pepo99 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Witam dzisiaj zauważyłem,że światła przednie zaczęły mi się lekko pocić. co może być przyczyną?dodam, że mam lampy depo dzielone z soczewką.
rafal9119 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 paruja??? pewnie nie obedzie sie bez rozklejenia i ponownego złozenia
egon@ Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Wiele osób ma z tym problem spróbuj wyjąć lampę i włożyć do wanny z wodą w celu stwierdzenia nieszczelności, będziesz wiedział w którym miejscu kleić, bez rozklejania całej lampy bo nie jest tak łatwo.
pepo99 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2012 najśmieszniejsze jest to że po założeniu przetwornic hella nie zabezpieczyłem dziur które zrobiłem żeby włożyć zapłonnik i nic mi nie parowało.ostatnio zdjąłem lampy w celu połatania dziur sylikonem.od tego czasu paruje
PyRaS Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Znaczy, że możliwie miałeś już coś tam (woda albo para) i teraz jak nagrzeje się to znika i rano skondensuje się i tak będzie non stop. Może nagrzej lampę (podczas pracy samochodu) i otwórz tylną zaślepkę żeby odparowało. Jak jeździłem W124 to taki numer zrobiłem zimą i pomogło.
pepo99 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2012 Znaczy, że możliwie miałeś już coś tam (woda albo para) i teraz jak nagrzeje się to znika i rano skondensuje się i tak będzie non stop. Może nagrzej lampę (podczas pracy samochodu) i otwórz tylną zaślepkę żeby odparowało. Jak jeździłem W124 to taki numer zrobiłem zimą i pomogło. no oki. spróbować zawsze warto dzięki
marcin248 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 mi jak parowały lampy zdjąłem z tyłu lampy takie okragłe do wentylacji na próbę efekt nic nie paruje i klosz jak by czystszy i tak zostało do dziś :decayed:
Rekomendowane odpowiedzi