timoti26 Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 Witam serdecznie Proszę o analizę logów dynamicznych mojej niuni Logi zrobione przy temp. powietrza +7 stopni Silnik 1.8T 150km 1999r - APU Kanały: 001, 002, 115, 118. Obok danych wykresy najważniejszych danych. Interestuje mnie stan Turbo - strasznie głośne jest... oraz stan Sondy Lambda i Przepływki exel (po prawej stronie danych są wykresy): https://skydrive.live.com/redir?resid=B7E181DC9C1F3293!173 lub Log (0 - 002,001,115,002,001,115) Log (0 - 118,115) z góry ogromne dzięki za pomoc Pozdrawiam
Łukasz13 Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 Troche słabe te logi ale ok, na jakim biegu robiłeś? najlepiej robić na 3 do odcinki. Z tego co widać to turbina szybko wstaje i trzyma doładowanie tak że nie ma się do czego przyczepić, przepływka też w miare powinna troche więcej wskazywać ale może to wynikać z jakiejś lekkiej nieszczelności w dolocie, ogólnie ok tylko temp. silnika cos niska termostat wymieniany?
timoti26 Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Opublikowano 2 Listopada 2012 Logi robione na 3 biegu tyle udało mi się zrobić bo droga się skończyła :/ Auto przed pomiarem zrobiło 50 km po trasie... termostat nie wymieniany, ostatnio wymieniany był czujnik temperatury. Auto faktycznie trochę długo się rozgrzewa... Co do silnika to martwi mnie nierówna praca choć Vag nie pokazuje wypadania zapłonu. Turbina jest naprawde głośna (gwizdanie) no i jak puszcze gaz to słychać jakby taki szum... dlatego skłoniłem się do zrobienia logów. To moje pierwsze logi jak widać Strasznie też autem szarpie przy dodaniu/puszczeniu gazu - ale to w poniedziałek jade na sprawdzenie poduszek jak to nie będzie to to załamka bo walcze z tym już pół roku... :/
Rekomendowane odpowiedzi