Fintosz Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 Witam, nie mogę sobie poradzić z wycieraczką tył. Wszystko rozebrałem, nasmarowałem, poskładałem i dalej nie idzie ale tylko z sammym ramieniem, silniczek bez wycieraczki lub z postawioną wycieraczką i ramieniem do góry śmiga idealnie. Tak to wygląda: Silniczek do wymiany??
tomcioo18 Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 wyglada ze jakiś problem z silniczkiem ja bym wymienił ale może wystarczy wizyta u elektryka
Fintosz Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Opublikowano 4 Listopada 2012 wygląda to jakby nie miał siły do ciągnięcia ramienia.
Magicbattle Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 to nie wyglada na to jak by nie mial sily. slychac przeciez ze przeskakuje gdzies na trybach
Bromchit Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 to nie wyglada na to jak by nie mial sily. slychac przeciez ze przeskakuje gdzies na trybach Ja uważam tak samo, raczej silniczek do wymiany
ziby00 Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 a może mechanizm wycieraczki się zaciera ja miałem podobnie ale wszystko rozebrałem wszystko pordzewiałe może w tym jest przyczyna ale gdybać możemy jak masz czas to wyciągnij i zobacz a jak nie to wymiana ale tak czy siak musisz mechanizm wyciągnąć to chyba warto zaglądnąć do środka
pakotomasz Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 U mnie zaczęło się od zacinania wycieraczki, potem zaczęła coraz wolniej chodzić, aż wreszcie w poniedziałek padła całkowicie. Wykręciłem cały silniczek, wyczyściłem, nasmarowałem, ale to nie pomogło. chyba umarł silniczek, więc musiałem zamówić nowy.
YAQB21 Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 A cóż może być przyczyną "przycinania" się takowej wycieraczki, jeśli nie ma przy tym efektów akustycznych? Jak włączę wycieraczkę to np. od pozycji "0" do krańcowej przesuwa się bez przerwy, a z powrotem do "0" potrafi się tak jakby przyciąć - czasem 1 raz, czasem 2, czasem wcale...?
Fintosz Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Opublikowano 10 Listopada 2012 rozbiorę jeszcze raz i zobaczymy, jeśli silniczek działa to chyba jakaś usterka mechaniczna musi być? Ma ktoś jakiś patent żeby zaślepić dziurę po wycieraczce w razie deszczu?
pakotomasz Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Ja na szybko zwinąłem w rolkę taki gumowy pasek, wsadziłem na ciasno w ten otwor i od zewnątrz okleiłem to dość grubo taśmą izolacyjną. jakoś dalo rady przez kilka dni:wink:
Fintosz Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Opublikowano 10 Listopada 2012 U mnie zaczęło się od zacinania wycieraczki, potem zaczęła coraz wolniej chodzić, aż wreszcie w poniedziałek padła całkowicie. Wykręciłem cały silniczek, wyczyściłem, nasmarowałem, ale to nie pomogło. chyba umarł silniczek, więc musiałem zamówić nowy. kupiłeś sam silniczek czy cały element?
pakotomasz Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Kupiłem cały element - Valeo 270zł.
szeryf Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 to nie wyglada na to jak by nie mial sily. slychac przeciez ze przeskakuje gdzies na trybach To akurat można sprawdzić, po rozebraniu widać w jakim stanie jest zębatka. Można ją delikatnie podnieść do góry i obejrzeć z każdej strony. Ja dziurę po wycieraczce zakleiłem zwykłą taśmą, i też trzymało
Fintosz Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Opublikowano 15 Listopada 2012 Można ją delikatnie podnieść do góry i obejrzeć z każdej strony. U mnie da się ją zdjąć, zębatka jest dobra tak jak i ślimak od silniczka, wydaje mi się że ten metalowy mechanizm jest uszkodzony, chyba ktoś już próbował sam naprawiać. Poszukam uszkodzonego silniczka żeby tylko ten mechanizm wymienić.
szeryf Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 Można ją delikatnie podnieść do góry i obejrzeć z każdej strony. U mnie da się ją zdjąć, zębatka jest dobra tak jak i ślimak od silniczka, wydaje mi się że ten metalowy mechanizm jest uszkodzony, chyba ktoś już próbował sam naprawiać. Poszukam uszkodzonego silniczka żeby tylko ten mechanizm wymienić. A pokaż fotkę jak to wygląda? Co tam się mogło zepsuć?
bebe_19 Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 Miałem to samo w B5 plastikowa zebatka się wytarła,wkladanie podkładki pod slimak nic nie dało. Jedyna rada to nowa zębatka o ile da sie kupić lub nowy silniczek...
pakotomasz Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 Tak to wyglądało u mnie po rozebraniu: <br /><br />
Fintosz Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Opublikowano 17 Listopada 2012 W tym miejscu które zaznaczyłem blacha jest odgięta <br /><br />
Rekomendowane odpowiedzi