Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Napięcia czujnika stukowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ten gorszy przedmuchałem kontakt sprejem ale nic nie dało

---------- Post dopisany 25-06-2013 at 14:58 ---------- Poprzedni post napisany 09-06-2013 at 23:12 ----------

ok po kolejnych testach i naprawach najtańszym kosztem czyli przeczyszczeniu kontakt sprejem tej lepszej widzę że na jałowym przepływka pokazuje około 10g/s a po odłączeniu jej czasy wtrysków są w normie tylko lambda nadal ma -25%, teraz auto stoi z odpietym aku.

---------- Post dopisany at 19:40 ---------- Poprzedni post napisany at 14:58 ----------

a więc tak, rozkręciłem przepływkę tą ori co była wadliwa w ten sposób że wyjąłem cały układ tak żeby te druciki były na wierzchu a nie w obudowie i porządnie przepsikałem valvolinem do połączeń elektrycznych, potem przesuszyłem trochę suszarką i pokazuje około 3,60g/s czasy wtrysków są ok i nawet napięcia stukowe były w normie ale potem wzrosły na 2 cylindrze. Zrobiłem na szybkiego logi w garażu i zaraz wrzucę.

---------- Post dopisany at 19:41 ---------- Poprzedni post napisany at 19:40 ----------

Log (0 - 002,007,013)

---------- Post dopisany at 19:46 ---------- Poprzedni post napisany at 19:41 ----------

German co ty na to? Tylko czuć jeszcze że trzęsie trochę na jałowym takie lekkie machnięcia

Opublikowano

jest juz lepiej ale do ideału jeszcze brakuje .

Opublikowano

do ideału przepływki czy ogólnie? a co myślisz o tych z allegro za około 150zł?

PRZEPŁYWOMIERZ AUDI A4 A6 1.6 1.8 VW SHARAN 2.0 (3322675627) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

---------- Post dopisany 26-06-2013 at 06:52 ---------- Poprzedni post napisany 25-06-2013 at 21:02 ----------

I o co chodzi z czasami wtrysku, te z korekcja powinny być takie jak teoretyczne czy jak?

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4

Opublikowano

ten przepływomierz to chinol na kilometr smierdzi ryzem . czas wtrysku powinien wynosic od 2-2,5 ms