Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciężki rozruch silnika na zimnym 2,0 tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czyli wszystko jasne :wink:

Opublikowano

myślisz że dlatego takie trudności z odpalaniem na zimno? dodatkowo trzęsie dość mocno silnikiem na biegu jałowym, ale może to wałki.

Opublikowano
myślisz że dlatego takie trudności z odpalaniem na zimno? dodatkowo trzęsie dość mocno silnikiem na biegu jałowym, ale może to wałki.

przeciez 3 pompka juz nie zyje wiec ja ma dobrze odpalac

Opublikowano

a jak trzesie buda na jałowym to tez oznaka o PD

Opublikowano

Panowie sytuacja opanowana, dzieki za wszelkie podpowiedzi. Wymienione przed chwilą wtryski i jest ok, nawet budą nic nie trzęsie:)

Opublikowano

na dodatek masz termostat do wymiany i dziure w dolocie spora

Opublikowano

PD nr 3 nie zyje...

---------- Post dopisany at 21:39 ---------- Poprzedni post napisany at 21:34 ----------

na dodatek masz termostat do wymiany i dziure w dolocie spora

bez przesady z ta dziura :wink:

BTW nie widze logow 003, poza tym logow BS.

Opublikowano

logi 003 są w ostatnim linku a BS nie robiłem. Co jest nie tak z termostatem? nie zauważyłem problemów z rozgrzewaniem.

Opublikowano
logi 003 są w ostatnim linku a BS nie robiłem. Co jest nie tak z termostatem? nie zauważyłem problemów z rozgrzewaniem.

masz tylko 81C

Opublikowano

88,2:) 81 było przy pierwszym logu bo nie był widocznie dobrze rozgrzany

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego mój palił bardzo podobnie jak u Ciebie i po wymianie pompek jest o niebo lepiej, a zrób logi dynamiczne i wrzuć

Opublikowano

Mam taki sam problem tyle że po odpaleniu nic nie trzęsie .Próbowałem z górki przodem do dołu i auto pali na strzał .Gumki na pompkach wymieniłem tyle że od 140 16 v i czarna jest min.grubsza .Mój silnik to 170 km BRD. Proszę o pomoc .

Opublikowano

pompa w baku nie wyrabia

Opublikowano

A ile ma dawać pompa w baku bo moja po przekręceniu kluczyka tyle że wylewa paliwo z wężyka .Po założeniu manometru nic nie wskazuje ,dopiero po odpaleniu na manometrze wykręca 0,4BAR.

Opublikowano

kolego miałem podobny problem , jak miałem zimny silnik np po nocy , lub przy dłuższym postoju to zanim zapalił to co najmniej 15sec , a jak kopnął to chmura dymu , chwilowa nierówna praca silnika , później było już okej . U mnie winny był przekaźnik świec żarowych , nie podawał napięcia na zimnym silniku do świecy i porostu nie grzały. Polecam sprawdzić zajmie ci to 10 sec :)

Opublikowano
  • Autor

Jak to sprawdzić ?