dante0018 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam. Mam takie pytanie. Dziś sprawdzałem działanie świec dogrzewających, włączyłem sobie na climatroniku kanał 49 żeby widziec temperaturę płynu, a probówką sprawdzałem prąd na świecach. Zauważyłem że kiedy temp zbliżyła się do 40 stopni, to przestawały grzac. Czy to normalne, czy powinny grzac dłużej..
grzegorzmen Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 u mnie sprawdzam w kanale 51 ( u mnie 49 nie działa starszy sterownik) i świece podgrzewają płyn do temperatury 50C.
radioo11 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 a jakie tam sa swiece jak chcialbym wymienic?
Pretor Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Są tam świece starego typu takie jak były w starych 1.6D lub 1.9D. Gdzieś na forum na pewno znajdziesz dokładny numer tych świec.
OLIVER Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 a jakie tam sa swiece jak chcialbym wymienic? Chyba o to Ci chodziło ..Tak?
Bodzio998 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Kolego Oliver to nie te świec .Chodzi o świece dogrzewające płyn chłodniczy,są trzy sztuki z tyłu głowicy steruje nim komputer i musi być spełnione kilka warunków
OLIVER Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Kolego Oliver to nie te świec .Chodzi o świece dogrzewające płyn chłodniczy,są trzy sztuki z tyłu głowicy steruje nim komputer i musi być spełnione kilka warunków A niby co ja wstawiłem Przecież do silnika masz dwie pozycje wyzej ...Tak? tam przychodzi 4 sztuki , a tu masz 3 sztuki .inny gwint itd. To do czego one są według Ciebie?
PyRaS Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 A gdzie fizycznie one się znajdują w AJM (świece do podgrzewania i ten króciec??)
KIKO80 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 masz je z tylu patrzac od przodu jak otworzysz maske pod rura ktora idzie egr - intercooler
radioo11 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 musze sie im przyjrzec auto dosc dlugo sie grzeje.dojade do pracy 5km a climatronic ustawiony na 18C ani drgnie caly czas 1 kreska nawiewu.
koksik997 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Witam. Mam takie pytanie. włączyłem sobie na climatroniku kanał 49 żeby widziec temperaturę płynu, a probówką sprawdzałem prąd na świecach. Zauważyłem że kiedy temp zbliżyła się do 40 stopn.. Kolego ostatnio kombinowałem jak dojsc do tych ukrytych funkcji klimatronika coś znalazłem na forum, niestety nie udało mi się:/ climatronic ten juz z jednym okienkiem (wyświetlaczem) audiczka z 99r. odp proszę
Rekomendowane odpowiedzi