dir Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 wybór padł wstępnie na KME [ jakiś podstawowy standardowy sterownik ] + wtryskiwacze OMVL da rade przy raptem 100 koniach ?
edekxp Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Sterownik to nie wszystko. Dlaczego KME, niższa cena? Podaj koszt instalacji Edit:Chyba chodzi Ci o sterownik Diego G3 a parownik KME?
dir Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2012 Sterownik to nie wszystko.Dlaczego KME, niższa cena? Podaj koszt instalacji Edit:Chyba chodzi Ci o sterownik Diego G3 a parownik KME? niby ma to być sekwencja za 2050 zł [ z wlewem pod klapką, automatycznym przełączaniem po temp 30 st i wskaznikiem diodowym ] a jakie mam wziąc sterownik i wtryski ?
edekxp Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ja bym założył: Stag 4+,Zavoli N, lub AC-r01 (trochę droższy) i wtryski Fast Reg Mam taki zestaw w AGN 125km (A3) chodzi bez problemu:yeee: kosztowało 2000zł (wlep pod klapką i reszta wiadomo bo to komplet) zobacz to: A23 AC STAG 4 PLUS SILVER 240KM REG XXI SEKWENCJA (2835359311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. do tego butla 300zł, wielozawór 190zł i koszt rurki 6mm Koszt części około 1500zł
dir Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ja bym założył:Stag 4+,Zavoli N, lub AC-r01 (trochę droższy) i wtryski Fast Reg Mam taki zestaw w AGN 125km (A3) chodzi bez problemu:yeee: kosztowało 2000zł (wlep pod klapką i reszta wiadomo bo to komplet) dzieki wielkie- pogadam jutro z Gazownikiem o wycenie... pewnie mi powie ze az takie zaabawki nie są poczebne do raptem 100 koni
edekxp Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Nie Pewnie powie że Staga nie zakłada itp Pewnie na tym co Ci oferował ma największą przebitkę Popytaj w innych miejscach
Mariot Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 jak KME to tylko NEVO i bedziesz zadowolony
darko Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ja bym założył:Stag 4+,Zavoli N, lub AC-r01 (trochę droższy) i wtryski Fast Reg Mam taki zestaw w AGN 125km (A3) chodzi bez problemu:yeee: kosztowało 2000zł (wlep pod klapką i reszta wiadomo bo to komplet) zobacz to: A23 AC STAG 4 PLUS SILVER 240KM REG XXI SEKWENCJA (2835359311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. do tego butla 300zł, wielozawór 190zł i koszt rurki 6mm Koszt części około 1500zł A kto Mu wystawi fakturę i homologacje potrzebną w wydziale komunikacji.
edekxp Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ja bym założył:Stag 4+,Zavoli N, lub AC-r01 (trochę droższy) i wtryski Fast Reg Mam taki zestaw w AGN 125km (A3) chodzi bez problemu:yeee: kosztowało 2000zł (wlep pod klapką i reszta wiadomo bo to komplet) zobacz to: A23 AC STAG 4 PLUS SILVER 240KM REG XXI SEKWENCJA (2835359311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. do tego butla 300zł, wielozawór 190zł i koszt rurki 6mm Koszt części około 1500zł A kto Mu wystawi fakturę i homologacje potrzebną w wydziale komunikacji. Czy ja pisałem aby sam założył? To jest koszt części a z montażem powinno się w 2000zł zmieścić
dir Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ja bym założył:Stag 4+,Zavoli N, lub AC-r01 (trochę droższy) i wtryski Fast Reg Mam taki zestaw w AGN 125km (A3) chodzi bez problemu:yeee: kosztowało 2000zł (wlep pod klapką i reszta wiadomo bo to komplet) zobacz to: A23 AC STAG 4 PLUS SILVER 240KM REG XXI SEKWENCJA (2835359311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. do tego butla 300zł, wielozawór 190zł i koszt rurki 6mm Koszt części około 1500zł A kto Mu wystawi fakturę i homologacje potrzebną w wydziale komunikacji. Czy ja pisałem aby sam założył? To jest koszt części a z montażem powinno się w 2000zł zmieścić wszystko jasne, poza jednym szczegółem.. po co mi do 100 konnego silnika zestaw dla mocy rzędu 200 koni ? przerost treści nad formą ? czy chodzi Wam o niezawodność i możliwość jakiegoś tuningu mocy przy zasilaniu na LPG... ps. dodam może, że w stajni mam jeszcze corrado G60 i pewne pojęcia nie są mi obce, zaś daawno nie miałem auta pod gazem [ ostatnio z 10 lat temu passata B4 2.0 ale to była IIga generacja lpg o ile dobrze pamiętam, wiec strzały w kolektor itp jak było źle wyregulowane i kiepski zapłon ]
darko Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ja bym założył:Stag 4+,Zavoli N, lub AC-r01 (trochę droższy) i wtryski Fast Reg Mam taki zestaw w AGN 125km (A3) chodzi bez problemu:yeee: kosztowało 2000zł (wlep pod klapką i reszta wiadomo bo to komplet) zobacz to: A23 AC STAG 4 PLUS SILVER 240KM REG XXI SEKWENCJA (2835359311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. do tego butla 300zł, wielozawór 190zł i koszt rurki 6mm Koszt części około 1500zł A kto Mu wystawi fakturę i homologacje potrzebną w wydziale komunikacji. Czy ja pisałem aby sam założył? To jest koszt części a z montażem powinno się w 2000zł zmieścić A myślisz kolego,że gazownik tylko czeka aby ktoś do niego przyjechał ze swoimi gratami. ---------- Post dopisany at 14:33 ---------- Poprzedni post napisany at 14:30 ---------- Ja bym założył:Stag 4+,Zavoli N, lub AC-r01 (trochę droższy) i wtryski Fast Reg Mam taki zestaw w AGN 125km (A3) chodzi bez problemu:yeee: kosztowało 2000zł (wlep pod klapką i reszta wiadomo bo to komplet) zobacz to: A23 AC STAG 4 PLUS SILVER 240KM REG XXI SEKWENCJA (2835359311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. do tego butla 300zł, wielozawór 190zł i koszt rurki 6mm Koszt części około 1500zł A kto Mu wystawi fakturę i homologacje potrzebną w wydziale komunikacji. Czy ja pisałem aby sam założył? To jest koszt części a z montażem powinno się w 2000zł zmieścić wszystko jasne, poza jednym szczegółem.. po co mi do 100 konnego silnika zestaw dla mocy rzędu 200 koni ? przerost treści nad formą ? czy chodzi Wam o niezawodność i możliwość jakiegoś tuningu mocy przy zasilaniu na LPG... ps. dodam może, że w stajni mam jeszcze corrado G60 i pewne pojęcia nie są mi obce, zaś daawno nie miałem auta pod gazem [ ostatnio z 10 lat temu passata B4 2.0 ale to była IIga generacja lpg o ile dobrze pamiętam, wiec strzały w kolektor itp jak było źle wyregulowane i kiepski zapłon ] Tutaj możesz Sobie poczytać AC Spółka Akcyjna - Autogaz, LPG, autoczęści
dir Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2012 do 1.6 100km jak taki gaz sie założy bedzie to sie jakoś odpychało ? bo przy takiej masie jak by odeszlo na gaz z 10km to juz tragedia "jak taki gaz sie założy" - ale jaki ? masz na myśli kme nevo czy stag4+ czy co.. ? ps. a co z teorią , ze na lpg mozna przyspieszyć nieco zapłon bo lpg ma wiecej oktan od 98pb i dzieki temu wiecej momentu uzyskać... ?
edekxp Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 A myślisz kolego,że gazownik tylko czeka aby ktoś do niego przyjechał ze swoimi gratami. Nie ze swoimi tylko że takie chce koszt samej roboty jest od 400zł w górę zależy od warsztatu, wiec powinien to założyć, a ceny i tak ma niższe niż na allegro wszystko jasne, poza jednym szczegółem.. po co mi do 100 konnego silnika zestaw dla mocy rzędu 200 koni ?przerost treści nad formą ? czy chodzi Wam o niezawodność i możliwość jakiegoś tuningu mocy przy zasilaniu na LPG... Kolego a wiesz czym się różni ta moc w instalacjach LPG? Przeważnie parownikiem i tyle, bo klient nie zna się i założą tylko lepszy (mocniejszy) parownik a wtryski zostają np valteki czy fast reg Jak cena parownika jest porównywalna albo taka sama np 100km czy 200km, to lepiej wybrać 200km bo bedzie lepiej trzymał ciśnienie Swoją drogą i tak nie wierzę aby ten parownik dał radę na 200km porównane cen: R33 REDUKTOR KME SILVER 200KM FZ6 SEKWENCJA (2841958695) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Reduktor/parownik AC Stag R01 150 km (2825275459) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ZAVOLI ZETA N REDUKTOR PAROWNIK SEKWENCJA 150KM (2834258760) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Z tych trzech polecam AC-r01 dobrze trzyma ciśnienie i szybko się nagrzewa. Wstawiany jest do silników 200km i daje radę, mam też taki u siebie 180KM
dir Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 no dokładnie, Gazownik uparł się, ze do staga4+ trzeba dopłacić 300 zł bo co zrobi z resztą gratów - musi je sprzedać komus. upiera sie na KME Diego G3, a ja do tego widzę listw i wtryski omvl całosc 2000 zł z montażem i papierami
edekxp Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 a co to jeden gazownik jest tylko? Klient nasz pan
dir Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 on bardzo chetnie mi sterownik staga zamontuje tylko ma 2 argumenty - 300 zł wyzsza cena za calosc - sporo problemow z tym miał i zgłaszał do producenta błedy wiec zrezygnował z tego a kme montuje bez problemowo w dalszej eksploatacji
darko Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Bo może w STAGU jest za dużo do ustawienia a gazownik nie za bardzo wie co i jak stąd te problemy-nie obrażając nikogo a w KME może jest tak jak w BRC-montujesz instalacje,odpalasz auto i po sprawie nic nie trzeba kombinować. ---------- Post dopisany at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany at 18:23 ---------- Tak jak kolega edekxp pisał.
edekxp Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 on bardzo chetnie mi sterownik staga zamontuje tylko ma 2 argumenty - 300 zł wyzsza cena za calosc - sporo problemow z tym miał i zgłaszał do producenta błedy wiec zrezygnował z tego a kme montuje bez problemowo w dalszej eksploatacji skoro nie potrafi ustawić staga to zmień gazownika dlaczego do staga musisz tyle dopłacać? Oba sterowniki w podobnych cenach reszta zostaje. Domyślam się że to twój znajomy, jeżeli tak to zapytaj ile bierze za sam montaż + homologacja. Kolego inni jeżdżą nawet 100km aby pojechać do konkretnego gazownika aby zamontował to co chcą i dobrze wyregulował Nie mówię że ten Diego jest zły itp, wybór należy do ciebie Zakladałem gaz w A3, jeden warsztat miał Zenita i tyle - mówię chce staga nie zakładają - do widzenia drugi warsztat jakieś inne mniej znane sterowniki - do widzenia, trzeci co pan potrzebuje? Stag 4+,zavoli, fast reg - nie ma problemu koszt 2000zł i założyłem To nie są dawne czasy, że nic nie było i brało się co jest na półce.
dir Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 przekonaliscie mnie, dzieki na razie dam sobie spokoj z tym "poleconym" gazownikiem i kupię komplet kółek na zimę a gaz w styczniu po przemyśleniu i poszukaniu
AdrianAudi Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zakładaj w jakiś dobrym zakładzie tak jak ja. Odnoście gazu: spalanie pb i lpg- brak różnic. Bark jakiegokolwiek odczucia mniejszej mocy. Gwara 2 lata. 1wszy serwis gratis następne co 10 , 15 tys. km 80zł. W tym zmiany filtrów + strojenie elektroniczne. Generalnie bardzo zadowolony jestem. Aha no i cena 2500zl + wlew w klapie.
Rekomendowane odpowiedzi