SerRoberto Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Wczoraj zamontowałem sobie zestaw xenonów wszystko wydawało się OK ale do czasu Zamontowanie było czasochłonne ale poszło gładko, natomiast dziś rano wsiadłem do samochodu zapaliłem stacyjkę a następnie załączyłem światła drogowe a tu słyszę sygnał dźwiękowy i kontrolka ABS zaczęła mrugać......, wyłączyłem samochód i czynność powtórzyłem i wszystko wróciło do normy. Zauważyłem iż jeśli przetwornice są nagrzane i następuje załączenie samochodu PROBLEM TEN NIE WYSTĘPUJE, dziwne jest w tym wszystkim to iż zakłócenia nie występują na CB-RADIU (sprzedawca zapewniał mnie iż wszystko powinno grać beż problemu). Problem ten nie pojawia sie także wtedy kiedy pierw załączę światła drogowe a następnie przekręcę stacyjkę ale jak tu mogę wnioskować wiąże się to z większym poborem mocy z akumulatora. Szczerze to nie mam pojęcia czy istnieje jakieś sensowne rozwiązanie tego problemu......, czy przez ten zaistniały problem mogę uszkodzić coś w samochodzie... ??? PROSZĘ O WASZĄ POMOC FORUMOWICZE :( [br]Dopisany: 14 Czerwiec 2008, 20:27 _________________________________________________Czy orientujecie się gdzie jest kontroler ABSu [b6AWX] ??? Może przetwornice są zbyt blisko kontrolera.....
miro_x Opublikowano 29 Lipca 2008 Opublikowano 29 Lipca 2008 Kolego ja miałem identyczny problem. Zestaw HID po prostu zwróciłem. Nie wiem czy coś da się z tym zrobić.
Rekomendowane odpowiedzi