andrzej_er3 Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 witam mam problem czy da się cos zrobic z zapchanym katalizatorem ? czy instnieje mozliwość usunięcia go całkiem i czy da sie przy tym oszukac komputer? wogole proszę o rade co w tej kwesti mozna zrobic ?
MASATO Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 wywalasz katy, a 2 sondy za katalizatorami montujesz na tulejkach dystansowych, wtedy nie będzie wywalać błedów.
Dev Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 ja bym nie cudował z tulejkami to nie jest na 100% dobry pomysł wywal katy a sondy wywal z ECU
grzes1150 Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 Tulejki nie zdają egzaminu na dłuższą metę. Tylko wykasowanie sond z programu
tomekhxc Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 dokladnie wstaw rure z kwasa a sondy wyklocz
andrzej_er3 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Opublikowano 8 Listopada 2012 dobrze tylko fizycznie jak tą sonde wykluczyc i czy samochód przez to nie staci na mocy ?
Dev Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 musisz podjechac do jakiegoś tjunera on Ci to ogarnie o moc sie nie marttw
Dev Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 popytaj na miejscowych spotach niestety nie znam nikogo z Twojej okolicy
jaccov6 Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 wywalenie katów wpłynie na + czy - jeśli chodzi o dzwięk wydechu?mi proponowali wstawić tłumiki rozprężne i teraz nie wiem jaką decyzje podjąć
grzes1150 Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 wywalenie katów wpłynie na + czy - jeśli chodzi o dzwięk wydechu?mi proponowali wstawić tłumiki rozprężne i teraz nie wiem jaką decyzje podjąć Na rurach jest troszkę głośniej ale jak reszta tłumników zostaje to zapodał bym rury. Dźwięk na +
jaccov6 Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 zawsze sonda jest przed i za kat?Bo jakoś u siebie nie widziałem za kat.Przy wycieciu katalizatorów i wstawieniu np.rurki chłopaki w warsztacie będą zainteresowani moimi katami bo nie wiem jak finansowo sie przygotować? <br /><br /> ze tak sie zap[ytam na tym forum to tylko tak mozna wstawiać zdjęcia czy mogę duże i widoczne ??????????
andrzej_er3 Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Opublikowano 23 Listopada 2012 sa przed i za. jesli beda zainteresowani to sprzedaj .
jaccov6 Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Dopiero teraz odkryłem tajemnice ze przy tym silniku sa 4 katy:facepalm::facepalm:czy ktoś w asn wstawiał już rurki zamiast kata i dystanse pod sondy?Czy moze lepiej jakąś strumienice wstawić?Emulator sondy kupić prosty czy kątowy?
Dev Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Te pozostale katy to sa pre-katy nie stosuj emulatora tylko zmieniaj w ECU
jaccov6 Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 a jak lub kto mi zmieni w ecu:decayed:
Dev Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 musisz jechac do jakiegos tjunera żeby Ci je wyłaczył w ECU
bartosz85 Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 Tak odbiegając od tematu niedużo wycinanie kata jest dobra sprawa czy nie ?? polecacie taki zabieg?
jaccov6 Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 Obleciałem dwa zakłady wymieniające tłumiki i stwierdzili że od ręki mi tego nie zrobią:kwasny:Nie ma opcji pospawania na aucie,a przy wyjęciu i całym zabiegu ciężko będzie otrzymać tą samą geometrie układu więc muszą gdzieś wysłać kata z rurą:kwasny:.Naczym polega wykluczenie sondy w jaki sposób bo elektromechanik też mi nie cchce tego zrobic:kwasny:
Rekomendowane odpowiedzi