dir Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2012 sek w tym ze 3 polecone "dobre" warsztaty w okolicy zgierza i łodzi kładą doslownie to samo { KME - tylko ceną sie roznią .. miedzy 2000 a 2300 za te same graty [wymieniają dokladnie przez tel co włozą ]
darko Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 sek w tym ze 3 polecone "dobre" warsztaty w okolicy zgierza i łodzi kładą doslownie to samo { KME - tylko ceną sie roznią .. miedzy 2000 a 2300 za te same graty [wymieniają dokladnie przez tel co włozą ] Nagaz Stefanowski www.nagaz.pl
sbenios Opublikowano 13 Grudnia 2012 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Mam 1.6 AHL. Zamiast AC R01 założyli mi Sharka 1500 i spisuje się naprawdę bardzo dobrze. Elektronikę mam może nie najlepszą, bo OPTIME, ale w codziennej eksploatacji nie ma najmniejszych problemów. Co do wtrysków, warto dołożyć do Hanów, a jak coś tańszego to osobiście pokusiłbym się o nowe Waldemary. Taki zestaw i ogarnięty gazownik to w 100% bezobsługowy mechanizm, wystarczy lać LPG i jeździć na przeglądy. W moim przypadku to nieodczuwalny spadek mocy (której za wiele nie ma ), brak szarpań czy to na zimnym czy gorącym. Raz dla próby odpaliłem nawet przy -5 na gazie i chodził idealnie. Jakby nie patrzeć, silnik mało wymagający, pojedzie prawie na wszystkim.
edekxp Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Jakby nie patrzeć, silnik mało wymagający, pojedzie prawie na wszystkim. Zgadzam się z tym Miałem ADP i chodził bez problemów temp przełączania 15st a wtryski najtańsze valteki Auto sprzedane W 1.8 A3, jak 1,8T A4 silniki bardziej wymagające i tu trzeba trochę lepszych parametrów przy LPG (wtryski,reduktor)
dir Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2012 w NAgaz wybrałem stag4+, valtec i zavoli - może być taki zestaw na 2 letniej gwarancji za 2350 po negocjacji ?
edekxp Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Może być ale trochę drogo, chyba że zdrożało ostatnio w lubelskim około 2000zł, a z wtryskami hana - 2300zł Jeżeli nie znajdziesz taniej to zakładaj ja bym zmienił wtyski na FastReg - różnica około 30zł
sbenios Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zestaw w porządku, ale fakt faktem drogo, ja u siebie za konfiguracje jaką podałem zapłaciłem 2k zł. Ja bym waldki zostawił, jak to jest ten nowy typ to spiszą się bardzo dobrze.
dir Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2013 odświeżam temat, z Kolegą który posiada analogiczne Audi 1,6 - wybraliśmy KME KME, Zgierz, Lipowa 15a - Warsztat LPG - Opinie o instalacjach LPG - LPG mania • AutoCentrum.pl całość to jakiś ich autorski zestaw, strojenie map w pełnym zakresie obrotów + po 1000 km ponowne strojenie indywidualnie do motoru 2300 - pierwsze autko już od 3 dni śmiga elegancko ( nie ma różnicy w odczuciu czy lpg czy waha ) - raz kozie śmierć
JawoR36 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 on bardzo chetnie mi sterownik staga zamontuje tylko ma 2 argumenty - 300 zł wyzsza cena za calosc - sporo problemow z tym miał i zgłaszał do producenta błedy wiec zrezygnował z tego a kme montuje bez problemowo w dalszej eksploatacji Mi tak gazownik powiedział jak chciałem wtryski Hany najmocniejsze, reduktor AC-R01 i Stag4+. Że to przereklamowane, że problemy same, ze serwis mnie czeka itp, i zaproponował instalację Levato za 2200zł do silnika niespełna 200konnego, instalacją tą, miałem także w 1.6, więc wiem, co to za towar.
Rekomendowane odpowiedzi