auto do konca tygodnia u mechanika,panowie opisze jak autko będzie zrobione.
satineqq Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Ale co powiedzieli ze jest przyczyna? 2
grzes2132 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Witam.Musze stwierdzić że mam podobny problem zanim sie rozgrzeje jest okj ale po przejechaniu kilku kilometrów samochód na wolnych obrotach nie grzeje mysle że termostat jest dobry bo trzyma caly czas 90' no i chyba to nie uszczelka bo to mialem robione nie całe 6000 km temu a do tej pory bylo dobrze dodam jeszcze że wąż od magrzewnicy jeden jest goracy i jak mu przytrzymam 2.5- 3 tyś obrotów grzeje powiem Wam że powoli mam dość tego audi chociaż uwielbiam tą marke ponieważ od kiedy go mam niema miesiąca żeby coś sie nie działo już zaczynam sie zastanawiać mad sprzedażą i zmianą marki(pod naciskiem żony co prawda ale co sie dziwic)
wasyl291 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Opublikowano 6 Listopada 2012 1-pompa wody 2-uszczelka pod głowicą 3-jakiś czujnik tak mi powiedział mechanik,do końca tygodnia ma naprawic dam znac ---------- Post dopisany at 18:53 ---------- Poprzedni post napisany at 18:50 ---------- grzes2132 też bym z chęcią sprzedał ale auta tanieją i ciężko sprzedac duzo mozna stracic.ja tez załuje ze nie kupiłem a6
waskivw Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Witam.Musze stwierdzić że mam podobny problem zanim sie rozgrzeje jest okj ale po przejechaniu kilku kilometrów samochód na wolnych obrotach nie grzeje mysle że termostat jest dobry bo trzyma caly czas 90' no i chyba to nie uszczelka bo to mialem robione nie całe 6000 km temu a do tej pory bylo dobrze dodam jeszcze że wąż od magrzewnicy jeden jest goracy i jak mu przytrzymam 2.5- 3 tyś obrotów grzeje powiem Wam że powoli mam dość tego audi chociaż uwielbiam tą marke ponieważ od kiedy go mam niema miesiąca żeby coś sie nie działo już zaczynam sie zastanawiać mad sprzedażą i zmianą marki(pod naciskiem żony co prawda ale co sie dziwic) Niedrożna nagrzewnica
grzes2132 Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 W tamtym roku miałem podobny problem z ogrzewaniem z tym ze mialem sprawdzaną nagrzewnice( po tym okazalo sie ze to uszczelka) i była drożna jeszcze troche to strace cierpliwość do tego samochodu bo pochłonoł juz pieć tysiecy bez mała( nie licząc rozrzadu i płynów) i nadal się coś pieprzy
satineqq Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 W tamtym roku miałem podobny problem z ogrzewaniem z tym ze mialem sprawdzaną nagrzewnice( po tym okazalo sie ze to uszczelka) i była drożna jeszcze troche to strace cierpliwość do tego samochodu bo pochłonoł juz pieć tysiecy bez mała( nie licząc rozrzadu i płynów) i nadal się coś pieprzy Grzes cos o tym wiem ma to samo ze nie grzeje i sie juz wku***** i mam ochote sprzedac go i kupic fiata pande i miec wy**** ale narazie walcze. A co do nie grzania do uklad jest zapotwietrzony i pod cisnieniem na obrotach jak u mnie grzeje za***iście. Wczoraj bylem u mechanikow i powiedzieli zen ie zrobia mi testu na uszczelke bo gnije mi nagrzewnica i z tamtad saczy sie plyn i ucieka co moze byc powodowem ni grzania. Wymienie po weekendzie i zobaczymy , jak to nic nie da to say goodbye audi . ; x ---------- Post dopisany at 14:47 ---------- Poprzedni post napisany at 14:46 ---------- *** nie nagrzewnica tylko CHLODNICA!!!!!!!!! ---------- Post dopisany at 14:48 ---------- Poprzedni post napisany at 14:47 ---------- 1-pompa wody2-uszczelka pod głowicą 3-jakiś czujnik tak mi powiedział mechanik,do końca tygodnia ma naprawic dam znac ---------- Post dopisany at 18:53 ---------- Poprzedni post napisany at 18:50 ---------- grzes2132 też bym z chęcią sprzedał ale auta tanieją i ciężko sprzedac duzo mozna stracic.ja tez załuje ze nie kupiłem a6 A powiedzial jaki laczny koszt? i sprawdzal czy to uszczelka poprzez test na C02? czy poprostu tak powiedzial :>?
Rekomendowane odpowiedzi