Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie macie spalanie w miescie ? 3.0 TDI QUATTRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jazdy emerycka miasto(10l) , dynamiczna 13 l . Niemiecka autostrada 200-220 km/h 13 l , do 160 km/h na tempomacie 7 l . Pozdrawiam Zbigniew

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak ok. 10l w mieście to norma, ale 15l to szaleństwo :facepalm: . Jak to zrobić, by dobić do 15L :eusathink:

Uwierz mi, że osiagnąć 15l nie jest żadnym wyczynem. Wystarczy jak to się mówi jazda w okół komina, krótkie odcinki, często odpalać i gasić auto, w międzyczasie podokładać do pieca i spokojnie 15 łyknie.

Edytowane przez tomastbg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

u mnie TIP + Q miasto spokojna jazda 10l, dynamicznie powyżej 12l.

Autostrada na 16" zerowanie fisa od momentu ustawienia na tempomacie 130km/h 6,3-6,8l. Na 17" 7,2-7,8l +3 osoby na pokładzie.

Mieszana 80% trasa, 20% miasto 8,5-8,8l, Piszę o wskazaniach FISa. Z całego zbiornika wyszło 9l i podobonie 70-80% trasa reszta miasto. Wynik uznaje za satysfakcjonujący :P

Edytowane przez tomie1986

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kumpel ma nawet 12 l , wydaje mi sie ,ze to strasznie duzo.....

Opublikowano

Na 3.0 TDI w taką pogodę to normalka!

Oczywiście jazda w mieście i krótkie dystanse z ciężkim butem :grin:

Opublikowano

Miasto i dynamiczna jazda krótkie odcinki to 11 - 13 L i nie ma zmiłuj...... w Trasie duzo lepiej 7 - 8

Manual 284 @ 578 Opony zimowe 225 / 45 / 17

Edytowane przez Adam :)

Opublikowano

Dynamiczna? Niektórzy powinni przy słowie "dynamiczna" pisac co rozumieja pod tym słowem. Bo jezeli jednemu dynamicznie spala 11, a drugiemu pod 20 to jest mocno rozbieżna wersja.

Edytowane przez bosniak_sg

Opublikowano

nie jeden w trasie ma tyle co wy w mieście :P

Opublikowano

Dynamiczna czyli ok 7 - 8 sek do setki i tak od świateł do świateł jeżdżę około 100 po mieście ustawione pikniecie na 100 ;)

Opublikowano

I pali 12 litrów wtedy?

Opublikowano

no takie krótkie odcinki to i bywa ze 13 wyżej chyba nie zdarzyło się..... no chyba ze baczki na sniegu ....

Opublikowano

Buhahahahahha :facepalm::grin::grin::polew::polew: :polew:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

bosniak założ 16 z oponą 205/55/16 to zobaczysz jak to możliwe że auto pali 10 litrów przy butowaniu . Teraz na zime mam 18 z oponą 235/40/18 i na lato 19 z oponą 215/35/19 i w mieście niżej niż 10 nie mogę zejść a na trasie autostrada od nas z Gdańska do Strykowa z prędkością między 160 - 200 dalej Lublin od 100 do 140 spalanie wyszło mi 10 litrów .

Więc moim zdaniem to wszystko zależne jest od kół na jakich jeździmy .

Opublikowano

bosniak założ 16 z oponą 205/55/16 to zobaczysz jak to możliwe że auto pali 10 litrów przy butowaniu . Teraz na zime mam 18 z oponą 235/40/18 i na lato 19 z oponą 215/35/19 i w mieście niżej niż 10 nie mogę zejść a na trasie autostrada od nas z Gdańska do Strykowa z prędkością między 160 - 200 dalej Lublin od 100 do 140 spalanie wyszło mi 10 litrów .

Więc moim zdaniem to wszystko zależne jest od kół na jakich jeździmy .

Nie wysilaj się, ten Pan już dobry rok nie ma tego co wisi w podpisie a dalej tu sieje ferment :wink:

Opublikowano

bosniak założ 16 z oponą 205/55/16
hmm u mnie 16 tylko na dystansach a mam fabryczny hebel z 3.0.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

bosniak założ 16 z oponą 205/55/16

hmm u mnie 16 tylko na dystansach a mam fabryczny hebel z 3.0.

też miałem fabryczne zaciski na przodzie w 3.0 TDI 320mm i felgi Biedronki 16 bez żadnych dystansów :wink:

20140313_145417_zpsvckak3jz.jpg

Opublikowano

1 miałem stalówki

2 przed wymianą hebli mieściły się bez problemu.

na 16'' zwłaszcza zimówkach jeździ się tragicznie, auto łatwo gubi trakcję i potrafi mielić nawet na 3jce.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi w manualu po mieście pali 12-13 litra w miarę dynamiczną jazdą. ostatnio jeździłem kumpla Astrą 3 w kombi 1.9jtd 150koni i po mieście paliła 11.5 litra przy tak samo dynamicznej jeździe jak jeżdżę audi. Myślę że jak na napęd Q i masę audi, komfort to 3.0 tdi mało pali w porównaniu z innymi klekotami z innej marki

Opublikowano

No i kultura pracy nieporównywalna z klekotami 2.0 TDI :grin::polew:

Opublikowano

No i kultura pracy nieporównywalna z klekotami 2.0 TDI :grin::polew:

nie mów chop, nie jeden v6 nap.. jakby się miał rozpaść a nie jeden 1.9 / 2.0 chodzi jak "nie klekot".... a i zapi... czasem lepiej.

Edytowane przez marcin4x4