Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie macie spalanie w miescie ? 3.0 TDI QUATTRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się czytając opis, że jak pęknie 400 KM to w mieście niewiele ponad 6l łyknie no i trasa automatycznie jeszcze mniej.

Opublikowano

U mnie silnik BKN:

- misto 10-11 (emerycko),

- miasto 11-13-14 (z butem),

- trasa 7-8 (emerycko),

- trasa 8-10 (z butem)

Potwierdzam to co Marcin pisał moje auto mniej pali po modzie w stosunku do serii, a po instalacji hybrydy to jeszcze mniej.

Edytowane przez Maniusiek28

Opublikowano

Generalnie warto pomodzić nawet nie dla zwiększenia mocy a samego spalania? jak to wygląda przed i po?

Opublikowano

Do pracy dojeżdżam 6km, z czego połowę miastem, na serii 10L to norma, na KKK 7L nie stanowi wyzwania.

Edytowane przez marcin4x4

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mój ASB wystrojony na 292ps/600nm:

Miasto 7,5 normalnie

Miasto 11-14 ostrzej

Trasa 7 do 150km/h

Trasa 10-11 150km/h++

Opublikowano

Miasto 7,5 normalnie

Miasto 11-14 ostrzej

Trasa 7 do 150km/h

Trasa 10-11 150km/h++

w te 7,5 w miescie to nie wierzę

Opublikowano

W moim 3.0tdi sprawa wygląda następująco : Trasa z Polski do Niemiec ( odwiedziny znajomych) spalił mi średnio 6,7 litra przy prędkości 140-150 km/h .

Opublikowano

Miasto (normalnie): 9-10

Miasto but: 10-11

Trasa 160+: 8-9

Wszystko na serii i paliwie verva ON

Opublikowano

Jezeli na bucie jest do litra różnicy to tylko but i but.

Opublikowano

Wiesz ja emerycko nie umiem jeździć, więc tylko litr różnicy :D

Sent from my HTC Desire 820 using Tapatalk

Opublikowano

Miasto 7,5 normalnie

Miasto 11-14 ostrzej

Trasa 7 do 150km/h

Trasa 10-11 150km/h++

w te 7,5 w miescie to nie wierzę

Porobię Ci filmiki :wink: poczekaj :wink:

Opublikowano

wskazania FIS'a nie muszą być realne, albo jeździsz na dobrym paliwie.

Opublikowano

Masz na FISie wszystko. Z tych przejechanych dzisiaj kilometrów, 90% z nich w samym centrum Wrocławia, 3 osoby na pokładzie + wcale nie jeździłem wolno, a czasami, dużo szybciej niż jest to możliwe...

Jeżdżę tylko i wyłącznie na v-power nitro+ diesel.

Opublikowano

ja u siebie dawno nie widziałem wyniku poniżej 10L, ale u nas miasto to 99% czasu stanie w miejscu albo bujanie się na pierwszym biegu.

Opublikowano

Fis lubi przekłamywac. U mnie zawyżał o 1.5 litra. Trzeva zatankowac do pelna wyzerowac fis wypalic bak zatankowac do pelna i wtedy kalkulatorem przekiczyc rzeczywiste spalanie potem vcdsem w adaptacjach licznika zmienic wartosci procentowe przeliczania, ja mam zmienione na 90% i teraz pokazuje dobrze. Ori jest ustawione na 100% z tego co pamiętam. Z ciekawostek powiem wam że fis na seryjnym programie u mnie pokazywal prawidlowe spalanie jak mialem ustawione 85%. Teraz po programie musialem przestawić na 90% bo o pół litra zaniżał. Wiec podstawa to dobrze skalibrowany fis.

Opublikowano

na dobrych paliwach bez biokomponentów spalanie jest niższe i to nie podlega dyskusji.

po modzie źle liczy bo nie uwzględnia wszystkich parametrów, na pewno liczy dawkę + czas wtrysku nie wiem co z resztą

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Mam Audi A4 b7 quatro s-line 3,0 TDI manual, sportowe zawieszenie, większe koła z płaskimi oponami (nie wiem dokładnie jakie), według sprzedającego został wyjęty chip i auto ma 290km zamiast fabrycznych 233. Przy intensywnej jeździe (testowanie, podniecenie nowym autem itp) + trochę normalnej jazdy spalanie mi wyszło według liczenia ręcznego około 13l/100km. Po zalaniu auta pod korek testowałem spokojną jazdę na odcinku 14,6km od domu do pracy i z powrotem, z czego 35% to jazda po mieście bez korków, starałem się nie przekraczać 1500 obrotów i wyszło mi spanie 10l/100km oczywiście też licząc ręcznie. Wyjeździłem niecałe 100km i zalałem pod korek. moje FIS kłamie niemiłosiernie bo średnie spalanie w trybie od zapalenia silnika do zgaśnięcia średnia przy spokojnej jeździe była od 14 do 15 l/100km a przy ostrzejszej pokazywał od 9 do 10l/100km. Czy ktoś może mi podpowiedzieć czemu pokazuje na odwrót?

Opublikowano

Może masz przestawione L/100 na amerykańską miare ile z litra zrobisz kilometrów. Ciężko się przyznać ale sam kiedyś się tak załatwiłem :D

Opublikowano

Może masz przestawione L/100 na amerykańską miare ile z litra zrobisz kilometrów. Ciężko się przyznać ale sam kiedyś się tak załatwiłem :D

Jak to najlepiej sprawdzić?

Opublikowano

W fisie zmieniasz jednostki m.in jednostkę temperatury i tam jest zmiana wyswietlanego spalania

Wysłane z mojego HTC ONE M8 przy użyciu Tapatalka