Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Oszukani przez handlarza z gdańska....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kilka dni temu robiłem w ibizie 1,9TDI silnik ASV uszczelkę wyszły takie koszty

uszczelka około 120zł są oczywiście tańsze

planowanie głowicy 100zł

wyszło jeszcze docieranie i uszczelnianie zaworów 240zł

robocizna to zależy od znajomości ja zapłaciłem 150zł

+ ewentualne jeszcze jakieś koszta typu spalona świeca żarowa

Opublikowano

Czyli jak uszczelka do wymiany to ok 800zł

A jak będzie pęknięta głowica?

Opublikowano

uszczelka około 220zł są oczywiście tańsze

planowanie głowicy 100zł

ze zlota ta uszczelka? 80zl kosztuje erling lub goetze a to najlepsze uszczelki. planowanie max 30zl.

Szkoda czasu na kombinowanie moim zdaniem, jak nie peknie i postawi na swoim to bym zrobil glowice i jezdzil dalej.

Opublikowano

trudno w ciemno określić po rozebraniu oddasz do planowania to też sprawdzą szczelność, a czy na pewno to uszczelka? robi ciśnienie? znikający płyn to nie od razu uszczelka - głowica, może być uszkodzony zawór w korku zbiorniczka wyrównawczego może być uszkodzony czujnik włączający wentylatory

---------- Post dopisany at 17:30 ---------- Poprzedni post napisany at 17:19 ----------

uszczelka około 220zł są oczywiście tańsze

planowanie głowicy 100zł

ze zlota ta uszczelka? 80zl kosztuje erling lub goetze a to najlepsze uszczelki. planowanie max 30zl.

Szkoda czasu na kombinowanie moim zdaniem, jak nie peknie i postawi na swoim to bym zrobil glowice i jezdzil dalej.

miało być 120zł :wink: (metalowa )

Opublikowano

Kolego idź po poradę do adwokata bo tak to będziesz miał tyle porad ile postów

Opublikowano

Jaka kwota zapłacona, a jaka na umowie?

Opublikowano

Nie ma potrzeby żebym pisał na forum takie rzeczy, bez obrazy oczywiście.

Aktualizacja sprawy:

Samochód sprawdzony u mechanika: zawory bezpieczenstwa i przewody były sprawdzone wcześniej, teraz po podłączeniu "jakieś" aparatury okazało się że to jest uszczelka albo uszkodzona głowica. Koszt naprawy najmniej 2tyś zł.

Rodzina była umówiona ze sprzedawcą że się dzisiaj zdzwonią i ..... sprzedawca nie odbiera telefonu. Będą próbować do poniedziałku, a jak dalej nie będzie odbierał to będzie wystosowane odpowiednie pismo.

I pytanie teraz: Czy można żądać zwrotu za naprawę auta? Ale nie chcieć oddawać auta? Ponieważ trzeba uniknąć zwrotu auta ze znanych przyczyn (wartość na umowie).

Opublikowano
:facepalm: nikt ci nie odda zadnych pieniedzy nawet jak dostarczysz mu 1000 pism
Opublikowano

tak już widać że facet olał temat

Opublikowano

Zastanów się jak byś Ty postąpił w takiej sytuacji !...?.Sami przyznajecie się do tego ,że jesteście przekrętasy ( kwoty na umowie) a od drugiego przękręta żądacie uczciwości ,żałosne.Ogarnij temat jak należy i zamknij sprawę.

Opublikowano

Zadzwoń z innego numeru albo z zastrzeżonego to może odbierze :)

Pewnie że olał sprawe, a jak bedziecie nalegać to powie że odda kase czyli tyle ile na umowie. Nic nie udowodnisz, takie prawo...

Za 3 dni temat do zamknięcia.

Opublikowano

Nie ma potrzeby żebym pisał na forum takie rzeczy, bez obrazy oczywiście.

Aktualizacja sprawy:

Samochód sprawdzony u mechanika: zawory bezpieczenstwa i przewody były sprawdzone wcześniej, teraz po podłączeniu "jakieś" aparatury okazało się że to jest uszczelka albo uszkodzona głowica. Koszt naprawy najmniej 2tyś zł.

Rodzina była umówiona ze sprzedawcą że się dzisiaj zdzwonią i ..... sprzedawca nie odbiera telefonu. Będą próbować do poniedziałku, a jak dalej nie będzie odbierał to będzie wystosowane odpowiednie pismo.

I pytanie teraz: Czy można żądać zwrotu za naprawę auta? Ale nie chcieć oddawać auta? Ponieważ trzeba uniknąć zwrotu auta ze znanych przyczyn (wartość na umowie).

zmien mechanika powaznie mowie,rozumiem rozbieznosci ceny miedzy miastami ale zeby tyle....u mnie mechanicy mniej wiecej biora sciagniecie/zalozenie 200-250zl z wymiana uszczelki plus 30-100 zabielenie/planowanie,jak dojdzie szlif zaworow itd.to niewiem ale regeneracja wszystkiego w glowicy i glowicy z planowaniem to 800zl,do tego spawanie okolo 100zl...jak co to poszukaj na allegro calej glowicy jak masz obawy i wymien z nowa uszczelka i tyle