Kowi87 Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Moze ktoś nie ma co robić i chciałby sie poganiać w starym GTA po sieci. Potrzebny jest tylko program GTA gamehunter i rzecz jasna gra. Gierka wyśmienicie lata na neostradzie czy netii, czy osiedlowych kablówkach, pod warunkiem ze nie są "za natem". Tak wiec do gry potrzeba: 1. GTA2 Grand Theft Auto 2 (Pełna wersja) download w cda.pl wrazie czego aktualizacja do wersji najnowszej MP http://gtamp.com/GTA2/gta2-installer.exe (17mb) ta wersja wymagana jest przez GH:wink: https://code.google.com/p/gta2-game-hunter/downloads/detail?name=gta2-11.43setup.exe&can=3&q= 2,6mb Tu wiecej info GTA2 Ť GTAMP.com 2. Gamehunter Ten program służy do znalezienia graczy z całego świata. Najbardziej nam sprzyjające do gry warunki stwarzają gracze z Europy gdyż nie są tak oddaleni. Z dalszymi graczami będzie po prostu wolniejsze tempo. GTAMP.com • View topic - GTA2 Game Hunter 3. Odblokować porty w przypadku posiadaniu routera/firewalla Do GTA2 należy odblokować porty 47624 TCP/UDP i 2300-2400 TCP/UDP. Aby to uczynić wystarczy dostać się do konfiguracji swojego routera. Niestety GTA2 ma duże wymagania internetowe i to nie w sensie przepustowości łącza, a jego jakości. Najlepszym internetem do gry jest dostarczany kablem np. Neostrada, Netia, lokalni operatorzy. Przy internecie radiowym już nie unikniemy lagów. W przypadku operatorów mobilnych (np. Orange Free, Play Online) nie ma możliwości odblokowania portów. 4. Po spełnieniu powyższych punktów można zaczynać przygodę z multiplayerem. Kilka porad jak zachęcić siebie i kogoś do gry: a) Jeżeli zakładamy grę to wybieramy mapę przeznaczoną do MP – Face Off, Hidden Surprise, Tiny Town. To są mniejsze mapy na których będzie bardziej dynamiczna gra niż na dużych miastach znanych z singleplayera. Pobrać mappack ze strony http://gta2dare.omnitude.net/output/multiplayer_pakx.7z – granie tylko na mapach wymienionych powyżej może się szybko znudzić, więc trzeba się zaopatrzyć w większy wybór map na urozmaicenie gry (więcej o tym w temacie Czym jest multiplayer GTA2?). 5. Instalacja map Paczke z w/w linku wypakowujemy do folderu gry - /data/ Tak wygląda ro***erducha:kox: jedna z popularnych dodatkowych map Zasady gry ustalamy na wątku, bądź na czacie podczas zbierania graczy Takze jest ktos chetny? ---------- Post dopisany at 23:08 ---------- Poprzedni post napisany at 23:03 ---------- Jesli ktos ma neostrade postawioną przez modem, gdzie za każdym razem aby sie połaczyc z netem musi włączać połaczenie to odblokowanie portów to tylko ustawienie na firewallu, o ile w ogóle ma taki program zainstalowany(np Comodo firewall) jeśli ma router i przy właczeniu kompa ma odrazu dostep do internetu, musi wejsć na strone(adres IP) konfiguracyjna swojego rutera i znaleźć zakładke otwierania portów
Duds Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 No ja tak jak pisałem od jutra mogę nakurfiać
Kowi87 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Opublikowano 11 Listopada 2012 No ja tak jak pisałem od jutra mogę nakurfiać Musimy sprawdzic łacznosc, bo jeszcze nie grałem na obecnych ustawieniach kompa, ale raczej nie powinno być problemu:wink:
Duds Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 No ja tak jak pisałem od jutra mogę nakurfiać Musimy sprawdzic łacznosc, bo jeszcze nie grałem na obecnych ustawieniach kompa, ale raczej nie powinno być problemu:wink: No jutro ogarniemy na spokojnie:naughty:
Kowi87 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Opublikowano 11 Listopada 2012 tak to mniej wiecej wyglada po załozeniu gry Na tym drugim okienku po prawej stronie jest lista dostpenych w tym momencie graczy, jak widać jest ich sporo:naughty: wiec jak kogos wciagnie, to nie trzeba czekać na forumowiczów, jest z kim naparzac cały czas:polew: Na dole tego drugiego okienka jest czat ogólny i w zakładakach priv, wiec mozna normalnie tam gadać jak na GG. Jeśli ktos stara sie przyłaczyc do gry na czacie pokazuje Ci że ktos sie przyłaczył/próbuje, jeśłi nie da rady to wyskakuje tez wpis:wink: nie mozna na czacie zbytnio bluźnic bo mozna dostać bana, takze wywody/zaczepki lepiej zachować dla siebie W grze panuja zasady, jeśli ktos ginie, to po odrodzeniu ma czas na zdobycie broni, jeśli w tym czasie ktos go celowo zabije jest to poprostu chamstwo:wink: używanie niewidzialnosci tez nie jest mile widziane, podczas gry jest czat bodajze F8, nie pamietam już, ale to sie sprawdzi:wink:
Kowi87 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Opublikowano 12 Listopada 2012 No to jest nas 3, o której próbujemy:naughty:
Duds Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 No to jest nas 3, o której próbujemy:naughty: tak koło 22 bym zagrał
Kowi87 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Opublikowano 12 Listopada 2012 ok to wstępnie 22:01:hi: Proponuje do loginów dopisac "_A4" ja wstępnie założe gre z hasłem dostępu "A4klub" jesli nie bedziecie mogli sie przyłaczyć to piszcie w programie, najwyzej którys z was założy gre, bo bywało tak że ja nie mogłem stawiać gry, a z przyłaczeniem sie do czyjejś nie było problemu:wink: ps. nie grałem w to z ponad rok czasu:grin: Mój login: Kowi87_A4:hi:i pamietajcie o dograniu aktualizacji gry do 11.XX i wgraniu map do folderu data:naughty:
szafa Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Jeśłi nie wysypie mi się system też bym pograł
Duds Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 ok to wstępnie 22:01:hi: Proponuje do loginów dopisac "_A4" ja wstępnie założe gre z hasłem dostępu "A4klub" jesli nie bedziecie mogli sie przyłaczyć to piszcie w programie, najwyzej którys z was założy gre, bo bywało tak że ja nie mogłem stawiać gry, a z przyłaczeniem sie do czyjejś nie było problemu:wink:ps. nie grałem w to z ponad rok czasu:grin: Kowi, ja w to grałem parę lat temu i to mało, więc w ogóle nie ogarniam także spoko
Kowi87 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Opublikowano 12 Listopada 2012 Jeśłi nie wysypie mi się system też bym pograł ogarnij wszystkie punkty do 22 dzisiejszego dnia:decayed: ---------- Post dopisany at 12:17 ---------- Poprzedni post napisany at 12:16 ---------- Maxymalna liczba graczy w jednej sesji to 6:wink:
Guregoru Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Sorki za włam w wątek ale jak ktoś chciałby pograć sobie w coś nowszego (San Andreas) to zapraszam na forum Polish Legend 178.19.108.154:9446 gdzie jest podany adres serwera ---------- Post dopisany at 12:19 ---------- Poprzedni post napisany at 12:18 ---------- Ps. W wyświetlanym adresie forum (up) jest podane ip serwera
Duds Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Ooo w San Andreas to bym pograł :kox: Guregoru, masz jakiś pewny link do pobrania gry?
Kowi87 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Opublikowano 12 Listopada 2012 Sorki za włam w wątek ale jak ktoś chciałby pograć sobie w coś nowszego (San Andreas) to zapraszam na forum Polish Legend 178.19.108.154:9446 gdzie jest podany adres serwera ---------- Post dopisany at 12:19 ---------- Poprzedni post napisany at 12:18 ---------- Ps. W wyświetlanym adresie forum (up) jest podane ip serwera Guregoru mógł byś napisac co trzeba zainstalować żeby grać:hi:najlepiej coś w podobie jak ja w pierwszym wątku
Duds Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Sorki za włam w wątek ale jak ktoś chciałby pograć sobie w coś nowszego (San Andreas) to zapraszam na forum Polish Legend 178.19.108.154:9446 gdzie jest podany adres serwera ---------- Post dopisany at 12:19 ---------- Poprzedni post napisany at 12:18 ---------- Ps. W wyświetlanym adresie forum (up) jest podane ip serwera Guregoru mógł byś napisac co trzeba zainstalować żeby grać:hi:najlepiej coś w podobie jak ja w pierwszym wątku San Andreas na pewno bardziej wciągnie ---------- Post dopisany at 12:30 ---------- Poprzedni post napisany at 12:29 ---------- No chyba, że Kowi zainstalujesz Countera to możemy grać w nieskończoność Nawet serwer klubowy chyba jest postawiony
Kowi87 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Opublikowano 12 Listopada 2012 nie w CSa mi sie niechce grać, póki co zróbmy ustawke na gta:grin: póxniej jeśli nie będzie problemów z konfiguracja to w SA:MP
Guregoru Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Niestety nie mam linka do gta ale na torrentach jest. Oprócz gry potrzeba jeszcze GTA SA Multiplayer (GTA SA-MP) (taki programik do ściągnięcia za darmo) w wersji 0.3e (nie wcześniejszy). Serwer, który podałem to serwer którego jestem między innymi administratorem. Na razie się rozwija więc nie spodziewajcie się tłumów
Kowi87 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Opublikowano 12 Listopada 2012 Chłoapki nikt nie próbował?? Duds tylko był ale nie odblokował portów wczesniej:facepalm: a bez tego nie pogramy, wiec pierwszy spar zaliczyłem z jakims ruskiem:decayed: Dawać dawać śmiało, jutro zrobimy kolejną ustawke:banan:
Rekomendowane odpowiedzi