Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5] Woda za siedzeniem kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanko: jak weliminowac wode z samochodu :?: ostatnio wyciągnołem kanape z tylu, odkrecilem palstiki, podnioslem dywanik :roll: wiadro wody wybralem uruchomilem suszarke do wlosów (oczywiscie żony) i udalo sie wysuszyc bylem z siebie dumny lecz po przejechaniu ok 300 km (deszcz) patrze do tylu :evil: i znów do samo ps. troche posikalem na swiatla i wycieraczke tylna. Pomóżcie jak wyeliminowac ten problem bo mnie zona za suszare udusi

pzdr

Opublikowano

czako, a masz szyber??

Opublikowano

moze to wynikac ze zle osadzonej przedniej szyby (ostatnio bylem swiadkiem jak kumplowi zle wmontowali przednia szybe w szkodniku i woda jakimis zakamarkami dostawala sie az za przednie siedzenie-wymiana szyby wyeliminowala ten problem)

Opublikowano

czako, no to mozliwe ze masz przypchane odplywy od niego, a ida one jak dobrze pamietam w przednich supkach. Jak otworzysz drzwi to gdzies w okolicach zawiasow sie znajduja. Tylnie przewody sa w tylnich slupkach i ich konce powinny wychodzic z boku zderzaka znaczy pod nim.

Opublikowano

Pikuś, co moge rzec mam wężyk z tylu za prawym kołem, ładnie z niego leci woda, natomiast za siedzeniem pasażera nad szyna fotela dywanik jest suchy również z przodu pod nogami sucho i pod kanapa tylna tez sucho, nie mam juz pojecia jak znalezc przyczyne a po wczorajszej jezdzie mokro, po myciu auta sucho moze ten spryskiwacz na tylno szybe gdzies przepuszcza gdzie on ma jakies łączenia??

Opublikowano

czako, ale przewody chyba powinny byc z dwuch ston tak samo jak i w przednich slupkach.

Co do sprysku to nie sadze, zeby laczenie bylo gdzies po srodku dachu, a raczej jest jak juz cos przy zawiasie klapy.

Opublikowano

no nie wiem mam tylko jedna rurke odprowadzajaca wode i wlasnie po prawej stronie po lewej nic nie widac i jest sucho, przy zawiasie klapy (hmmm) ale którędy mogłoby sie lać siedzenia mam suche, wykładzina pod kanapą tylną tez sucha, jak podnosze klape do góry to cieknie po rogach woda ale tak sobie teraz kojarze, że mialem zapchany tylny spryskiwacz i może gdzieś po drodze sie rozłaczyl weżyk no ale teraz siura, sprawdzalem te polaczenia wężyka po kanapa i git :arrow: co dalej czy jestem skazany na staw z tatarakiem w mojej oooo :?: :?:

Opublikowano

Kurde nie mam sam szybra i nie wiem ile jest tych kanalikow odwadniajacych, ale powinny tez byc z przodu miedzy gornym a dolnym zawiasem, na wysokosci konca klapki od bezpiecznikow.

Ale zakrencilem. :razz:

leje sie gdzies i wewnatrz slupka splywa.

Opublikowano

czako, to bardziej Kezor, Miron78 lub Rob Ci sprawdza....ja mam szyber ale po 2 lifcie jest zupelnie inny

Opublikowano
:oops: no niezle namieszałem z tym tytułem postu to pewnie przez nerwice, którą posiadam w związku z tym stawem w mojej oooo ale do rzeczy mój błąd polega na tym, że zamiast za siedzeniem kierowcy mokro jest za pasażerem :roll: jeszcze raz sorry pozdrawiam
Opublikowano

żeby to było i z przodu mokro to by było łatwiej ci doradzic, a tak musze pokombinowac. JAk masz czas to rozberz ninke i lej na nia wode przez kanaliki odpływaowe i wtedy napewno namierzysz któredy przecieka

Opublikowano

nie wiem czy ci to pomoze ale moja rada jest zebys sprawdzil uklad wentylacji samochodu a mianowicie filtr pylkowy, mialem kilka takich przypadkow w pracy . A tak poza powodzenia w szukaniu

Opublikowano
nie wiem czy ci to pomoze ale moja rada jest zebys sprawdzil uklad wentylacji samochodu a mianowicie filtr pylkowy, mialem kilka takich przypadkow w pracy . A tak poza powodzenia w szukaniu

mi tez ciekło przez filtr przeciwpyłokowy, ale z tego co wyczytąłem to on ma mokro tylko z tyłu, a jak by mu ciekło przez przciwpyłkowy to i przód by miał mokry

Opublikowano

czako, a co z przednia szyba?? ori czy kiedy wymieniana??

Opublikowano

no własnie szyba nie jest ori ale chyba wiem co jest nie tak wydaje mi sie ze moze to byc wezyk od sprysku tylnej szyby bo wezyk idzie prawa strona auta jak mi sie zdaje w wolnym czasie rozbiore jai dam cyne co i jak pzdr

Opublikowano

Stawiam na zle wklejona przednia szybe ! Widzialem takie cudo, ze przy mocnym deszczu, woda normalnie kapala na dzwignię zmiany biegów.. Przez zapchane kanaliki tez mozesz miec bagno w samochodzie !

Opublikowano

czy juz znalazles przyczyne. maM podobny problem tylko tez mam wode i z przodu

sprawdzilem odplywy i filtr pylkowy jes wsio oki zauwazylem tylko ze pod pompa hamulcowa i akumulatorem zbiera sie woda i nie odplywa czy u ciebie tez tak jest????zapraszam cie do NEWBIE do przywitania sie z wszystkimi

Opublikowano

niestety nie zlokalizowałem tego przecieku, suszarka żony ledwo zipie, a szczerze powiem ze narazie to mam połowe domu rozburzonego (remont) żona mści sie za suszarke :lol: nie wiem czy u mnie stoi tam woda jak coś dorwe czasu to sie zabieram za moja niunie i dam cyne co było przyczyną pzdr

Opublikowano

panowie ,ja postuluje za brakiem korka gumowego pod samochodem. sprawdz czy masz tam wszystkie korki . ja nie miaŁem od strony pasaŻera tak pod samochodem "na wysokości" trochę przed przednim fotelem. kiedy było mokro , padało woda dostawała się tamtędy do auta mokro i z przodu i z tyłu od strony pasażera. może nie masz korka tego za przednim fotelem z tyŁł i leci ci tylko za przednie siedzenie. ja zajrzałem pod auto , włączyłem na max. dmuchawe na nogi , patrze a tam dmucha przez taki otwór 2cm ,potem przykumałem, że brakuje gumowego korka i tamtędy leci woda . woda dostawała sie kanałem którym leci powietrze na tłŁ auta pod siedzenie i w tym właśnie kanale pod spodem auta nie było korka. może się to komuś przyda

:a4fan:

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 07-01-2007, 19:03 ]

po co były te duże litery ? Krzykiem chciałeś obwieścić tę informację?

[ Dodano: 08-01-2007, 21:50 ]

to już nie można pisać dużymi literami hm....... duże litery do ciebie krzyczały ? do mnie nie :a4fan: