Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podgrzewanie tylnej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie, mam nadzieje nie okaże się ono śmieszne ;) Chodzi mi czy jest możliwosc, najlepiej z poziomu VAG zwiekszyc temperature grzania tylnej szyby ? Bo słabo mi grzeje i jak jest mróz to troche muszę poczekac zanim mi szyba albo odmarznie albo odparuje

Opublikowano

nie da rady. Może masz jakąś ścieżkę uszkodzona na szybie?

Opublikowano

nie, wszystkie mi grzeja ale wg mnie za słabo :/

Opublikowano

To dziwne, bo u mnie jak włączę to nawet lód z szyby roztapia :wink:

Opublikowano

no roztapia ale strasznie wolno, troche trzeba poczekac az zejdzie

Opublikowano
no roztapia ale strasznie wolno, troche trzeba poczekac az zejdzie
Czyli jak długo jaka warstwa lodu jest to wszystko jest od tego zależne,

To nie tak że hop na krowę i od razu cielę :grin:

Opublikowano

masz mnie za 10cio letnie dziecko ? Znam prawa termodynamiki i wymiany ciepla, m.in to studiowalem wiec troche znam sie na temacie ;) Jednakze w moich poprzednich samochodach był to znacznie szybszy proces stad pytam czy jest jakas mozliwosc programowa aby zwiekszyc temperature grzania

Opublikowano
masz mnie za 10cio letnie dziecko ? Znam prawa termodynamiki i wymiany ciepla, m.in to studiowalem wiec troche znam sie na temacie ;) Jednakze w moich poprzednich samochodach był to znacznie szybszy proces stad pytam czy jest jakas mozliwosc programowa aby zwiekszyc temperature grzania

ja nic nie sugeruje mówię ze tak jest i nic z tym nie zrobisz, sprawdź obwód na szybie może cos spalone :wink:

Opublikowano

sprawdź konektory przy szybie, połączenie do masy, ewentualnie wszystkie połączenia w linii zasilania. Być może na którymś połączeniu jest słabe przewodzenie i dlatego kiepsko grzeje. Jednak taki punkt grzałby się mocno podczas działania ogrzewania. Podejrzewam jednak że zbyt wiele oczekujesz od tego ogrzewania.