paypal Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Pomijam juz fakt iz jedzie pozniej na drodze taki jeden z drugim i kulają sie 20km/h co by felgi 18 czy zawieszenia nie uszkodzic na malutkiej dziurce - to jest dopiero porażka. to gdzie Ty takich widzisz? Ja jeszcze nie spotkałem takowych kierowców :gwizdanie: patrzac na to jak koledzy z Kraka jeżdza to ich styl jazdy zupełnie zaprzecza temu co napisałeś Moim zdaniem felga 16stka w B6 to tak jakby do B5 założyć 14stki :gwizdanie: Zapraszam na śląsk, zobaczysz o czym mówie, az sie nie raz niedobrze robi . Nie wnikam co sie komu podoba bo rózne są gusty i ja to szanuję, ale prosze co po niektórych o bardziej wywazone słowa. Ja nie pisze ze felgi 18 to kozactwo, buractwo czy wieś tuning odnoszac sie do słow ze 16 w b6 to porażka. I zeby nie było, jedziłem na felgach 17 i obizonym zawiechu - czułem sie jak ping pong w srodku i nikt nie powie mi ze nie ma róznicy bo jest i to ogromna. Pomijam juz obnizone zawieszenie ale sama róznica w felgach takze wystepuje, ze o jezdzie w koleinach nie wspomne. Auto kupiłem do jazdy, czesto wykorzystuje je w pracy, nie wyjezdzam nim raz na tydzien tylko solidnie uzytkuje, czego dowodem jest 170 tys w 4 lata. W odróznieniu od was, szanuje i nie wysmiewam kogos dla którego załozenie wiekszych felg, wydaniem na to sporej kasy (no bo do felg trzeba tez kupic nowe opony a wiec z 3,5 tys trzeba liczyc) jest potrzebą konieczną - ma ta osoba do tego prawo i jej sprawa, dla mnie moze miec i 20 cali, ale seryjnie Audi wyposazone było w fele 16 i jesli byłby to taki obciach i wiocha dla marki to na pewno założyli by wszedzie 17`. Pomijam juz fakt ze za 3,5 tys wolałbym pojechac w wakacje na Ibize :> niz emocjonowac sie ekstra felgami
Cuber Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 ale seryjnie Audi wyposazone było w fele 16 i jesli byłby to taki obciach i wiocha dla marki to na pewno założyli by wszedzie 17`. nie wszystkie B6 były na 16stkach to tak na marginesie :gwizdanie: I zeby nie było, jedziłem na felgach 17 i obizonym zawiechu - czułem sie jak ping pong w srodku i nikt nie powie mi ze nie ma róznicy bo jest i to ogromna. Ja takowej różnicy nie odczuwam, zreszta nie tylko Ja wnisokując po wypowiedziach innych forumowiczów :gwizdanie: Śląsk , Kraków i pewnie nie jedo miasto w Polsce ma ten sam problem z dziurami koleinami itd. wiec u Ciebie nie jest wyjątek Zrobiłes 170 tys w 4 lata hmmm Ja zrobiłem 100 tyś w nie całe dwa lata i co z tego ? Pozatym rozmawiamy nad tym ze kolega chce zakupic 16stki a my poprostu proponujemy 17-stki, kazdy i tak zrobi co uwaza dla siebie za słuszne tyle w temacie bo rozmowa i tak jest bezsensu :th:
paypal Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Wiem ze nie wszytkie dlatego napisałem "na pewno założyli by wszedzie 17`" Przebieg podałem po to aby było wiadomo ze auto słuzy mi do jezdzenia, nie do picu. Wracajac do tematu, kolega chce kupic 16, wy radzicie 17 a ja radze znów 16 nie widze w tym nic dziwnego poza tym ze zostałem obrzucony błotem Tak jak napisałes , kazdy sam zdecyduje, ale warto zawsze przedstawic dwie strony medalu, nie tylko upierac sie przy jednej Pozdrawiam
Cuber Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgadza sie ze warto przedstawić dwie strony medalu i sie nie zgadzam z tą stroną ze fela 16stka to przepasc do 17stki jesli chodzi o komfort :gwizdanie:
Yelo Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Od 16" alu jeszcze mniej będzie palić na 15'' i opona 185/65... I najlepiej stalówki, bo fele tańsze... I komfort jazdy lepszy...
Cuber Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Od 16" alu jeszcze mniej będzie palić na 15'' i opona 185/65... I najlepiej stalówki, bo fele tańsze... I komfort jazdy lepszy... :th:
paypal Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgadza sie ze warto przedstawić dwie strony medalu i sie nie zgadzam z tą stroną ze fela 16stka to przepasc do 17stki jesli chodzi o komfort :gwizdanie: Nie napisałem ze przepasc, napisałem ze jest różnica, zarówno w cenie jak i prowadzeniu a zdecydowac dajmy zainteresowanemu :th:[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2008, 15:03 _________________________________________________ Od 16" alu jeszcze mniej będzie palić na 15'' i opona 185/65... I najlepiej stalówki, bo fele tańsze... I komfort jazdy lepszy... W takim razie powinienes jezdzic na 10` albo przerzuc sie na rower jesli chcesz zmniejszyc spalanie [br]Dopisany: 16 Czerwiec 2008, 15:06 _________________________________________________ Nie dogadacie sie Eee, tam jak to sie nie dogadamy. Kolega ma 17 a ja 16 i juz dogadane
Yelo Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Od 16" alu jeszcze mniej będzie palić na 15'' i opona 185/65... I najlepiej stalówki, bo fele tańsze... I komfort jazdy lepszy... W takim razie powinienes jezdzic na 10` albo przerzuc sie na rower jesli chcesz zmniejszyc spalanie [br] Niestety nie mogę... Mam za duże tarcze hamulcowe ;(
Toretto_1 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2008 Widzę, że forum działa jak należy. Dopiero wróciłem z weekendu a tu się wątek rozwinął, w końcu konkretne forum :th: Z tego co udało mi się sprawdzić, moja fura wyszła na alu 16-stkach, ale wiadomo, Polak sprowadził, Polak wziął Ogólnie często zdarza mi się jeździć po naszych cudownych koleistych drogach i z tego, co powiedział mi kumpel posiadający bmw 3 (2004 rok) na 17-stkach,często nie wygląda to za ciekawie, o dziurach nie wspominając. Do tego chcę założyć opony 55 bez obniżania zawieszenia (za duże koszta jak na start, więc 16-stki będą chyba rozsądnym rozwiązaniem. Aż tak źle to chyba to nie będzie wyglądać, żeby się ludzie oglądali i śmiali z tego rozmiaru A tak przy okazji, jakie opony mają Ci, którzy nie obniżali zawieszenia i posiadają obecnie 17-stki fele?
Wąski Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 225/45/17 lub takie były seryjnie 235/45/17 nie ma zanczenia czy auto jest obniżone czy nie
Gość rob Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 A tak przy okazji, jakie opony mają Ci, którzy nie obniżali zawieszenia i posiadają obecnie 17-stki fele? najczęściej 225/45
Gość TrueOgre Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 A tak przy okazji, jakie opony mają Ci, którzy nie obniżali zawieszenia i posiadają obecnie 17-stki fele? najczęściej 225/45 dokładnie, sam na takich śmigam :gwizdanie:
Nowak_zg Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 A tak przy okazji, jakie opony mają Ci, którzy nie obniżali zawieszenia i posiadają obecnie 17-stki fele? najczęściej 225/45 ci co obnizali tez przewanize takie opony maja
Rekomendowane odpowiedzi