Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie macie spalanie w miescie ? 3.0 TDI QUATTRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zimny silnik, miasto korki v6 but i 10 litrów ? Komuś chyba fis ostro ściemnia...

Opublikowano

Tankowalem juz pare razy do pelna i tyle wyszlo. Nie po FISie

Opublikowano

Moje jak butowałem w mieście to też o dziwo spalało do 9, natomiast emerysko to pod 12, na trasie to jak jade 140 na autostradzie to tak 8,5 natomiast 200 na tempomacie to 8 Dziwne nie?

Opublikowano

CCWA ok ale nie ASB / BMK.

Co program to inne życzenie kierowcy więc trudno to porównać. U mnie sprinty 0-200+ wychodziły ~14L. W mieście bez korków 8L przy normalnej jeździe nie stanowi dużego problemu, ale kilka razy przeciągnięcie się wyżej i już pozamiatane (przy 3500 gift).

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

no mój jakby był ccwa to w mieście maks 7 przy bucie oczywiście, a trasiak to ledwie 5 by łykał oczywiscie przy 200 :polew::buahaha:

Opublikowano

Nagraj filmik z tego FIS-a to uwierze w te 10 litrów z miasta

też nie uwierzę

bo 10 litrów mi pali w trasie przy prędkościach 160 góra 170 km/h

od 7 do 8,5l pali w trasie przy jeździe 100 góra 120km/h

w mieście około 13 góra 14 trzeba liczyć

no ale wiadomo nie ma co oszczędzać niech trochę pochodzi turbina i niech te syfy od filtra DPF-a uciekają w siłą dal

Opublikowano

no mój jakby był ccwa to w mieście maks 7 przy bucie oczywiście, a trasiak to ledwie 5 by łykał oczywiscie przy 200 :polew::buahaha:

ej, ale mowie powaznie... po co mialbym sciemniac... Sam sie zdziwilem, bo to przeciez 3.0 i w dodatku quattro.

Mi B6 1,9tdi palilo po miescie w granicach 7-8l.

Ja mam trase do pracy 15km w jedna strone. W tamtym tygodniu jezdzilem tylko miasto.

Mialem pelny bak i przejechalem 290km, zatankowalem dokladnie 29,6l na Arge :)

Auto mam niedlugo i uwielbiam uczucie jak wbija w fotel.... takze nie jezdze jak emeryt.

Jeszcze dodam ze mapa nie seryjna, tylko auto bylo strojone, wiec tak czy siak musi palic mniej od serii.

Edytowane przez basta85

Opublikowano

Uczucie wbjania w fotel odczuwa pasażer a kierowca niebardzo i to nawet jak masz 600 KM

Nakręć filmik przełączając FIS-a

Edytowane przez bosniak_sg

Opublikowano

Uczucie wbjania w fotel odczuwa pasażer a kierowca niebardzo i to nawet jak masz 600 KM

je nie mowie ze mi glowe urywa jak w moim bylym Subaru STI, bo to inna bajka. Ale jednak Niuton dieslowski czuc :)

spoko, nagram :)

Edytowane przez basta85

Opublikowano

Biorąc pod uwag że mu na dole nie jedzie a potem nagle wskakuje 550 niuta to coś czuć.

Opublikowano

Biorąc pod uwag że mu na dole nie jedzie a potem nagle wskakuje 550 niuta to coś czuć.

No tak :thumbup1:

W takim stylu szybko wymieni przeniesienie napedu :facepalm:

Edytowane przez bosniak_sg

Opublikowano

No tak :thumbup1:

W takim stylu szybko wymieni przeniesienie napedu :facepalm:

przeciez to tylko 550 niuta ..... :grin:

Opublikowano

550 dla ccwa to nie jest dużo, tylko 50 więcej niż fabryka.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

ps. tutaj filmik

pewnie cos zle jade, albo zle nagrywam i takie tam :)

jak jezdze emerycko, to pokazuje 8-9l. Przy dynamicznej jezdzie 9.5-11l.

Opublikowano

Kolego wjedź do miasta, skasuj fis i pokaż ile pali, a nie pokazujesz średnie spalanie z jazdy po obwodnicy. Tak to ja Ci 7-8 pokaże jeszcze jak dojezdzasz 15 km do pracy

Opublikowano

Jazda w dużych miastach w godzinach w których nie ma korków ma właśnie te plusy, że można się rozpędzić i toczyć, bez ciągłego hamowania i skręcania. Dlatego spalanie wychodzi tak jak wychodzi. W Warszawie poza godzinami szczytu mam podobnie, a w Białymstoku musiałbym się mocno gimnastykować żeby zejść poniżej 10l. Poza tym mój FIS chyba mnie oszukuje, bo jeżdżę 20% miasto, 80% trasa. Spalania mam ok 10l +-0,5 w mieście i ok 7l na trasie wg wyświetlacza, a z tankowania wychodzi 9l.

Jak już się wjedzie do trochę zatłoczonego centrum, albo kluczy się po osiedlowych uliczkach, to nie ma litości. Zasięg spada w oczach. To wszystko podaję oczywiście z pomiarów na nagrzanym silniku. Jadąc na zimnym trzeba dorzucić 3 litry.

Edytowane przez poczekaj

Opublikowano

Kolego wjedź do miasta, skasuj fis i pokaż ile pali, a nie pokazujesz średnie spalanie z jazdy po obwodnicy. Tak to ja Ci 7-8 pokaże jeszcze jak dojezdzasz 15 km do pracy

to w centrum akurat jest, wsumie glownie dwupasmowka sie smiga.

W korkach wiekszych jeszcze nie stalem... max 10 min.

Zreszta wynik +-10l w miescie mnie zadowala, jdeynie w trasie mogloby sie poprawic,

Kiedys smigalem A8 3.3tdi biturbo o gorszym osiagach, to wcinal non stop 15. Swoja droga najgorszy silnik dieslowski w historii :P

Opublikowano

Wiec jak pojeździsz po mieście tak naprawde to pogadamy o spalaniu :wink:

gorszy jest 400 cdi w mercedesie

Opublikowano

Wiec jak pojeździsz po mieście tak naprawde to pogadamy o spalaniu

juz bardziej sie nie da w miasto :P pod sukiennice nie zajade :decayed:

Opublikowano

Chodziło mi po mieście, a nie obwodnicami i na trasie 15 km dojezdżajac do miasta i wtedy mając 10 l tylko miasto-miasto.