Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Truckerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 269,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W pl nie zda egzaminu

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

:hi:

Opublikowano
Spoiler

Edytowane przez GILI

Opublikowano

Pozdrawiam z Rygi ?

ryga1.jpg

ryg.jpg

Edytowane przez GILI

Opublikowano

Nie długo i ja dołączę na szlak. W tym tygodniu psychotesty i lekarz załatwiony..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie jedźił,jeździ ktoś z Was w firmie Schade Polska? Jakieś opinie? Może ktoś się wypowiedzieć? .

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Co się tak temat uspokoil, ja wróciłem na międzynarodowe po 4 latach 

DSC_0669.JPG

Opublikowano

Koledzy żeby wyrobić kartę kierowcy to muszę mieć zdane już C, C+E czy mogę wysłać papiery wcześniej? (kat  C już zdana, kurs na przewóz rzeczy też)

Opublikowano

wystarczy B

Opublikowano

Hmm nie wiem do końca na transporcie się bardzo nie znam ale na karcie kierowcy jest nr. p jazdy i do tego prawa jest karta to jak dochodzi kategoria to nr. p jazdy się chyba zmieni więc i kartę trzeba będzie wymienić to już chyba poczekać po co płacić dwa razy. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.

Opublikowano

nr prawka masz na całe życie ten sam

Opublikowano
8 godzin temu, xBladex napisał:

Koledzy żeby wyrobić kartę kierowcy to muszę mieć zdane już C, C+E czy mogę wysłać papiery wcześniej? (kat  C już zdana, kurs na przewóz rzeczy też)

Możesz moim zdaniem, bo przypisana jest do nr prawka

Tylko pamiętaj karta wydawana jest na 5 lat i/lub nie dłużej niż ważność prawka

Opublikowano

No dokładnie prawka jeszcze nie mam wymionego , bo czekam na c+e. Czyli poczekam jeszcze 2-3 msc dla świętego spokoju. Dzięki za info. 

Edytowane przez xBladex

Opublikowano
2 godziny temu, Lu-Gi napisał:

nr prawka masz na całe życie ten sam

Oj nie jestem pewien bo jeśli dorobisz sobie kategorie to masz inny rok wydania dokumentu a nr. p jazdy zawiera rok wydania. Nawet jak kończy Ci się czas ważności blankietu to po badaniach dostajesz nowy dokument z adnotacją, że to wtórnik prawa jazdy o takim i takim numerze. Chyba,, że coś pokręciłem i ktoś mądrzejszy się wypowie w temacie.

Opublikowano
8 godzin temu, dawid_mag napisał:

Oj nie jestem pewien bo jeśli dorobisz sobie kategorie to masz inny rok wydania dokumentu a nr. p jazdy zawiera rok wydania. Nawet jak kończy Ci się czas ważności blankietu to po badaniach dostajesz nowy dokument z adnotacją, że to wtórnik prawa jazdy o takim i takim numerze. Chyba,, że coś pokręciłem i ktoś mądrzejszy się wypowie w temacie.

Kolego nie ma znaczenia czy dokladasz kategorii czy np zabiorą Ci prawko i oddadzą za 10 lat nr jest jeden na całe życie od czasu wydania pierwszej kategorii, chyba że nie wiem o jakimś przypadku w którym numer się zmienia ale wątpię. 

Opublikowano

To może ja coś źle słyszałem

Opublikowano

Jak chcesz zrobić kartę kierowcy to musisz wysłać kopię kolorową w formacie 2:1 twojego prawa jazdy. A we wniosku napisać jakie kategorie posiadasz.

Opublikowano

Numer prawka nie zmienia się, chyba że jakiś urzędnik coś poknoci. A co do wyrobienia karty to weryfikują czy masz aktualne prawko, kod 95, badania lekarskie i jeśli nie masz to nie wyrobią, musi być chyba status prawka gotowy do odbioru, albo odebrany