Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wałbrzych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

potrzebuję jutro (sobota) z samego rana odwiedzić wulkanizatora, macie jakiegos pewniaka otwartego od wczesnych godzin tj. 7-8 ?

Ps. najchetniej odwiedziłbym jakiegos 24h ale o tej porze raczej marne szanse.

Opublikowano

tel.692171524 Ernest. powołaj sie ma Marcina z niebieskiej a4 kombi.

Zakład ma właściwie w garażu ale jest co potrzeba.

Opublikowano

tel.692171524 Ernest. powołaj sie ma Marcina z niebieskiej a4 kombi.

Zakład ma właściwie w garażu ale jest co potrzeba.

Dzięki za info, może przyda sie na przyszłość :) Jeździłem od rana w poszukiwaniu zakładu ale jak juz był otwarty to kolejka na pare godzin czekania.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

plakat2.jpg

byłem w zeszłym roku będę i w tym :good: super atmosfera :good:

jak myślicie jak postawie gdzieś trochę dalej inne auto niż vag (BMW na dużym kole (kuję w oczy) to nic się mu nie stanie)

Opublikowano
  • Autor
jak myślicie jak postawie gdzieś trochę dalej inne auto niż vag (BMW na dużym kole (kuję w oczy) to nic się mu nie stanie)

cięgle wierzę w mlodych ludzi i uważam, że VAG mimo wszystko pochodzi z tego samego kraju co BMW i nic Ci nie zrobią ;)

będziesz tzw. "pozytywną konkurencją"

Opublikowano

jak tam po VAGu? Dobrze bylo? :P Ludzie kiedy jakis spocik na terenie walbrzycha? Praktycznei mowiac jestem swierzo upieczonym wlascicielem A4 ;p uwazam ze moznaby bylo zaczac sie troche integrowac z grupa z okolicy :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witaycie.

Zamierzam wymienić cały komplet wahaczy + końcówki+łaczniki stabilizatora. :>

Jestem na etapie poszukiwania warsztatu,(bez kanału sam sie nie podejmuje) mechanik u którego czasem servisuje fure ściął mnie z nóg 400/500zł za wymiane. :evil:

Jeśli macie doswiadczenie w tym zakresie proszę o rady

Opublikowano

Wszystkie naraz Ci padły?! Może ktoś chce Cię naciągnąć? Jeśli 400/500zł za wszystkie i faktycznie musisz - to megatanio - wymieniaj. Zamienniki w sklepie - wszystkie łącznie, bez końcówek, śrub itp. - kosztują ok 900zł - o oryginałach nie wspomnę. Robocizna u przeciętnego mechaniora kolejne 250.

Skoro pytasz o taki klasyk jak wymiana wahaczy - co każdemu posiadaczowi A4 jest dobrze znane - wnioskuję, że jesteś w tym temacie nowy. Tym samym pozwolę sobie coś Ci polecić - oczywiście jeśli zależy Ci na tym aby pozbyć się pieniędzy możesz to zignorować. Obecna B5-ka to moja druga A4 i z doświadczenia mogę polecić Ci wymianę wyłącznie uszkodzonych sztuk. Masz ich 8 - każdy ma 3 parametry: przód/tył, lewy/prawy, góra/dół. Musisz pojechać na szarpaki i niech Ci wskażą które sztuki padły. Ja już sam potrafię czasem wykryć, który się telepie lub skrzypi. Kiedy już wiesz co padło - kupujesz najtańszy (albo drugi/trzeci najtańszy) na Allegro - zachowawszy kwotę od 40 do 80 zł na sztuce) - odbierasz jedziesz do warsztatu i gotowe. Takie minimalistyczne podejście jest mniej odczuwalne dla portfela a auto jeździ bez problemów. Telepie się kolejny - kupujesz , wymieniasz i jest OK.

Oczywiście wielu będzie polecać Ci zakup droższych wahaczy i oczywiście możesz ich posłuchać. Ja przez 5 lat ani razu nie wymieniałem wcześniej wymienianego taniego zamiennika z Allegro. Oczywiście nie kupuje się używanych wahaczy czy jakiś starych ze sparciałymi gumami. Warto zadzwonić i zapytać o datę produkcji.

No chyba, że miałeś już kontakt z jakimiś fanatykami z forum i stąd to przekonanie do wymiany wszystkiego - bo spotkałem się tutaj już z takimi opiniami. W warsztatach też zawsze chętnie Ci wszystko wymienią...

To trochę tak jakbyś chciał wymieniać wszystkie żarówki bo jedna nie świeci. Co innego amorki,sprężyny, opony, które wymienia sie parami.

Opublikowano
  • Autor

Chleb powszedni B5, wymiana wahaczy. Fakt. Kwota powyżej za kpl to mega tanio.

Dorzucę jedynie, iż za 18 PLN profesjonalny trzepak jest w szkole na ulicy Ogrodowej. Gość powie dokładnie co i jak.

Nie kupuj drogich wahaczy, bo lecą bardzo szybko niezależnie od kwoty. W innych krajach EU może jest inaczej, ale na tych polskich drogo-podobnych ulicach rozwalisz wszystko, dokładnie tak samo.

A jeśli chodzi o serwis bezwględnie w Wałbrzychu polecam DANMAX na Wrocławskiej.

Opublikowano

zawiecha kupiona master sport, mam wywalone 4 wahacze+ koncówka.

Postanowiłem kupić komplet i całość wymienić i zapomniec o sprawie na jakiś czas.

Podjade tam gdzie mówisz.

Mile widziane podpowiedzi. :)[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2010, 04:50_________________________________________________zawiecha kupiona master sport, mam wywalone 4 wahacze+ koncówka.

Postanowiłem kupić komplet i całość wymienić i zapomniec o sprawie na jakiś czas.

Podjade tam gdzie mówisz.

Mile widziane podpowiedzi. :)

Opublikowano

Zapraszamy na VIII Ogólnopolski Zlot Audi A4 Klub Polska.Wszystkie informacje na temat zlotu znajdziecie tutaj ====> http://www.a4-klub.pl/smf/viii_ogolnopolski_zlot_audi_a4_klub_polska-t137530.0.html :hi:

Opublikowano

temat zamknięty, 6 godzin walki bez kanału i podnośnika. :wallbash:

Po założeniu kół, misja samobójcza z dojazdem na kanał i dokręcaniem śrub. :evil:

Satysfakcja jest. :>

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siema chłopaki :hi:

Mam prośbę jeśli ktoś bylby w stanie podjechać oglądnąć tą A3 to byłbym bardzo wdzięczny, kolega jest zainteresowany (chciał kupić renówkę ale namówiłem go na A3 bo jest wielbicielem 3 drzwiówek :decayed:)

http://moto.allegro.pl/item1102490883_audi_a3_1_9_tdi_mega_ladna_prosto_z_niemiec.html

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

JEST JESZCZE 12 WOLNYCH MIEJSC NA ZLOT LETNI W JAROSŁAWCU

LOTNISKO ZAŁATWIONE,NIE POZWÓL ŻEBY OMINĘŁA CIĘ TA IMPREZA :naughty:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=137530.0

Opublikowano

Witam

Jaki zakład polecacie do wymiany rozrządu ? ( Wałbrzych, Świdnica, okolice)? I gdzie najlepiej kupić klamoty do wymiany ?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Warsztat:

Danmax, Wałbrzych, Wrocławska 16

tel: 74 840 61 01

Części:

Fota na Piaskowej Górze, Władysława Broniewskiego 2

Wałbrzych

74 666 11 61

Lub Allegro (?)

Opublikowano

Warsztat:

Danmax, Wałbrzych, Wrocławska 16

tel: 74 840 61 01

Części:

Fota na Piaskowej Górze, Władysława Broniewskiego 2

Wałbrzych

74 666 11 61

Lub Allegro (?)

dzięki, Danmax słyszałem ze robią ok, a znasz może kogoś kto ogarnia japonce, mam silnik do przekładki 4g63 w eclipse G1

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

nie znam...