Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dzienne okrągłe 4 LED w halogeny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kamilGZB - mi sie podoba,

micam - tobie tez ładnie to wyszło...

Ja pasuje póki co.... jak sobie podliczyłem wydatki na auto na motostat - to wyszło ze 20tys poszło na głupoty. Musze troche pojezdzić wydając tylko na paliwo - zeby statystyki poprawić hahahha :grin: Bo tu by pasowało xenon załozyć i ledy ale to 1tysiącu sie nie zmieści człowiek :kwasny:

Opublikowano

Ty wykonywałeś ten projekt?

Opublikowano
  • Autor

Kamil, ale co to jest - to chyba ta ledowa taśma samoprzylepna z ledami 5050?

Opublikowano

Dokładnie to samo miałem pisac. Po piersze wyprostowanie leda ori graniczy z cudem (żeby śladu nie było) po drugie ilośc diod sie nie zgadza.

Opublikowano

To są ledy z B8:naughty:, w jednej lampie są 2 paski . To wykonał (chyba) @Gacek5

50310ef2236fdbd4med.jpg

eb74bc02991f35femed.jpg

Dla mnie efekt super i w planach mam ten "modzik".:wink:

Opublikowano

z bliska już nie jest tak "pieknie". Może kiedyś pobawie sie na taśmie 5050 i zobaczymy co z tego wyjdzie. Od czoła jakby dał plexe "mleczna" to juz by lepiej wyglądało.

Opublikowano

to fakt , z bliska szpeci troche ta brązowa taśma za ledami. Mowisz o tych ledach z allegro ? np takie Taśma 150LED SMD5050 5m ip20 RGB MOCNA Wwa Gw24 (2950239123) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

moim zdaniem powinno być albo 300 albo 600 diód (5m)

przypatrz się jaka różnica jest w odległości pomiędzy diodami

150 led SMD5050 (30 led / metr)

300 led SMD5050 (60 led / metr)

Opublikowano

Konkretnie o

3.jpg

i cos wykombinowac z profilem czy nawet sama plexe wziasc

ProfileLedPrezentacja.jpg

Opublikowano

Do tej pory byłem za ledami w halogenach, ale teraz myślę że można zmodzić coś fajnego w reflektorze :kox:

jak by się udało, żeby z bliska też nie straszyło to bajka by była.

Opublikowano

ale trzeba przyznać że w dzień fajnie by wyglądałby same ledy w halogenach bez świateł reflektorów ze zwykłych lamp bo to wizualnie obniża auto, gdyż są nisko. W dodatku nie wygląda to komicznie jak przy paskach led na zderzakach w autach typu Golf III.

Opublikowano

moda02fs_6.jpg

moda01f_car_ani.gif

Wg mnie nie za specjalnie, tak samo jak cena. Ale ja sie nie znam na LEDach, oceniam tylko wizualnie.

Opublikowano
  • Autor

każdy ma inny gust, nie gniewajcie się, ale ja wolę w halogenach :)

Opublikowano

Dokładnie. W halogenach wyglad najbardziej jak z fabryki. Nic nie jest dokładane, tylko halogenów szkoda....

A moze Led ma opcje zeby w miare potrzeb właczyc je jako halogeny w mocniejszym swietle ?

Opublikowano

Panowie, jak ledy w halogenach to tylko oryginalne Hella, ze Skody Fabii RS! Ja mam takie zalozone, wygladaja nawet lepiej jak seria halo i swieca super jasno. 4x1,5W na prawde robi dobra robote.

Opublikowano

Ja na te paski ledowe nie moge patrzeć :facepalm: ale o gustach się nie dyskutuje. Każda opcja znajdzie swojego amatora. Natomiast w halogenach rewelka.

A może zamiast led wstawić ksenon hid 6000k w halogeny i podłączyć jak dzienne -tylko czy to by nie było zbyt oślepiające i jasne światło? :kox:

Opublikowano
Ja na te paski ledowe nie moge patrzeć :facepalm: ale o gustach się nie dyskutuje. Każda opcja znajdzie swojego amatora. Natomiast w halogenach rewelka.

A może zamiast led wstawić ksenon hid 6000k w halogeny i podłączyć jak dzienne -tylko czy to by nie było zbyt oślepiające i jasne światło? :kox:

to nawet niezle rozwiazanie pod wzgledem wizualnym i jednak tak jak piszesz, troche za jasne, poza tym za cos takiego dostaniesz mandat. Musisz miec na kloszu wybite oznakowanie swiatel dziennych - DRL albo RL, zebys mogl jezdzic bez problemow.

Mnie sie osobiscie tez nie podobaja te paski ledowe w Audi, bo np w Mercedesie fajnie wygladaja. Audi albo TYLKO ORI w kloszach, albo zamiast halo okragle.

Opublikowano
  • Autor

poza tym 6000K to niezły agro-tuning

Gregfr - ja też mam założone Hella, Krzysiek też miał - ale one niestety parują a kupę kasy wydalismy

Opublikowano

Fakt - troche paruja, ale wtedy wydaje sie jakby to bylo dymione szklo i widac to tylko z bliska :wink: z daleka wszystko fajnie wyglada, wiec jak dla mnie nie ma problemu:wink: ja robie glownie trasy i najwazniejsze dla mnie jest byc widocznym z daleka,a przy okazji oszczedzac zarowki w lampach, wiec uwazam ze te Hella spelniaja swoje zadanie.