Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ustawienia dźwięku w RNS-E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy jest mozliwosc sterowania osobno glosnikami w RNS-E ?

W ustawieniach dzwieku jest tylko mozliwosc sterowania przod/tyl lub prawa/lewa strona :mysli:

Chodzi mi o mozliwosc sciszenia lub zgloszenia samego subwoofera lub centralnego.

P.S. Zestaw RNS-E i Bose

Opublikowano

A regulacja bassu Ci nie wystarcza?

Opublikowano
  • Autor

i nie wystarc

A regulacja bassu Ci nie wystarcza?

Musze przyznac ze nie, bass odkrecony na full i jakos rozczarowany jestem tym brzmieniem (siedzac z przodu prawie nie slysze suba, glownym zrodlem bassu wydaja sie byc przednie glosniki, ktore sa zamontowane w drzwiach)

Byc moze jest to tylko moje subiektywne odczucie i w porownaniu do poprzedniego sprzetu, ktory mialem w we wczesniejszym aucie ( Rockford Fosgate T112D4) bass wydaje sie dosc cienki :confused4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Heja!

Mam podobny problem...

Wcześniejsze radyjko Concert (CD)... Grało cudnie...

Zmieniłem na RNS-E i cudność poszła w las... a za nią bas :thumbdown:

Nie wiem, czy nie mam spieprzonego kabulka między kostkami z samochodu a fakrą w rns-e.

Wyczytałem, że Bose Wiring Harness ma 3 wtyczki a Non-Bose Wiring Harness 4 i ja mam właśnie tą drugą przelotkę...

Na innym forum (navplus) wyczytałem, że wystarczy zworę wstawić między D12 a B7...

Wstawiam i bas faktycznie lepszy i podskakuje mi tylna półka... ale nie gra mi nic w przednich drzwiach :wallbash:

Wyjąłem tą zworę i jest tak jak było... gra ładnie, tylko brakuje basu, który zapewniają teraz głośniki z przednich drzwi... niestety spieniężyłem moje wcześniejsze radyjno i nie mogę porównać organoleptycznie - ale na 99% jestem pewien, że to nie tylko moje subiektywne odczucie - tylko faktycznie coś z tym bose jest nie teges...

Jeżeli znajdziesz u siebie jakieś rozwiązanie - to prosiłbym o wiadomość - może komuś z forum jeszcze ta informacja się przydać :wink4:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

za to ja jestem bardzo zadowolony z bose :) bas slsyze bardzo dobrze nawet jak radio jest cicho to slysze ladnie bum bum z bagaznika :gwizdanie:

Opublikowano

Niestety nie posiadam nagłośnienia BOSE, jednak także jestem rozczarowany brzmieniem RNS-E... Zarówno góra jak i dół gra po prostu kiepsko... Bas w dużej mierze "przykrywany" jest pracą silnika/układu wydechowego. Przy wyłączonym silniku bas brzmi zdecydowanie pełniej i potężniej. Co do góry to jest mało delikatna, zbyt ostra (zwłaszcza w skrajnym ustawieniu regulacji)... Ogólnie RNS-E brzmi mało selektywnie, jak dla mnie gra to taką "zbitą papką" jak z taniego radyjka. Myślę, że to problem samego RNS-E, a nie zestawu głośników. Szkoda bo RNS-E jest ogólnie fajne, a brzmi tak, że odechciewa mi się słuchać radia czy CD...

Opublikowano

o ile mi wiadomo rns-e nie jest radiem tylko nawigacja bo rns-e moze miec kilka modeli radia np chorus.concert itp wiec nie wiem czy rns-e z wnetrzem chorus bedzie dobrze gralo....

Opublikowano

HiRide gdzie ty wyczytałeś takie ciekawe rzeczy ? RNS-E to komplet bez możliwości dokupienia lepszego radia itp.

Mi ten komplet bardzo ładnie gra i nie widzę tu nic strasznego.

Opublikowano

Hmm... wobec tego może jednak to wina ostatniego ogniwa, czyli głośników? Jak gdzieś dorwę B7 z RNS-E i BOSE to dokonam odsłuchu i wówczas zweryfikuję swe poglądy. W każdym razie w obecnej konfiguracji moje RNS-E mnie rozczarowuje. :( Dobrze, że brzmienie V6 TDI i napęd quattro pozytywnie na mnie wpływają. :)

Opublikowano

Hmmm... ja nie odczułem jakiejś większej różnicy po przesiadce z Concerta na RNS-E. Moim zdaniem jest to wina słabych seryjnych głośników, które w przyszłości pewnie wymienię. RNS-E gra niewątpliwie inaczej i moim zdaniem raczej lepiej niż Concert. Jedynie radio mi gorzej odbiera niż to w Concercie.

Zdjąłem jeden głośnik w drzwiach żeby sprawdzić co tam za marka siedzi, a na nich tylko "Athena Dual Cone", więc nie wiem co to za cudo. Może, ktoś wie czy to seryjne głośniki, czy też poprzedni właściciel wymieniał na jakieś coś takiego dziwnego ?

Opublikowano

HiRide gdzie ty wyczytałeś takie ciekawe rzeczy ? RNS-E to komplet bez możliwości dokupienia lepszego radia itp.

wiec kazda rns-e ma takie samo radio ? tzn taka samą moc?

• 9 lat później...
Opublikowano

Nie chce zakladac nowego tematu ale czy da sie jakos polepszyc granie przodu w rnse ? Slychac ze brakuje mocy tyl ladnie dosc gra .poprzedni rnse gral lepiej mam ledA i jest porazka. Oczywiscie jest zakodowane jak trzeba przod jest z radia zasilany nie mam bose

Opublikowano

Juz ogarniete gra jak poprzedni zmienilem ponownie kodowanie i ustawilem charakterystyke dzwieku z a4 na liniowa i jest elegancko :kox:

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam serdecznie. Chciałbym się dołaczyć do tematu i jednocześnie poruszyć inny problem. Mianowicie nie działa mi regulacja basu w radiu. Tony srednie podczas ustawiania normalnie reagują na pokrętło ale bas jest cały czas taki sam. Czy ktoś spotkał się może z takim problemem?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Na początek zresetuj RNS-E może problem zniknie. 

Przy włączonym radiu wcisnij jednocześnie i przytrzymaj przez 10 sekund przyciski Radio i Setup. 

RNS-E zastartuje wtedy na nowo. 

Jak to nie pomoże trzeba szukać dalej.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Podpowie mi ktoś jakie muszę mieć kodowanie w a4 b6 avant z bose? Miałem 1 din, dołożyłem 2 din i siedzi radio concert 2+ ale jakoś  dziwnie gra ten bose, na concert 1 było przyjemniej... nie mam multi, ani telefonu.

Opublikowano

Pin bose masz podpięty?Jak jest podpięty to jakość jest lepsza,ale kosztem basu. Poza tym w engineering mode jest equalizer i można ustawić pod swoje upodobanie któryś z gotowych ustawień.

Opublikowano
W dniu 25.04.2021 o 14:15, pila24 napisał:

Pin bose masz podpięty?Jak jest podpięty to jakość jest lepsza,ale kosztem basu. Poza tym w engineering mode jest equalizer i można ustawić pod swoje upodobanie któryś z gotowych ustawień.

Kolego ja mam concert 3 2 dinowe...

da się wejść w ten equalizer?

Opublikowano
8 godzin temu, porsche199611 napisał:

Kolego ja mam concert 3 2 dinowe...

da się wejść w ten equalizer?

To jest temat o rnse,więc myślałem iż te radio masz.