Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie macie spalanie w miescie ? 3.0 TDI QUATTRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A6 C6 tip+q trasa do 110km/h da się zejść poniżej 7l, autostrada i tempomat na 160km/h 8-9l a w mieście minimum to 9l, natomiast górnej granicy nie ma :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja nie wiem, jak Wy to robicie...

Moje (choć jeszcze nie umiem nim jeździć) spala 8,5 w mieście. Nie miałem okazji sprawdzić jeszcze na trasie... Znaczy miałem, ale deptałem, ile wlezie i nie patrzyłem na spalanie... Wszystkie wskazania wg kompa, ale wydaje mi się, że wsio się zgadza. 3.0 TDI, podrasowany do 260 KM (podobno - bo nie mam papierów - jeśli ktoś ma hamownię to z chęcią sprawdzę - i tak muszę). Wydaje mi się, że może być mniej, ale muszę nauczyć się jeździć.

Pozdrawiam,

Kuba

Opublikowano
21 minut temu, smoczoos napisał:

Ja nie wiem, jak Wy to robicie...

Moje (choć jeszcze nie umiem nim jeździć) spala 8,5 w mieście. Nie miałem okazji sprawdzić jeszcze na trasie... Znaczy miałem, ale deptałem, ile wlezie i nie patrzyłem na spalanie... Wszystkie wskazania wg kompa, ale wydaje mi się, że wsio się zgadza. 3.0 TDI, podrasowany do 260 KM (podobno - bo nie mam papierów - jeśli ktoś ma hamownię to z chęcią sprawdzę - i tak muszę). Wydaje mi się, że może być mniej, ale muszę nauczyć się jeździć.

Pozdrawiam,

Kuba

Jak dla mnie spalanie w mieście jest jak najbardziej ok, moje A6 w mieście  w korkach spala przeważnie 11-12l, te 9l jest przy mega delikatnym traktowaniu pedału gazu, ale tak się nie da jeździć bo korci żeby depnąć :).

Opublikowano

Staram się nie deptać, choć mocno kusi... Może już jestem za stary, najeździłem się i nadeptałem... Uczę się jeździć z tak potężnym silnikiem i mocą (jak dla mnie)... Staram się nie przekraczać 2k obrotów, może to to? Jeszcze mi szarpie przy zmianie biegów, ale myślę, że da się osiągnąć spalanie na poziomie 8l w mieście. Temu się dziwię, jak piszecie, że 11-12 to norma.

Opublikowano
14 minut temu, smoczoos napisał:

Staram się nie deptać, choć mocno kusi... Może już jestem za stary, najeździłem się i nadeptałem... Uczę się jeździć z tak potężnym silnikiem i mocą (jak dla mnie)... Staram się nie przekraczać 2k obrotów, może to to? Jeszcze mi szarpie przy zmianie biegów, ale myślę, że da się osiągnąć spalanie na poziomie 8l w mieście. Temu się dziwię, jak piszecie, że 11-12 to norma.

Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę to że miasto miastu nie równe, co innego Rzeszów a co innego np. Warszawa. Każdemu będzie spalać inaczej.

Opublikowano

No toć wiem, nie jeżdżę od wczoraj ;)

Opublikowano

Jeżeli chodzi Tobie o jak najmniejsze spalanie to jaki sens kupować było 3.0 TDI!?:co:

Opublikowano

Nie chodzi mi o jak najniższe spalanie. Skoro temat jest o spalaniu, to dziwi mnie w takim razie sens udzielania odpowiedzi, gdy jeździ się na pełnym bucie. Piszę tylko, co mi się udało osiągnąć w ramach prób. I nie, nie jeżdżę wolno - w zupełności wystarczy mi, że ktoś burknie na światłach ;)

Opublikowano

Ja nie jeżdzę na pełnym bucie, ale normalnie i spalanie w mieście wychodzi ok. 10 litrów z climą włączoną non stop. Nie udało mi się osiągnąć 8,5 litra, bo dla mnie to nierealne przy tym silniku i krótkich odcinkach.

Opublikowano

Srednia spalania z 8000 km to 10,4. Tak mi komp pokazuje. Na trasie to naj mniej mi 7,2 pokazał. Ale tak się normalnie nie da ganiać. Srednio trasa to 8,5- 9 litrów przy nocnej jeździe, ruch minimalny i ogień pod maską. Przy 250 spala 12,5l. W mieście nie wiem. Fis mam przełączony na inną opcję by mnie nie irytowało :)

Opublikowano

Nie spotkałem B7 w  której FIS mówił prawdę :P

Opublikowano
7 godzin temu, marcin4x4 napisał:

Nie spotkałem B7 w  której FIS mówił prawdę :P

Może mówi, może nie. Mając taki motor wiemy że będzie połykał. Tak więc nie rozumiem po co w fisie w ogóle zrobili opcję spalania? :)

Opublikowano

Ja miałem tylko ilość kilometrów do przejechania, ale i tak zmieniłem na pełny FIS, bo chciałem i co nadal używam tylko info o ilości kilometrów. Pozostałe mnie praktycznie nie interesuje. Zalukam od czasu do czasu i tyle. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przejechałem swoją do tej pory ok. 25tys km i średnio z długiego dystansu wychodzi mi 8l, rekordy ekodrivingu można wykonać tylko na małych kółkach, różnica u mnie między zimą 16' a lato 19' jest + 0,5l /100