Skocz do zawartości
IGNOROWANY

pocą się światła-co zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

dzisiaj zauważyłem,że światła przednie zaczęły mi się lekko pocić. co może być przyczyną?dodam, że mam lampy depo dzielone z soczewką.

Opublikowano

paruja??? pewnie nie obedzie sie bez rozklejenia i ponownego złozenia

Opublikowano

Wiele osób ma z tym problem spróbuj wyjąć lampę i włożyć do wanny z wodą w celu stwierdzenia nieszczelności, będziesz wiedział w którym miejscu kleić, bez rozklejania całej lampy bo nie jest tak łatwo.

Opublikowano

najśmieszniejsze jest to że po założeniu przetwornic hella nie zabezpieczyłem dziur które zrobiłem żeby włożyć zapłonnik i nic mi nie parowało.ostatnio zdjąłem lampy w celu połatania dziur sylikonem.od tego czasu paruje

Opublikowano

Znaczy, że możliwie miałeś już coś tam (woda albo para) i teraz jak nagrzeje się to znika i rano skondensuje się i tak będzie non stop. Może nagrzej lampę (podczas pracy samochodu) i otwórz tylną zaślepkę żeby odparowało. Jak jeździłem W124 to taki numer zrobiłem zimą i pomogło.

Opublikowano
Znaczy, że możliwie miałeś już coś tam (woda albo para) i teraz jak nagrzeje się to znika i rano skondensuje się i tak będzie non stop. Może nagrzej lampę (podczas pracy samochodu) i otwórz tylną zaślepkę żeby odparowało. Jak jeździłem W124 to taki numer zrobiłem zimą i pomogło.

no oki. spróbować zawsze warto :) dzięki

Opublikowano

mi jak parowały lampy zdjąłem z tyłu lampy takie okragłe do wentylacji na próbę efekt nic nie paruje i klosz jak by czystszy i tak zostało do dziś :decayed::decayed: